התעוררות

dharmax

New member
->

טוריה - על פי היוגה, מצב תודעה רביעי, שקשור למדיטציה, שנוסף על מצב ערות, שינה עמוקה ושנת חלום. משמעותו אינה הארה. מוקשה, פורושה, בודהי, קיווליאם, סמדהי, מהא-סמדהי, נירווקלפה-סמדהי, נירוונה, ועוד - אלו מילים שקשורות להארה, או בוא נאמר - המטרה הסופית - אבל יש דקויות שונות המבדילות ביניהם. לדעתי זה חבל שאתה מבזה את הרוחניות בניתוחים שטחיים של אנשים, איך דברים נראים, איך דברים לא נראים, סיבות, תוצאות, מושגים וכו', בזמן שאתה מדבר על ענווה, וכו'. דע את מקומך. אתה אבק הארץ, בדיוק כמותנו. ברכות.

הצופה.

New member
שלום חמוד

הייתי מציע לך לקרוא את מה שכתבת כמה פעמים ולשאול איזה שיקוף זה העלה בך הכתיבה שלי? למה זה מקפיץ אותך ולא אחר? ואולי תפנה אותי גם לחלקים שהם התנשאות מצידי לדעתך. (נגינה היא כישרון. לדעת תווים זה לא כישרון.רוב אלו שיודעים תווים חושבים שהם מבינים במוסיקה ברגע שלקחת להם את התווים הם נשארים ערומים.גם אם תתרגל נגינה עד אין קץ, לא יצמח הכישרון, גם אם תדע לדקלם את כל ההיסטוריה של המוסיקה..רגע אחד של שקט ממחחשבות וויתור על הידע יעשה את הקסם ואת ההבדל בין ידיעה לכישרון.כמובן ששילוב של שניהם הוא אהבת אמת)

dharmax

New member
->

<---- החלק האחרון שהיה התנשאות מצדך :) לגבי היתר - כל הודעה אחרת שכתבת פה מאז שראיתי את שמך לראשונה. לגבי השיקוף: משקף בערך את עצמי, כפי שהייתי לפני עשרים ומשהו שנה. מקפיץ - זה לא מקפיץ. נגינה היא לא כשרון. נגינה היא פעולה. יש כאלה שמוכשרים לה ויש שפחות. אני מציע שתחשוב לפני שאתה כותב, בעיקר טיעונים של שגי-נאור :) ברכות

הצופה.

New member
זאת אומרת

"לגבי היתר - כל הודעה אחרת שכתבת פה מאז שראיתי את שמך לראשונה" שליד כל הודעה שלי הרגשת נחות? וזאת מבלי שאני מכיר אותך או מתכוון אליך בהודעות שלי? למה שתרגיש נחות לשיקוף שלך לפני 20 שנה? אתה הולך לאחור? אתה מתגעגע לעבר? (אני מציע לך להתרכז ולראות שאין למה שכתבת שום קשר איתי רק אל עצמך) "זאת אינה התנשאות" אגב אני מצהיר בזו שאף הודעה שלי לא היתה בכוונת התנשאות אחרת הייתי הולך לפורום התנשאות חחחחח כל פעם שמישהו מרגיש שדורכים לו על יבלת אני קורא לו חמוד כדי שזה יכאב לו

dharmax

New member
רק בריאות

הצופה, הסיבה שאני עונה לפעמים לשאלות שלך, זה בגלל שאולי יש אנשים אחרים שיבינו ויקצרו תועלת כלשהי. אני מעולם לא ציפיתי שאתה תבין או תפנים. אז כאשר אתעלם מהודעותך, הבן שזה בגלל שאני חושב שזה לא יועיל לאיש. עליך כבר ויתרתי מזמן. ברכות רבות

הצופה.

New member
חמוד אני פשוט לא יודע מה אתה רוצה מימני

ונראה לי שאתה צריך להבין את המושג חמלה. מהודעה להודעה אתה מאבד את השליטה (תשאל את החברים שלך להם אין אינטרס) האמת שגם לי לא אבל ככה המחשבה שלך

dharmax

New member
תודה

תודה על האבחנה המלומדת, על הניסוח המלוטש וכמובן - על החמוד, חמוד! :) אנא - אל תפנה אלי יותר, חמודי מתוקי :) ברכות

הצופה.

New member
חמוד

תודה שהבהרת לי למה לא הצטרפתי לקומונה שלך אל תשכח שאתה פנית אלי לא אני אליך ואגב אפנה אליך מתי שארצה ואל תשכח לומר צודה על השיקופים אני תקווה שהחברים שלך רואים איך יוצא המרצע מהשק

annandi

New member
טוריה (turiiya)

לפי מנדוקיה אופנישד, טוריה מתואר כמצב של הארה. הוא מתואר כמה "שלא-נראה, בלתי נתפס, ללא סימנים מיוחדים, שאי אפשר לחשוב אותו, שאי אפשר לקרוא לו בשם, תמצית חווית האני האחד... השלווה... אי שניות" [mandukya Upanishad 7]. אם זה אינו תיאור של ההארה האופנישדית, אז מה היא כן?

dharmax

New member
תודה

אני מכיר הסברים אחרים לטוריה, שעל אף הדקות שלה, היא איננה הארה. אבל יש לציין, שמשנתה של היוגה היא פחות אחידה וקונסיסטנטית מזו של הבודהיזם. האמת היא, שמהציטוט שלך, אני גם לא רואה את זה כהארה, אלא כמצב מודעות גבוה. ברכות

הצופה.

