התעניינות

• פותח הנושא yg75
  • פורסם בתאריך

yg75

New member
התעניינות

שלום, בעקבות המלצה של חברה הגעתי למטפל ברפואה אלטרנטיבית בשם נודר גזנלי. כיוון שאני צעירה (בתחילת שנות ה-30) וסובלת ממכלול של דברים החלטתי ללכת אליו ולשמוע. כיוון שהוא טוען שאני צעירה לכל כך הרבה בעיות רפואיות, לאחר אבחון הוא הציע להציג אותי כ"מקרה" בפני פרופ' מוריס מוסא בבי"ח הדסה בירושלים. רציתי לדעת האם מישהו שמע על הפעילות של שניהם ומה יש להגיד בנושא. האם כדאי להתחיל טיפול (מדובר בכ- 10 טיפולים).

tomerit

New member
תשובה

לגבי פרופרסור מוריס מוסא - הוא ידוע כמישהו שמתעסק בשיטת טיפול ספציפית בתוך הרפואה הסינית. הדבר היחיד שהפריע לי בכל הסיפור הוא העשרה טיפולים. למה את צריכה להחליט מראש על עשרה טיפולים? תתחילי אחד שניים תראי איך משפיע ואז תתייעצי לגבי מספר הטיפולים המומלץ. אנשים שונים בתגובתם לטיפול ואת גם צריכה לראות שאת מתחברת למטפל, אי אפשר מראש לדעת את התשובות להכל.

yg75

New member
טיפולים

קודם כל תודה על התגובה. 1. לגבי 10 טיפולים - לא מדובר על התחייבות, כלומר אני לא משלמת מראש אלא על כל טיפול בנפרד וברור שאני מתכוונת לבדוק האם זה מתאים לי. הכוונה שלו ב- 10 טיפולים היא שהוא צריך לטפל אצלי בכמה מקומות וזו הערכה. 2. השאלה שלי האם שמעת עליו ומה אתה חושב גם על נודר וגם על פרופ' מוסא מוריס.

tomerit

New member
ראשית אני אישה ../images/Emo13.gif

ושוב- על פרופסור מוסא מוריס שמעתי. אינני מכירה אותו כמטפל ולא מכירה מאוזן ראשונה או שניה. את המטפל עצמו גם לא מכירה. הייתי מתייחסת בצורה מאד יפה לכך שהוא מעוניין להתייעץ עם מטפל אחר. זה אומר שהוא פועל לטובתך ולא מתוך אגו. אם המטפל סיים ארבע שנות לימוד במכללה מוכרת אין שום סיבה שהוא לא יהיה טוב. תלכי לפי האינטואיציות
אספר לך מנסיוני עם תחום טיפול שלא הכרתי בכלל- בדרך כלל אני פונה אל מטפלים רק באמצעות המלצות אבל לא הכרתי אף אחד שיכול היה להמליץ לי על מטפל בתחום שהייתי מעוניינת בו ויתרה מכך- לא הכרתי את התחום הזה יותר מידי. בחרתי מטפל באמצעות האינטרנט. ראיתי דברים שהוא כתב בפורומים, התקשרתי להתעניין בתור התחלה. היה לי חשוב עניין הקירבה למקום מגוריי והוא מטפל מאד קרוב אלי. הגעתי אליו לטיפול ובדקתי- איזה הרגשה הוא נותן לי, האם הטיפול עוזר, אם משהו לא עזר ניסיתי להבין למה ותוך כמה זמן זה כן יעזור. בקיצור סמכתי על האינטואיציות, ועל התחושה שלי ועל יעילות הטיפול. היום אני כבר מטופלת אצלו מספר חודשים, אחי גם כן התחיל ללכת אליו ואנחנו ממש רואים בו כמחולל ניסים.

yg75

New member
תודה

תודה ומצטערת על הטעות בזיהוי. את צודקת.אני אנסה טיפול אחד או שניים ואראה כיצד זה משפיע עליי ואיך הכימיה שלי איתו. השאלות שלי כאן נובעות בגלל החששות, כיוון שמעולם לא התנסיתי בתחום זה ובכל זאת מדובר בהוצאה כספית. אבל...תמיד יש פעם ראשונה ואם זה יעזור, כנראה שזה שווה. לגבי ההתייעצות שלו עם הפרופ'. מדובר באבחון שיערך בבי"ח הדסה הר הצופים. אני מאמינה שהמקום מכבד את עצמו מספיק טוב ולא יתן יד לכאלו שמתחזים. ברור שהגורם הזה נותן לי תחושת חיזוק בנושא.

tomerit

New member
המיקום לא תמיד מעיד..

בית ספר ברושים לדוגמא נמצא במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב- אין קשר אקדמי בין האוניברסיטה והבית ספר בית ספר מירב נמצא במתחם בו פועלת גם האוניברסיטה הפתוחה- יש אופציה לקשר אקדמי אבל לא בחלק שקשור לרפואה המשלימה עצמה כך גם לגבי המרכזים הרפואיים הפועלים בתוך בתי החולים. יש מרכז שקיבל מקום בבית החולים אבל זה לא שיש עליו ביקורת מבחינת רפואה מערבית.. אולי מעדיפים לשים בראש המרכזים האלה רופא שהוא גם רופא מערבי אבל אל תשכחי שרופא מערבי לא בהכרח מעיד על טיב ידע ברפואה סינית שהיא תחום בפני עצמו. ודבר אחרון- בתוך הרפואה הסינית יש כמה שיטות וגישות. יש שיטת חמשת האלמנטים, סטמס ובראנצ'ס, רפואה סינית מסורתית, יפנית ויש גם את השיטה של פרופסור מוסא. אם אחת הגישות תתאים או לא אל תשליכי לגבי השאר מקווה שהטיפול יועיל. תעדכני אותנו :)

לא הייתי מהססת.

פרופסור מוריס מוסא, הוא מומחה בעל שם עולמי ויש לו ידע רחב מאוד. הוא בוודאי אחד מאלה, שהייתי חושבת להפנות אליהם מטופלים עם בעיות רפואיות מורכבות. כמובן שלא תמיד, המומחה הגדול הוא שיצליח יותר מכל מטפל ולעיתים קורה שמטפל בתחילת דרכו, מצליח להשיג תוצאות מרשימות יותר ממרפא הרבה יותר מנוסה ממנו, אך הסיכויים לטיפול מוצלח, ללא ספק גדולים יותר, כאשר פונים לאיש מקצוע עם הרבה ידע וניסיון. רפואה שלמה. שירי.

למעלה