התעמלות טיפולית

התעמלות טיפולית

בני בן החמש מטופל בריפוי בעיסוק בשל קשיי מוטוריקה עדינה. לאחרונה עבר אבחון מחודש ובסיכומו חוזר על עצמו המונח "קושי בתכנון תנועה והתארגנות".הרופאה המאבחנת המליצה לקחת אותו לחוג שחיה/קראטה/ספורטף או גני שעשועים. שמעתי שיש מה שנקרא "התעמלות טיפולית" (אני אנסה לברר את זה בשיחה האישית הקרובה עם המרפאה בעיסוק שלנו) אבל בינתיים רציתי לשמוע האם ידוע לכן מה זה, איך מגיעים לזה ואיפה ניתן למצוא את זה באיזור חיפה והקריות.

איפה המרפאה בעיסוק?

מדוע המרפאה בעיסוק שעובדת עם הילד אינה מטפלת בקשיי התכנון וההתארגנות? בעיני זהו לחלוטין תחום שהטיפול בו שייך לריפוי בעיסוק, וחוג ספורט זה או אחר יכול להועיל, אך לא לעמוד בפני עצמו, לדעתי. האם התייעצתם עם המרפאה בעיסוק המטפלת? אם כן, מה היא אומרת, ואם לא... הכי טוב שתקבעו פגישה איתה, בלי הילד, ותתייעצו מה כדאי לעשות וכיצד כדאי להתקדם מכאן. בברכה שרון

טרם שוחחנו איתה...

נקבעה לנו שיחה לעוד שבוע, יש בכוונתי להעלות את הנושא בפניה. עליי לציין שלאורך כל התקופה בה בני מטופל (כשנה) המרפאה המליצה לנו לקחת אותו לחוג כלשהו, בעיקר לשחיה. לדעתי, יהיה עלינו לעבוד על קשיי התכנון וההתארגנות וכן על קשיים בויסות החושי. כעת הוא נמצא בטיפול זוגי עם ילד נוסף והם עובדים בעיקר על נושא המוטוריקה העדינה והויסות הרגשי ולכן אני רוצה לחזק אותו בתחומים שבהם אנחנו פחות נוגעים. נכון לעכשיו אין לי אפילו מושג מה עושים בהתעמלות טיפולית, מלבד העובדה ששמעתי שמטפלים בה מאמנים שהוסמכו לנושא וזה נוגע בחלק הטיפולי מעבר לחלק של הספורט.

1ron

New member
התעמלות טיפולית

אין ספק שככל שילדך יתנסה ביותר פעילות מובנה ומותאמת לצרכיו-כך יוכל להתקדם ולהשתפר.ההתעמלות אינה באה במקום הטיפול בריפוי בעיסוק,אך היא מוסיפה.ההתעמלות הטיפולית בדרך כלל נעשית בקבוצה קטנה ואפילו זוג.הפעילות מותאמת לקשיים הספציפיים,וגם ניתנים "שיעורי בית" להורים.היתרון של פעילות טיפולית הוא בכך שהיא מתחילה מן המקום בו הילד נמצא,ומתקדמת על פי יכולותיו.

התעמלות טיפולית

התעמלות טיפולית, היא חוג התעמלות בו ה"מדריך" בד"כ מודע לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים והמאפיינים ההתנהגותיים הומוטוריים של כל אחת מהן. האימונים מתבצעים בקבוצות קטנות של 4-5 ילדים, כשבמקרה הטוב מצליח המדריך להתאים "רמה" אחידה. במקרה המעט פחות טוב התאמה על פי גיל.תעריף החוגים הנ"ל גבוה יחיסת לחוגי מתנ"ס או מועדון ספורט, בשל העובדה שמדובר בקבוצה קטנה. לאחרונה הכניסו "רותם" החברה המספקת לביטוח המושלם את שרותי הפרא- רפואה, את חוגי הספורט הטיפולי, רכיבה על סוסים והידרותרפיה (שחיה טיפולית), כך שניתן לקבל החזר לא רע בכלל. אם את מבוטחת כללית תוכלי לפנות דרך המוקד. אם את מבוטחת של קופה אחרת, תוכלי לברר מ"חברייך שבכללית" מה כתובות המסגרות המטפלות באזור מגורייך, ותוכלי לגשת לשם במימון עצמי. בכל מקרה, מסכימה עם שרון שחוג התעמלות אינו תחליף להתערבות ריפוי בעיסוק, אך הוא בהחלט אמצעי בו יכול הילד לבצע "העברה" של המיומנויות שרכש בטיפול, לסביבת חייו.

יש גם אפשרות

להגיע למורה פרטי, שאינו עובד עם קבוצה, שהתמחה בוינגייט בתחום שמשלב התעמלות טיפולית ולמשל- ליקויי למידה, או ליקויי קואורדינציה ועוד, וממש יודע גם את החלק של "מה עושים עם הגוף" וגם מה מתאים לילד מבחינה התפתחותית ולפי קשייו הנוספים. אני מכירה שניים מעולים כאלו, ובהחלט שולחת הורים עם ילדיהם אליהם כי השילוב של שני המקצועות מאפשר התקדמות טובה בטיפול, ובניית תשתית גופנית מוצלחת. אני לא חושבת שבמספר הטיפולים המוגבל שיש למרפאות בעיסוק כיום חייבים לעשות הכל ואם ההורים יכולים להעזר בעוד איש מקצוע טוב- למה לא לשלב ולהתנהל מתוך אחריות וכבוד הדדי? שרון מור

tuha

New member
התעמלות טיפולית

אפשר למצוא בסניף ניצן בקריית חיים. אלו חוגים במלווים את הטיפולים שניתנים במכון ברפוי בעיסוק, אך אפשר להגיע אליהם גם ללא קשר. התקשרי ל- 8722145 והתעניני בחוגים של רמי.

למעלה