התעוררתי רק עכשיו

Black Bimba

New member
התעוררתי רק עכשיו

אהלן, אני בת 21, ורק עכשיו הבנתי שאני לא רוצה ללמוד בגיל 23. המשוואה די פשוטה, אם לא אבחר עכשיו (עד עוד חודש בדיוק) מה אני רוצה ללמוד, לא אתחיל ללמוד בשנה"ל הקרובה (אוקטובר, אהיה בת 22), ואצטרך להמתין עוד שנה. פתאום נדלקתי, כל העולם שסביבי מדברים על לימודים, ואני לא רוצה להישאר מאחור.. יש קצת בעיה - הבגרות שלי לא בדיוק מלאה (נכשלתי ביחידה במתמטיקה, לא השלמתי את הפרוייקט של המחוייבות..), וגם פסיכומטרי לא יסתדר לי עכשיו ביחד עם העבודה, ככה שטרום לימודים ממש לא ילכו. איך אני נסגרת על תחום לימודים? יש כ"כ הרבה! Help me!!

אני מציע לך לחשוב טוב טוב לפני שאת מחליטה על

תחום לימודים. מניסיון, את נמצאת בשלב קריטי מאוד בבחירת תחום עיסוק ופרנסה. כדאי שזה יהיה תחום מעניין שבו תקומי בבוקר עם חיוך, תעברי את היום בהרגשה מלאה שתרמת את חלקך וקיבלת תמורה מעבר לשכר כספי. אבל זו דעתי בלבד.

Le Dilemme

New member
מה עם האוניברסיטה הפתוחה?

אין דרישות כמו תעודת בגרות, פסיכומטרי וכו' ואת יכולה ללמוד בקצב שלך, ללמוד בין קורס 1 לארבעה, תלוי מה הסדר יום שלך והיכולת מבחינת עבודה וכו'

כבוגר האוניברסיטה הפתוחה לא הייתי ממהר

להחליט מהר על כיוון של תחום לימודים או מוסד לימודים. האוניברסטה הפתוחה הוא פתרון מצויין לאוטודידקטים שמעדיפים (ובעיקר יכולים) להתמודד עם חומר לא פשוט ברמה גבוהה לבד. אם זה מתאים אז בבקשה, אני ממליץ מאוד על האוניברסיטה הפתוחה. יש גם לקחת בחשבון שהיצע תוכניות הלימוד הוא מוגבל באו"פ לעומת יתר האוניברסיטאות. אבל אם זה לא מתאים, חבל להיחפז רק בגלל טרום לימודים. אני מציע לקחת את הזמן ולעשות עבודת מחקר *מעמיקה* גם על הרצון הפנימי וגם על אפשרויות הלימודים. ללכת לימים פתוחים, לדבר עם יועצים במוסדות הלימוד, לברר מסלולי לימוד, לערוך השוואות בין מסלולים דומים, ובין אפשרויות תעסוקה לאחר מכן. לדבר עם בוגרי המסלול אליו מתכוונים ללכת ללמוד במוסדות שונים. והכי חשוב לדעתי הוא ללכת על מה שאוהבים. ולא, לא , לא לומר "התעוררתי רק עכשיו אני בת 21" זה גיל עדיין צעיר מאוד, וזה זמן קריטי לקבלת החלטות. אפילו אם ייקח חצי שנה או שנה לברר ולעשות את עבודת המחקר ולקבל החלטה מושכלת ונכונה זה יהיה שווה את הזמן.

למעלה