התעלפות

mandm2

New member
התעלפות

הבן שלי בכיתה ד קיבל וירוס של חום ושילשול . סבל קשות וקם באמצע הלילה לשירותים אך איבד את ההכרה בדרך.
עשה את צרכיו ללא שליטה.
כשהלכתי לרופאת משפחה היא טענה שזה הגיוני אצל קשב וריכוז.

האם כשאי לבדוק את זה בשנית עם רופא אחר ונוסף או שזה אכן סימפטום של קשב?

אובדן הכרה ועשיית צרכים ללא שליטה

נשמע כמו משהו שכדאי לבדוק לעומק. אני הייתי שואלת עוד רופא.
ממש לא קשור להפרעת קשב.

zivadina

New member
צריך לטפל מייד בווירוס בלי להתפלסף

אם הילד התעלף סימן שהוא נפגע חזק.

פיסטוק38

New member
לכי לנוירולוג לבצע בדיקת EEG

במקרים של אובדן הכרה צריך ללכת לנוירולוג לוודא שאין בעיה בגלי המוח (ביצוע EEG)

הגיוני מאד!!!

אולי לגבי הקשב והריכוז, אבל מדובר בילד, לא בקשב.

אין פה עניין של היגיון לגבי הילד בעל הפרעת קשב וריכוז. אם יש וירוס - לבדוק. אם התעלף - לבדוק ועוד איך.

ואני... הייתי בודקת אפשרות של החלפת רופאת משפחה.
סתם ככה אני באופן אישי... לא סומכת על מי שממציא.

בכל 50 שנותיי התעלפתי לדעתי רק פעם אחת,

בעת מסע בטירונות, וגם זה היה לשניות קצרות מאוד.....

תחליפי רופאת משפחה

כדאי לבצע בדיקה כללית... אבל סביר להניח שזה היה בגלל הוירוס והחולשה וההתעוררות בלילה...
אם זה חודר כדאי לדרוש בדיקה כללית ואם זה לא מביא תשובה וזה קורה עוד פעם , לפנות לנוירולוג

זה יכול לקרות - זאת תופעה פחות מוכרת

יש תופעה שנקראת "סינקופה" בה הגוף עושה סוג של "אתחול" במצבי קיצון, שיכולים להיות חום גבוה, מכה חזקה או שבר, התייבשות וכדומה. ה"אתחול" הזה מתבטא באיבוד הכרה לזמן קצר (עד דקה) שלאחריו מתעוררים עם סחרחורת לכמה דקות וחולשה. רופאים רבים לא מודעים לתופעה, שלעתים יכולה להיות מלווה באיבוד שליטה על הסוגרים (במיוחד כשנמצאים בדרך לשירותים). בבדיקות שנערכות לא מוצאים כלום כי עד שמגיעים לרופא הכל חוזר לנורמלי. אם זה חוזר בתדירות גבוהה, רופאים מעלים חשש לאפילפסיה, אותו אפשר לשלול בקלות ע"י בדיקות מתאימות (לרוב EEG רגיל ו/או EEG בשינה טבעית.)

אני לא רופא, אני מכיר את התופעה מקרוב, סבלתי ממנה מגיל 5 עד 13 בתדירות של אחת לשנה, ורק בתקופת גיל ההתבגרות מצאנו סוף סוף רופא שהכיר את התופעה. מאז במשך 25 שנה היו לי כמה מקרים בודדים כאשר פרקתי כתף או היה לי חום מעל 40. אם זה חוזר על עצמו, ממליץ להתייעץ עם נוירולוג.

למיטב ידיעתי אין שום קשר לקשב וריכוז. זה עניין פיזיולוגי מולד וקשור למצוקה רגעית של הגוף.

mandm2

New member
ארז יקר...

אתה מתאר מצב דומה למה שהבן שלי חווה.
מי הרופא שמודע לקיום התופעה ושאתה ממליץ עליו?

אני אשמח אם תוכל לפשפש בזכרונך...ולמצוא את שם הרופא.
המון המון תודה
אמא מודאגת

למעלה