לחץ ציבורי
מזה כמה ימים שהטלוויזיה והעיתונות גדושים בארוע המצמרר. הורים רוכשים מצלמות נסתרות ואפילו לא טורחים לשאול על המחיר, כי זה ממש לא מעניין ולא רלוונטי. אני מניח שאם היום בית המשפט היה אמור להוציא גזר דין, הוא היה חמור ביותר. אני בכל אופן מקווה שהפעם הלחץ הציבורי יעשה את שלו, ההליך השיפוטי יהיה מהיר וענשה יגזר בהתאם. לא מזמן פורסמו באחד העיתונים התמונות של השופטים האיטיים ביותר, אלו שכל תיק אצלם נמרח ונמרח. חושב שטוב עשתה העיתונות שנהגה כך, למרות מחאתם של השופטים המוכפשים. הגיע באמת הזמן לסגור תיקים במהירות, במיוחד כשכל ההוכחות מוצגות. במקרה הנדון כל דחיה תשחק לידיה של הנאשמת, מפני שבמדינתנו נהוג שעניין חדש דוחק עניין ישן והרי אנו משופעים בעניינים שונים ומשונים. ועל הסכינאות המשתוללת כבר דיברנו? זוכרים את הרצח עקב ויכוח על כלבים? לא מצליח להבין איך שופטים ממירים רצח בהריגה, כאשר הרוצח מסתובב עם סכין. לכל בר דעת ברור שהוא רק חיכה להזדמנות שלו. אני חושב שניתן היה להפחית את האלימות במידה ניכרת, אם גזרי הדין היו באמת המקסימום שמאפשר החוק, לא צריך יותר מזה. לא צריך להמציא את הגלגל, הוא מורכב על ה"מכונית" של ספר החוקים, צריך רק להניע. שבת שלום.