התעלפויות

dabomaster

New member
התעלפויות

שלום , אני חדש בנושא רפואה משלימה או אלטרנטיבית . הסיפור הוא כזה : אמי בת - 69 סובלת כבר 7 שנים מהתעלפויות פתאומיות חוזרות ונישנות, שקורות לפעמים פעם אחת לחודש ולפעמיים כמה פעמיים ביום . בכול התקופה הנ"ל התיעצנו פעמים רבות עם רופאים מומחים בעיקר נורולוג וכרדיולוג. בנוסף ביצענו את כל הבדיקות האפשריות שנלחנו מתאמם (כמו : א.א.ג , CT...) והן יצאו תקינות . לפי רופא המשפחה שלנו עדיין לא נמצאו הסיבות להתעלפיות . חשוב לציין שלא הצלחנו לאפיין את הסיבה להתעלפות זה קורה בעמידה , ישיבה , בחורף , בקיץ , במנוחה ובזמן מאמץ . מכיוון שברפואה הקובנציונלית לא קיבלנו מענה חשבתי ללכת אולי לכיוון הרפואה האלטרנטיבית / משלימה. השאלה שלי היא למי אני יכול לפנות בתחום הרפואה האלטרנטיבית / משלימה לייעוץ.

יש הרבה כיוונים לבדיקה. אני ממליץ

לבחון האם יש לה ירידה פתאומית בלחץ דם, כשהיא עומדת, זה גורם לעילפון. רפואה סינית (דיקור), קיניסיולוגיה, ועוד.. יכולים לאבחן ולתת כיוון, ואף לטפל. גם שיפור או שינוי תזונה וצמחי מרפא באים בחשבון. הנכון הוא, למצוא מטפל/ת שאת סומכת על שיקול דעתם, בן אם מהפניה ישירה או עקיפה, וללכת איתם כברת דרך, על מנת למצות תהליך. אל תתחילי משהו ותפסיקי באמצע, תתמקדי בדרך מסויימת ותראי תוצאות. ייעוץ, תמיד תמצאי בין באי הפורום, וגם אני כמובן אשמח לסייע.

כשלא מוצאים כלום.....

לטיפול הומאופתי מגיעים הרבה מאד אנשים ש"אין להם כלום" .....ז"א שאיבחונים רפואיים לא מצאו סיבה לבעייתם. טיפול הומאופתי לא נזקק לאישורים רפואיים אלא עובד עם מה שיש-הבן אדם המטופל נותן כל האינפורמציה שיש לעומק ולרוחב. בד"כ זה מספיק וטיפול הומאופתי מדויק מצליח להגיע לבעיה ולהעלים אותה. אז זו המלצתי החמה ביותר ושנה טובה עירית

dabomaster

New member
טיפול הומאופתי

תודה רבה על ההמלצה. מכיוון שאני לא ממש מכיר את התחום תוכלי אולי להסביר לי קצת על הטיפול הזה . תודה מראש .

הכי טוב

אם תקרא קצת באתר שלי או באתר האגודה להומאופתיה ותחזור עם שאלות יותר ממוקדות. אני אתן לך כאן את הצד הטכני של הטיפול מבחינת מפגשים ומה קורה בהם- בפגישה ראשונה נלקחת כל האינפורמציה לגבי המטופל-פיזית רגשית ונפשית. הפגישה ארוכה -שעתיים ויותר. לאור ההבנה הזאת מותאמת למטופל תרופה הומאופתית. התרופה ללא חומר כימי ומשום כך ללא תופעות לואי. לאחר חודש עורכים פגישת מעקב כדי לבחון את עבודת התרופה ובהתאם להתקדמות ממשיכים. אם הושגה התקדמות יהיו מעקבים נוספים כשיורגש צורך בכך. אם לא הושגה התקדמות עורכים ראיון נוסף ומשנים את התרופה עפ"י ההבנה החדשה. שנה טובה עירית

התרופה ללא חומר כימי ומשום כך ללא תופעות לואי

היי עירית, אני ממש לא מאמינה שאת, כהומיאופתית קלאסית מתנסחת בצורה כזו. שהרי מה פעולתה של תרופה הומיאופתית? האם היא פועלת? האם יש לה יכולת להשפיעה על המערכות השונות של האדם או לא? ואם התשובה היא חיובית, הרי בהכרח יכולות להיות לה תופעות לוואי משום שדברים משתנים בגוף, בנפש, במישור האנרגטי.... תופעות הלוואי יכולות להיות חיוביות או שליליות. לעיתים יש החמרה זמנית ולעיתים התרופה מעוררת תופעות שלא היו קיימות אצל האדם קודם לנטילת התרופה. אז את יכולה לכנות תופעות אלה בכל שם שתחפצי. לדעתי בכל אופן, ומנסיוני האישי, אלה בהחלט תופעות לוואי. בריאות טובה אושר ושלווה, וגמר חתימה טובה לכוווולם
תמר

