התעמלות

safafa

New member
התעמלות

מחפש שיטת "התעמלות חכמה" כלומר כזו אשר מפעילה את כל הגוף ובעלת אופי בריאותי ושיקומי ושאינה מוגדרת ספורט. אני מכיר יוגה, טאי צ'י ופלדנקרייז (זה כרגע מה שאני מכיר) אבל אולי יש נוספים שאינני מכיר ? תודה !

0 אור 0

New member
מה המטרה שלך?

כי אם אני אגיד לך איקידו או פילאטיס או סלף ברימה או ניה, מה זה בדיוק יתן לך חוץ מרשימה ריקה אם המטרה היא סקרנות אז אפשר לחרוש באינטרנט מסביב לשמות שכבר יש לך ואולי משם יצאו עוד לינקים, אבל אם המטרה היא למצוא משהו שמתאים לך לעבודה אישית, אז כדאי לחשוב גם על פרקטיות ולחפש מה יש באיזור שלך

אילהT

New member
מחפש ו...מוצא

ממליצה לפנות באזור מגורך למדריכים מוסמכים בשיטות שכבר מצאת ולבקש להגיע ל3-4 שיעורים לנסיון. כך, על סמך מספר שיעורים תוכל להתרשם מהמדריך, מאופן העברת השיעור ומהתאמת ה"שיטה" לצרכיך. בהצלחה.

עוז46

New member
ולא כל מה שמוגדר כספורט

אינו בריאותי. לפריצת הדיסק בחרתי בספורט תמים ונחמד- קארטה שוטו קאן ופול קונטאקט. נכון נשארתי 8 שנים בחגורתי הלבנה, אבל אף פעם לא נפלו המכנסים. לא סבלתי מאז משום בעית גב חוזרת.

קצת אחרת: שחייה

ספאפא שלום! המלצתי לכל אדם שיש לו תנאים לכך להפוך את השחייה לפעילות קבועה. השחייה עונה לדרישותיך: מפעילה את כל הגוף,בעלת אופי בריאותי ושיקומי, החכמה והייחוד שבשחייה היא ניצול המיים ותכונותיהם לטובתנו,ומהאלמנט ה"ספורטיבי" פשוט להתעלם מנסיון אישי ,נסיון מטופלי ותלמידי,אני רואה בשחייה תרומה רבה לבריאות,למניעת מחלות, מניעת כאבים,שיקום מערכות -בעיקר בעיות שלד,ועוד אולי החשוב מכל בבחירת הפעילות הגופנית היא היכולת להנות ולהתמיד לאורך זמן. בהצלחה! ערן

Soffi123

New member
התעמלות ולא ספורט

יכולה להיות גם פעילות של תרגילי/משחקי מוח (שהם תנועות מובנות וממוקדות הפועלות לאיזון הקשרים בין הגוף הנפש והרוח). תרגילי המוח פותחו ע"י ד"ר פול דניסון והם הכלי העיקרי של הקינסיולוגיה החינוכית - זו שמלמדת את המכלול השלם הקרוי אדם, על כל רבדיו, לאמץ דפוסי פעולה והתנהלות חדשים ומאוזנים. מאחלת לך הצלחה בכל תחום שתבחר. (אני בטוחה שאם תקשיב ללב ותתן לאינטואיציה להדריך אותך, תצא נשכר). כל טוב ובריאות מלאה סופי

שתי המלצות נוספות....

1. צ'י קונג : תרגילי נשימה סיניים המפעילים את הגוף בעדינות וביעילות, תוך שימוש במודעות נכונה ונשימה. כמו כן הם מפעילים את תעלות האנרגיה בגוף, ממריצים את הזרימה בהן, ותורמים לחיזוק ואיזון הגוף. 2. התעמלות פאולה : התעמלות רפואית עדינה המפעילה את השרירים הטבעתיים בגוף כיחידה אחת. גם בהם יש שימוש במודעות ואף הדמיון. כמו כן היא מאפשרת לגוף לרפא עצמו מבעיות רפואיות שונות. לגבי שני התחומים תוכל למצוא חומר מפורט יותר בגוגל. בהצלחה צחי שוחט

safafa

New member
תודה רבה.

שיטת פאולה נשמעת מעניינת מאוד (ענייני נשימה וכו').

למעלה