התעניינות...

התעניינות...

מה מטרת הטיולים שלכם? אתם באמת מתים לראות את דובי השלג הלבנים בקוטב הצפוני או לחזות בפרפרים הנודדות בדרום אמריקה? לראות את הנופים שאפשר לראות בכל כך הרבה תצלומים ותכניות טיולים? ברור שזו לא אותה הרגשה...וברור שחוקרי החיות יסעו בגלל זה...במטרה לחקור אותם. אני מדברת על המטיילים שבוחרים לטייל בהרבה מקומות עם תקציב יחסית נמוך כדי "לראות עולם". יש כאלה שאומרים "כדי להכיר אנשים וכל מיני תרבויות"...איך מכירים אנשים זרים בארצות שונות אם אתה במקום לילה אחד או שניים? האם טרמפ עם נהג משאית למשל נחשב להכיר אנשים? הרבה אנשים צעירים מגדירים טיולי תרמילאים כ"כיף"...איפה זה בדיוק בא לידי ביטוי? בנופים? באתרים ההסטוריים? או שזה בשיחות עם פרטנר שלך למסע? אולי זה מתחושת החופש שיש?

אצלי זה כמה דברים:

דבר ראשון ולפני הכל, זאת תחושת החופש. אתה נמצא במקום בו אף אחד לא מכיר אותך ואתה מותח ובודק את הגבולות שלך... זה במיוחד כשאתה נוסע לטייל לבד. אח"כ זה התרבות החדשה, הלא נודע. אח"כ כל השאר... נופים, כייף, אולי כל מיני תופעות שאנחנו לא מכירים בארץ (כמו החיות שציינת). באופן אישי יותר מעניינת אותי התרבות והנופים, להיות הרבה בטבע. בדרך כלל מי שמטייל לאורך זמן לא נשאר רק לילה או שניים באותו מקום. אני חושבת שזה ההבדל בין תייר לתרמילאי. אתה נשאר במקום אחד כמה זמן שמתאים לך, עד שאתה מרגיש שהכרת קצת את המקום, את האנשים, את האווירה. לא בטוחה שהצלחתי לבטא טוב את ההרגשה שלי ביחס לטיולים, אבל זהו פחות או יותר.

shaishoo

New member
מבחינתי

הרפתקנות נטו !, כשאתה בוחר ללכת למדינת עולם שלישי, זה אומר שאתה בוחר לא ללכת לשכב בשמש בים ובלילה ללכת למלון שלך לאמבטיה חמה וקצת טלויזיה לפני השינה. אתה בוחר ללכת למקום שאומנם יש בו גם איזורים מודרנים יותר (בדר"כ ערי הבירה..פרט לבוליביה ששם זה דווקא בסנטה קרוז), אבל חלקים גדולים הם חלקים כפרים או לא מודרנים, אתה בוחר ללכת למקום שיתכן שהמקלחת החמה הבאה תהיה רק בעוד כמה ימים, למקום שיתכן שתצטרף לשחות בקרם נגד יתושים, לצאת לטרק בידיעה שאולי בבוקר תקום בערימת שלג (קרה לי פעמיים בצילה). אתה בוחר ללכת למקום שאומנם הוא מתוייר אבל לא מספיק ולא בכולו בידיעה שאם אתה רוצה אתה חותך משביל המטיילים ונכנס לאיזורים נידחים. אתה בוחר במקום שיכול להיות שתוריד 30 ק"ג רק משילשולים בגלל איכות המזון.. או תעלה 30 ק"ג כי הבירה ממש זולה. ובין היתר אתה בוחר ללכת למקום שהתרבות שלו שונה כל כך משלך שזה מדהים .. התרבות עשירה.. וציינתי כבר שאתה במרחק מטורף מההורים ויש לך את החופש המוחלט.. אתה תייר שזה כמו להיות מליונר במדינות האלו, אתה עושה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה..אין לו"ז..איחן חובה לעזוב עיר X וללכת לעיר Y.. או להישאר זמן Z (רואים שמישדי"פ משפיע עליי..) בקיצור הרפתקנות+חופש+יכולת פיננסים אדירה(יחסית) + תרבות מסקרנת + נופים (אף פעם לא מזיק|) = מושלמות ולא פירטתי אפילו על האנשים שאתה פוגש בדרך..כמו סדריק..אדם שנולד בלי יד ורכב על אופנים מצפון צילה עד ארגנטינה...

sitvaniyot

New member
ומבחינתי

1. סקרנות לגבי מקומות חדשים. 2. תחושת חופש - כל מה שאני צריכה בתרמיל. 3. מפגש עם מקומיים - גיליתי שכולנו בני אדם עם שאיפות דומות. 4. טבע,נןף,תרבות - מכל ארץ אני לוקחת את מה שיש לה להציע. 5. וגם קצת הרפתקנות.....

argorn

New member
עבורי ...

בעיקר טבע ונוף ולהתרחק קצת מהמקום המטורף הזה שנקרא ישראל

למעלה