הסבר

הי תמר הבה ונגיע לשפה משותפת שבה מונחים כפי שאני מבינה אותם יתקבלו על דעתך. אז הנה ההבנה שלי לגבי המונח "תופעות לואי" לתרופות וההבדל בין אלה לתגובות לנטילת רמדי הומאופתית. מה שמייצר את תופעות הלואי בתרופות הכימיות/קונבנציונאליות הם החומרים הכימיים שמעוררים רגישויות ותגובות גופניות אצל אנשים שלוקחים אותם. אצל מי שרגיש יותר לחומרים הללו יהיו תופעות לואי יותר חזקות יותר. לכל תרופה כימית יש תופעות לואי ידועות כי חומר כימי מייצר תגובות. הרפואה מנסה למזער את כמות החומר כדי שתופעות הלואי יהיו בתחום הנסבל. לעומת זאת - מה שפועל ברמדי ההומאופתית איננו חומר כימי אלא אנרגיה בלבד (החומר הכימי עובר דילולים רבים מאד) ולכן היא לא מייצרת "תופעות לואי" כפי שמייצרת תרופה כימית. לכן החמרה זמנית שלעיתים קורית לאחר נטילת רמדי הומאופתית, איננה "תופעות לואי" אלא חלק מתהליך ריפוי כי בהמשך התופעה חולפת ומפנה מקום לתהליך של בריאות. אינני מכירה מונח ששמו "תופעת לואי חיובית" - כשהתוצאה של לקיחת רמדי היא חיובית אז זה לא תופעת לואי אלא תוצאה רצויה..... רמדי הומאופתית מדויקת לא אמורה לייצר אצל האדם תופעות שלא היו אצלו קודם לכן. מקוה שההבהרה הועילה. חתימה טובה עירית

חומר כימי מייצר תגובות

היי עירית, תודה על ההסבר. כמו שאני רואה את הדברים, גם אנרגיה מייצרת תגובות. שהרי ללא תגובה לא היה מתרחש ריפוי. אם המצב אינו משתנה והמטופל אינו מגיב, (קרי, אינו מרגיש אחרת מבחינה פיזיולוגית, נפשית, רגשית, רוחנית, אנרגטית) הרי שלא הועילה הרמדי. לעיתים, יש תזוזה אנרגטית וגם שינוי גופני. חסימה משתחררת או נודדת ואז אפשר שיצוץ כאב או פתולוגיה אחרת במקום שלא היו קיימים קודם לכן. כל זאת במהלך תהליך הריפוי. לעיתים גם סימפטומים של חוֹלַיִים ופתולוגיות ישנות חוזרים ומופיעים, על אף שכביכול אינם קשורים לסיבה שבגללה הגיע המטופל. אני בהחלט מוכנה לקבל שאת לא נתקלת בתופעות אלה (על אף שזה מוזר בעיני). לילה טוב והמשך שבוע קסום תמר

אנרגיה

היי תמרה הרמדי ההומאופתית היא "אנרגיה" מאד מדויקת. והיא נוגעת כמו סיכה במקום אחד. כאשר המקום הזה לא מאוזן הוא יגיב בצורת תהליך ריפוי. אם ה"מקום" לא רגיש הרמדי לא תגע בו ולא תעורר אותו. לכן רמדי לא מדויקת, בד"כ,מניסיוני, כמעט ולא עושה כלום. ורמדי מדויקת מניעה כמו חיבור חשמלי, את התהליך לכל אורכו. לכן מונחים כמו "חסימות" שמשתמשים בהם בדרכי טיפול אחרות פחות מתקיימים בהומאופתיה. האם את עוסקת או מטופלת בהומאופתיה? עירית

ilan91

New member
סיבות אפשריות.

גם אבא שלי סובל מהבעיה הזאת. לעיתים כפעמיים בחודש ובתקופה הזאת כמעט שכבר חצי שנה שהכל בסדר. בפעמים שהתעלף גיליתי שיצא "החוצה" (סידורים, קניות) : ללא כובע בימים החמים. ללא בקבוק מים קרים. ללא "ארוחת בוקר" (הכוונה למשהו קטן לפני שיוצאים מהבית)

ינוקא1

New member
מצטרף למה שנאמר

במיוחד לתגובה של סביון. בכל אופן , כדאי מאוד ללכת למטפל עם נסיון בטיפול בגילאים מבוגרים. יש צורך בהרבה זהירות , וגם באורך נשימה מצידכם. עדיף לכם ללכת למישהו זהיר שיקח אצלו קצת יותר זמן מאשר לנסות מטפלים בשיטת הזבנג וגמרנו. .

היות והרפואה הקונונציונלית לא....

מוצאת את הסיבה, הייתי משער שיש אלמנט פנימי, רגשי או מנטאלי, או שניהם. גם חוסר איזון פנימי שמתבטא רק בעילפון ללא סימפתומים נוספים יכול להיות הסיבה. זה בקצרה. רק לצורך הניסוי, שאלי עצמך אם קרה לך משהו משמעותי בחייך לפני שבע שנים, גם אם לא נראה לך שיש קשר. בכל אופן כדאי לבדוק, אצל מטפל המשלב גוף ונפש באופן מוגדר מראש. בהצלחה צחי שוחט

noarapo1

New member
הפרעות קצב

זה קרא לסבא שלי מספר פעמים. באחת הפעמים הוא היה מחובר למוניטור, וראו שיש לו הפרעות קצב... עכשיו הוא עם קוצב לב. מאושר ורגוע..

למעלה