התעמלות מוח

siviva

New member
התעמלות מוח

בסגנון תשבצי הגיון: "המידה צריכה מציל אפילו באדמה" ולפותרים נכונה: מה <פתרון> של ישראל? רמזים על פי דרישה.

siviva

New member
טוב ההתחכמות היא של בובי,

בואו ננסח קצת יותר בעדינות (אמרנו שנתחיל בקלילות, לא?) ונעזוב את תרתי המשמע בצד עד שתתאמנו לכם. והשאלה - מהי "מידת הנעל" של ארצנו? ואם כך לא יגיעו תשובות - נאלץ לתת עוד רמזים (וזה כמובן כדי לקבל תשובות...
)

siviva

New member
אוי, סליחה...

ואני בכלל לא חשבתי שזה נסיון לתשובה, אלא רק תישבוחות לבובי על הבוקר
אבל לא... מידת הנעל של ארצנו הקטנטונת איננה גיבור. (למרות שאני אוהבת את גיבור סברינה, שאלה על מידת התחתונים של ארצנו אולי לבוקר אחר...) עוד נסיונות? (אני מתה על איך את מתעדכנת ישירות בפורום)

siviva

New member
קדימה!

אשמח גם להסבר קל על גיבור? (לא שבובי הוא לא...)

ג' (גרם) בור (באדמה)

לא משנה. מנסה להבין את מידת הנעל. קידומת. טוב, תשמעי, אנחנו צריכים גם את מספר האותיות במילה (מילה אחת? שתיים?) או שזה מוגזם לבקש?

siviva

New member
../images/Emo13.gif

אני מבינה מהר כשמסבירים לאט... טוב, לרמזים: התשובה - היא מספר דו ספרתי,("מספר נעליים"...אבל לא הייתי מחפשת מספר ולא נעליים...) המונח אותו אתם צריכים לחפש הוא בן 3 מילים (5, 3, 8) רמז נוסף וברור - קשור לנושאי הפורום (צלילה וסביבה, אם שכחתם איפה אתם נמצאים).

siviva

New member
טוב, נו...

האקולוגית... מהי מידת הנעל האקולוגית של ארצנו? (עוד מעט אתם הולכים הבייתה, לא?) אם את זה לא תדעו - נתחיל מחר מ "דנה קמה", "למה קמה דנה".. וככה נמשיך

siviva

New member
ולשאלה כפשוטה

מהי "טביעת הרגל האקולוגית" של ישראל? יותר ברור מזה? - נישט.

35. אנחנו באוברדראפט...

חסרים לנו 32 דונם לנפש! (אמאל'ה!!!) מחשבים את טביעת הרגל האקולוגית ניצול השטח חלקי מספר התושבים על פניו. בעצם... למה שאסתבך בניסיון להסביר? הנה לינק. אחחח... ישראל, ישראל... לו היית קנדה!

ועוד קצת....

רקע מדינת ישראל נבנתה מהר, עם מינימום תכנון, בצפיפות, תוך פיתוח מואץ ומעט התייחסות לנושא השטחים הפתוחים. כיום ישראל של שנות ה-2000 היא אחד המדינות הצפופות בעולם, ולמרות היותה מדינה צעירה, עתודות הקרקע בה הולכות ומתדלדלות. ישראל יוצאת דופן, בקצב המואץ של גידול האוכלוסין בתחומה ביחס למדינות המערב. מיום שהמדינה הוקמה, אוכלוסייתה הוכפלה פי 10! לעומת מדינות אחרות , אשר הגיעו להבנה על חשיבותם של השטחים הפתוחים בעיר ובין הערים, וגם מצאו דרכי תכנון להבטיח את שמירתם, נמצאת ישראל רק בתחילת הדרך. בתוכניות המתאר והמדיניות הארצית של ישראל(תמ"א 31 שבתוקף, ותמ"א 35 שבהכנה) יוחד מקום נרחב לנושא השטחים הפתוחים בישראל, לאחר שנקבע בהן במפורש ש "ישראל נמצאת במצוקה הולכת וגדלה של שטחים פתוחים". לצערינו, רק לאחרונה הדגשים הללו החלו לקבל ביטוי בתוכניות ברמות יותר נמוכות של תוכניות מתאר.

siviva

New member
ועוד...

לצערינו, הדגשים טרם מתחילים לתת אותותיהם, גם בתכניות ברמות הנמוכות. ולראייה פיתוח קו החוף באילת (ולא רק). אכן יש דיונים ודיבורים, אבל עוד לא פגשתי מעשים בשטח. הנקודה החיובית היא שמדברים על זה
, אבל אפילו את זה לא היה לנו פעם. ככה שהפנים קדימה

כמו שתמיד אמרתי,

תמחקו את בת ים ותראו איך שהסטטיסטיקה והממוצעים משתנים. נו, טוב, תמחקו גם את נתניה ואשקלון (וחולון ופתח תקווה). זה כולל גם את ערי הגדה ורצועת עזה ? ברפיח עשו שינויים לאחרונה (ובג'נין לפני שנה). זה פתח לחידה חדשה : מה מידת הנעליים של אריק, שאול ובוגי ?

siviva

New member
../images/Emo127.gif נכון מאוד!

כל הכבוד סטלינקה. אפילו ליה קצת הסתבכה בנסיון להסביר... אבל אכן מידת ה"נעליים" של ארצנו 35. עכשיו את יכולה להבין איזה מטעמים יכלנו לעשות עם השאלה - "טביעת" (לא יודעת לשחות- שתצלול העצלנית) "הרגל.." נו, אבל אי אפשר לכבוש את גג הפורום ביום אחד... לא נורא, נדיב אנחנו אחריך! פה כל אחד יכול לבדוק את טביעת הרגל שלו ולהבהל בעצמו!! מומלץ!

הליויתן

New member
קיבלתי 2.6,לא רע יחסית ל4.4 שרשום

כממוצע באיזור שלי................... מבהיל מול 1.8 שיש זמינים לכל אדם על הגלובוס............

הליויתן

New member
אבל למה האיקון החמוץ?

האתר הזה מסביר יפה את סופיות המשאבים והדרך לצמצם פגיעה. דומה למדי לתיאוריה שהעליתי כעצמי לכאן בעבר. ככל שאת פחות בזבזנית,תקבלי ציון יותר טוב מתים לא צורכים שום אנרגיה........ בוקר טוב

siviva

New member
זה בדיוק העניין

שקיבלתי ציון יותר בזבזני ממך. אמנם אין הערכה על כמות בזבוז המשאבים באזור אילת (אנחנו לא על המפה..) אבל חמוץ לי שאני צורכת יותר ממה שהכרחי. דרך אגב - גם המתים צורכים אנרגיה (מקררים, הסעות...) אבל החישוב הזה כבר לא לכאן.... בוקר טוב באמת (כן, עברו איזה 6 שעות מאז..) ויום מעולה ומלא פלנקטון

למעלה