התעלמות

התעלמות

לבן ה-5 הרגל מטריד מאד. כאשר הוא שקוע בפעילות הוא מתעלם מפניות אליו. ההתעלמות קיימת כלפינו ההורים, אך גם כלפי סבים וסבתות, גננת וחברים. לעיתים נראה כי אינו שומע את הפנייה אליו, כי לאחר חזרה על הפניה בקול רם הוא שואל מה? מה? כמו כן, לעיתים הוא שומע את הפניה אך בוחר לא לענות. השאלה היא איך לשרש הרגל זה. כבר הסברתי שזה לא מנומס, כעסתי, סיפרתי אגדות על מישהו שלא עונה. אין שיפור... (ולא מדובר בבעיית שמיעה)

לא מדובר בהתעלמות כלל! הוא ממוקד

במה שצופה/עוסק בו, עד כדי התנתקות מסביבתו! מוכר לי היטב, גם מעצמי, טלויזיה,ספר טוב,מחשב וכדו'... העולם לא קיים לכמה רגעים.. וגם מילדיי, ירשו את זה..... חלק מהADHD שלנו. יש ללמוד להבין ולקבלו כפי שהוא. אם רוצים שיגיב, יש לגעת בו קלות, או לעמוד מולו לרגע קט. אצלי בבית זו ממש בדיחה, בדרך כלל על חשבוני

נראה לי

שלעיתים הוא בוחר לא לענות, כי גם כשאני מפנה את תשומת ליבו ע"י נגיעה או פניה מקרוב הוא ממשיך להתעסק בפעילות בה הוא שקוע.

שרה16

New member
מה עם בדיקת ראיה,שמיעה,מיקוד..

כשחוש אחד לא במיטבו,תשומת הלב יכולה להתמקד יותר במה שנראה באותו הרגע הכי חשוב.

james4me

New member
וכשהוא לא שקוע בפעילות

קורה שהוא לא עונה? לדעתי, זה לא עניין של התעלמות, הריכוז שלו מופנה כלפיי הפעילות שהוא עושה וכתוצאה הוא לא 'שם לב' שאתם פונים אליו.. אם הסיטואציה הייתה שבאותו הזמן הוא לא היה עסוק בפעילות כלשהיא ואתם פונים והוא לא עונה אז זה היה מצב אחר..

קורה

שהוא מתעלם כאשר הוא לא שקוע בפעילות, אך יש סבירות גבוהה שהוא שקוע במחשבות. בכל מקרה, יש לכם רעיונות כיצד להפחית את התופעה?

עינת12

New member
להעביר אותו אבחון

גם אני הייתי ילדה כזאת. ועד היום זה קורה לי לעתים. אבחון נכון יראה מה הבעיה, ואז יהיה ניתן להתחיל לטפל בה. בהצלחה.

אבחון מסודר,בהחלט. אך שוב,

הבעיה מוכרת, לא נראה לי שזו התעלמות, אם שללת בעיית שמיעה, כנראה שזו פשוט התופעה של ריכוז פנימי, במחשבות או בעיסוק כלשהו.

james4me

New member
לי נראה שזה לא מתוך בחירה לא לענות

-- במקרה הראשון שרשמת כשהוא עסוק בפעילות ואת פונה אליו והוא לא עונה זה מתוך שתשומת הלב מוקדשת לאותה הפעילות. כשהוא לא עסוק בכלום, ואת פונה והוא לא עונה , נראה לי שזה לא מתוך בחירה או הרגל שלא לענות לך.. באחרון לדעתי, זה תוצר של חוסר מיקוד, כי כשאת פונה אליו בקול רם יותר הוא כן עונה.. כדי לטפל בזה, אבחון יכול לעזור לך בלדעת מה מקור הבעיה..

מרמריסה

New member
"שמיעה סלקטיבית"-גם אצלנו....

קורה שאני קוראת לילד, מבקשת לשים סנדלים והוא-לא זז. אז אני אומרת לבעלי (בקול יותר חלש מהקריאות): טוב, הוא לא רוצה לבוא איתך. לך. ואז הילדון קופץ: רגע, רגע, חכה לי, אני בא!... התכשיט בן 5 וקצת וטרם אובחן רשמית (מחכים לתור).

pazro

New member
אני עברתי בדיקות שמיעה מגיל שנתיים

ועד גיל 12 בדיוק בגלל בעיה כזו. בסופו של דבר ההורים שלי הצליחו להשתכנע (אחרי יותר מ12 בדיקות שונות ותקינות, אחת כל חצי שנה) כי השמיע שלי תקינה. ככך זה אצלנו כשאנו נכנסים למשהוא שמעניין אותנו העולם מסביבנו יכול למות ולא נשם לב, כבר קרא לי יותר מפעם אחת שהתחלתי לעשות משהוא שאני אוהב (לצייר או לקרוא) ופיתאום שמתי לב שכבר ירד הלילה ופיספסתי ארוחת בוקר, צהריים, ערב...

בביתי מתנהלות שיחות

שלמות ואפילו פעילות שבסוף מסתבר שרק אמרו כן, כן,אני לא חושבת שיש כאן בחירה בכלל ולא היתי כועסת. אם חשוב לי לזכות בתשומת לב יד על הכתף או כיבוי הגורם המרתק פותר את הבעיה ושוב לא בכעס אלה אפילו מחכה אם אפשר שיהיה פירסומות ואז מבקשת התייחסות. וזה לא רק הילדים אלה גם בעלי היקר. מתרגלים לזה עם הזמן...

שריד

New member
סתם ניחוש... הוא מתעלם בפעילויות

כגון טלויזיה מחשב ומשחקים ויזואליים דומים? שריד

שריד

New member
הידע שלי הוא בעיקר קליני

שמחשב וטלביזיה הם "ממגנטים" את הילדים ושם הם גם יכולים להיות "שקטים" ו"להתרכז". הנקודה היא שבמשחקי מחשב הגרויים הויזואליים הם מאוד חזקים מבחינת הצבעים וגם מבחינת קצב השינוי. לכן ניתן להתייחס אליהם כעל מספר רב של גרויים בטווח קצר. בטלביזיה הסיפור קצת שונה לדעתי אם כי לא במידה רבה. שם הגרויים חזקים ומשתנים אף הם... אבל תשאלו מה הבין הילד מהסיפור או מהסרט כולו ותגלו הפתעות. על אף שאני מרפא בעיסוק, אני מתמחה בתחום אחר. לשרון שני גונן ידע רב יותר בתחום הסנסורי של גרויים ויזואליים. שריד שריד

למעלה