התעללות רגשית עצמית

alphac

New member
התעללות רגשית עצמית

היי, יש לי בעיה שחוזרת אליי בתקופות לא טובות, וזה קושי בלנשום נשימות עמוקות. כשהמצב שלי רע, למשל בגלל לחץ מלימודים או דברים אחרים שמשפיעים על ההרגשה הכללית, אז אני חווה את הקושי הזה. יש לי כל מיני בעיות רגשיות שאני מודע אליהן ושגורמות לזה. אני סוג של מתעלל בעצמי רגשית. זו למעשה הבעיה העיקרית שבגללה אני רושם כאן. אני לא מרשה לעצמי להנות ממש. למשל אני מאוד אוהב לראות סרטים, אבל אני לא מרשה לעצמי לשבת בבית ולקחת הפסקה של שעתיים מהחיים ולראות סרט. אני חושב שזו אחת הסיבות להרגשה הכללית הרעה, שאני לא עושה דברים שעושים לי טוב. אני כן יוצא פה ושם אבל זה כבר נהיה כ"כ שגרתי וגם כזה קצר שחוץ מההרגשה הטובה למשך הפרק זמן הקצר הזה, זה לא משפר את ההרגשה שלי. תהיתי אם זו סיטואציה מוכרת? אני יודע שאני צריך טיפול באופן נואש, אני לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כי קשה לי להוציא על זה מאות שקלים מידי חודש. אני חושב כרגע ללכת לטיפול פסיכיאטרי שאולי הכימיה קצת תעזור לי להתגבר על הקושי שיש לי בלתת לעצמי להנות.

גרא.

New member
alphac,הבעיות שאתה מרגיש לגבי עצמך,לא יפתרו

על ידי טיפול תרופתי,המתמקד בהפחתת השפעת סימפטומים שליליים על ההתנהגות.יותר מתאים להתמודדות עם המצוקות הרגשיות שלך,דווקא טיפול פסיכולוגי,פסיכוטראפיה,או אחר.הכימייה לא נוגעת בסבות,ובמהותן של הבעיות.יתכן שזמנית תרגיש טוב יותר,אבל לטווח הארוך,תשאר עם אותן הבעיות.

למעלה