התעייצות קלה

Ka Dargo

New member
התעייצות קלה

שלום לכם, כמו לכולכם גם לי יש כלב
ולכן הנה יש לכם עוד חבר לקהילה
ולעניינינו: 1.נתחיל בקל. מדי פעם בפעם לכלבי יש ריח רע מהפה (בעיקר אחרי אוכל) - ידוע לי שאפשר לצחצח לכלב שיניים, השאלה היא - הכיצד עושים זאת??? 2.ולקשה...בעיקרון, כלבי אינו כלב שמירה ואינו מאולף לשנוך זרים - כלב שלא נושך (כלומר 99% מהאורחים שבאו אלינו לטפו אותו שיחקו איתו ולא קרה כלום). לאותו אחוז מסכן (שנורא מטריד אותי - לא האחוז, אלא מה שקורה לאותו אחוז) קרו מקרים שהכלב נהם כלפיהם ואפילו קףץ לקראתם בפה פעור שיניים ונהייה נורא עצבני כלפיהם. ידוע לי שלרוב לאותו אחוז יש גם כלבים בביתיהם. בינתיים לא קרה כלום אך אני די מפוחד שמתישהו כן יקרה... לדעתי ההתנהגות באה בעיקר כלפי בעלי כלבים אחרים אך הוא "תקף (תקף בצורה כמו שכתבתי למעלמה - נהנמות וקפיצות פעורות פה)" גם אחד ללא כלב בבית
השאלה היא מה עושים בנדון??? לצורך העניין כלבי הוא זכר (כמשתמע) מעורב - רועה בלגי ורוטווילר. (בבקשה - לא להתחיל עם הויכוח הנושן שכלבים מסויימים מסוכנים ואחרים לא, כי זה ממש לא קשור לעניין זה) בתודה

תשובות לא תוקפניות

1. ציחצוח שיניים נעשה ע"י משחה שקונים בחנות חיות או אצל וטרינר, היא מגיעה בטעם בשר שזה לכשעצמו מפתה אותם. מברשת אפשר להשתמש בזו שלנו ואפשר לקנות מיוחדת ארוכה ו/או רחבה. בהדרגה מכירים לכלב את הציחצוח עד שמגיעים למצב שהוא מאפשר ציחצוח של שתיים-שלוש דקות (בהתחלה זה נראה בלתי אפשרי). צריך לצחצח פעמיים בשבוע לפחות, אם כי בעיות שיניים ואבן שן זה עיניין תורשתי, בלי קשר לציחצוח. 2. את צריכה להרגיל את הכלב לזכרים אחרים דחוף. אם זה בדרך אילוף או אם זה בדרך פגישות יזומות עם מחסום בהתחלה. מאד חשוב להרגיל כלב לכל הדברים שמסביבנו כמה שיותר מהר. תנסי להביא חולצה עם ריח של כלב אחר, או ללבוש אחת כזאת בעצמך, בשביל שיבין שיש סביבו ריחות של כלבים שאינם מתקשרים למישהו עויין, אלא להיפך. בהצלחה!

600RR

New member
לגבי סעיף 2 ...

בלי כל קשר לבעייה שהוצגה מומלץ להרגיל את הכלב לזכרים אחרים אך אינני זוכר שהוצגה איזו בעייה של הכלב עם זכרים אחרים. הבעיה שהוצגה חמורה לאין שיעור ועוסקת בתקיפת בני אדם ... אמנם רובם בעלי כלבים (ואיש לא טען שדוקא כלבים זכרים) אך הכלב תקף גם אדם שאינו בעל כלב. כל נסיון הסקת מסקנות לגבי סיבותיו של הכלב לתקוף, תמוה בעיניי ... מי יודע מה עובר לו בראש ? מאלף דחוף ולא להתפלא אם תתברר בעיתיות רצינית בהתנהגות הכלב שתצריך טיפול קיצוני.

99% מבעלי הכלבים

לא פונים לאילוף. גם אחרי נשיכות וגם אחרי הסגר. לא יודעת למה, אבל זה נתפס בעינהם כביזבוז כסף מיותר. אילוף זה שייך לקירקס זה מה שהם חושבים או לחילופין אילוף זה "שבירת רוחו" של הכלב. אנשים לא מתעניינים ולא יודעים שאפשר לקחת גם שיעורים בודדים מתקנים ולא חייבים להרשם לקורס ארוך ויקר. לכן אני מציעה טיפים בנוסף כדי בדרך כלשהי להשאיר אותם עם בררה שניה ולא עם התשובה הבאנלית של "תצעקו עליו אסור". אתה צודק במה שאתה כותב, ואילוף הוא התשובה. אבל בוא נתערב שהוא לא יקבל אפילו לא שיעור אחד ממנו?

למעלה