התעללות במבט שלישי

NoLollygagging

New member
התעללות במבט שלישי

ההורים שלי "קנו" תוכים, שני תוכים מסוג קוקטייל (יש לציין שהם לא מוחתמים).
כל חברי המשפחה שלי "משחקים" עם התוכים והם כמובן צורחים וצווחים שמרימים אותם או נוגעים בהם, ניסיתי להסביר להם שזו לא הדרך אך הם לא מקשיבים לי, ניסיתי גם להציב להם תנאי שאני לא אוכל אם הם לא מפסיקים, אז הם הפסיקו לתקופה והחלו שוב.
אני חושב שאני מוצא התנהגות חרדתית אצל אחד מהם, ובעיניים זה "חמוד".
יש עצות?

האלזה

New member
+
קיוטי אין לך עיצות אולי?

l coyote l

New member
עצות להתמודדות הסברתית עם מתעללים? לא.

במקרים כאלה העצות שלי יותר בכיוון - 'עזוב הסברה, תוציא אותם משם.'

עצות להתנהגות התוכים הוא קיבל ויכול גם למצוא לבד, כי אכפת לו מספיק.

eietmo

New member
אוקי אז הנה ה2 סנט שלי

אני ממש לא יודעת איך לעזור לך עם המשפחה- אולי לשלוח להם אימיל עם לינקים ולהסביר להם מה הבעיה? ככה הם עלולים לקרוא ואולי להפנים משהו.

בקשר לתוכים, אני חושבת שכדאי שתנסה למצוא להם אולי פעילות כלשהיא.
במאמר הנהדר של אנונימוס הזה :
http://anonymous.org.il/art171.html
יש מידע על התנהגויות סטארוטיפיות. יש גם חלק שמדבר על כך שכשאיתגרו את החיות ההתנהגויות הסטארוטיפיות שלהם ירדו- אולי שווה לחפש מה אפשר לתת לתוכים כדי לעזור להם? אולי לבנות להם מקום שבו הם יכולים להסתתר ושיהיה קשה להפריע להם שם?

purplegiraff

New member
מבעס לאללה.....

מזכיר שלפני 10 שנים האבא הנוראי וחסר הרגישות של מי שהיה אז בנזוגי
הקים כלוב ציפורים בחצרו והתלהב ונתן לנו במתנה כלוב עם שני פינצ'ים,
ואני לקחתי את זה ממש קשה, במיוחד שציפיתי שהוא כבר יכיר אותי (הייינו אז יחד כבר 5 שנים והדעות שלי לגבי בעלי חיים היו די ברורות..)
החזרנו את המתנה עם הסברים וזכיתי להעלבלפרצפת נעלבת פולנית מרירה ולא נעימה ממנו ומאשתו למשך חצי שנה לפחות....

מה זה אומר "לא מוחתמים"? שהם לא נולדו בשבי??? כלומר אין להם את החיבור הזה לבני אדם שיש לציפורים שבקעו בשבי?
זה הופך את זה לעוד יותר גרוע...
כאן אני מסכימה עם eietmo, לשלוח להם חומר על משמעות הציפור שנשבתה ולא נולדה בשבי-
על תלישתה מסביבתה הטבעית, על הסטרס שהיא שרויה בו בין בני אדם, בניגוד לציפור מוחתמת (לא שזה בסדר, אבל לפחות ציפור כזו לא תהיה בסטרס תמידי...)

למעלה