New member
גם אני מכיר הסבר אחר לטוריה

יש לנו פה גנן מואר שמנקש את הע(צ)בים עם טוריה
אז יכול להיות שהארה זה מצב מודעות גבוהה?

annandi

New member
יוגה ואופנישדות

התפיסה היוגית כפי שהיא משתקפת ביוגה סוטרה היא לא זהה לתפיסות השונות שמופיעות באופנישדות. אבל אני לא זוכרת שהמושג טוריה מופיע ביוגה סוטרה (ואנא תקן אותי אם אני טועה). איזה הסברים אחרים יש לטוריה, ובאיזה טקסטים? ולגבי הציטוט, זה דיי ברור מהטקסט, וגם מהפרשנות המסורתית, שטוריה זה המצב בו יש איחוד בין אטמן וברהמן. לפחות לפי התפיסה האופנישדית ותפיסות הודיות נוספות, זוהי ההארה. רדהקרישנן מסביר בתירגומו, כי "במצב הטוריה יש איחוד קבוע עם הברהמן, ושהמציאות המטאפיזית נחוות בטוריה, אם אפשר לומר כך לגבי המצב הטרנסנדנטי". הציטוט ממנו משקף את התפיסה המסורתית של ההארה, קרי, איחוד של אטמן וברהמן. ואם האיחוד קורה הטוריה, אז זוהי ההארה.

עוד על טורייה

"In MaaND. up. Mantra 2, it is said that the Self has four quarters. The waking, dream and deep sleep are the first three quarters. The fourth, turiiya, is aatmaa unconditioned by the three states. MaaNDuukya kaarikaa, 1.14 says—The first two are endued with dream and sleep, but the third is endued with dreamless sleep. There is neither dream nor sleep in turiiya. Here sleep means ignorance of the Reality and dream means projection of the unreal. The fourth, turiiya, is the state of samaadhi." הציטוט אותו הבאתי נמצא כאן. האם לפי הציטוט הנ''ל סאמאדהי והארה, או התעוררות, הן מילים נרדפות?

annandi

New member
אני לא יכולה לענות

כי סמאדהי זהו מושג שבכל טקסט מקבל משמעות טיפה אחרת. על פי הציטוט שהבאת, נראה שכן. שאלה, האם סמאדהי וקאיוליה הם זהים לדעתך ביוגה סוטרה? האם שניהם מתארים את האדם המשוחרר? עוד לגבי הטורייה, גם ביוגה ואסישטהה, טורייה מתוארת כהבשלה של התודעה שמשוחררת ממאפיינים, ושיש בה שלווה בלבד. כשאדם מבוסס בטורייה הוא רואה את העולם כגן משחקים קוסמי, לגמרי חופשי מסבל ופחד, ומהאשלייה של העולם. מי שמבוסס בטורייה אינו נופל לטעות יותר לעולם. הוא לעולם שוהה באושר עילאי. [אני לא יודעת איך לתת מראה מקום, אצלי זה בפרק חמש 69-70] אין לי זמן לחפש עוד מראה מקום, אבל הטורייה מתוארת במקומות שהבאתי כמצב של הארה ושיחרור. דהרמקס, אני אשמח לראות מראה מקום שמבין את הטורייה אחרת.

dharmax

New member
->

לצערי, אין סיכוי שאזכור את הטקסטים :) אבל מה שאני זוכר שקראתי, זה שטוריה היא מצב זמני, כפי ששינה היא מצב זמני. זה כמו ההארות הקטנות שבדרך, סטורי, שאינו שחרור מוחלט. הארה היא מילה מאוד גדולה וטעונה. היא מעניינת אותי אישית פחות מאשר ההשלכות שלה (חרות מסבל וראית שווא). מעבר לכך - אני אישית מעדיף להניח לשאלה הזו, כי אינני רואה איך היא מועילה. ברכות

annandi

New member
דהרמקס

דבר ראשון, אני פשוט ביקשתי שתעמוד בסטנדרטים שאתה בדרך כלל מציב. כלומר, אם אתה מביא מושג מסוים לדוגמא (וזה מושג ששאבת ממסורת מסויימת), אז מן הראוי להביא מראה מקום. אם אתה לא זוכר, והמראה מקום שמשהו אחר מביא אינו עומד בקנה אחד עם דבריך, אפשר פשוט לומר, טעיתי. לגבי המושג "הארה", הוא אכן גדול מאוד, אבל זה שיש דרגות שיחרור, לא עושה את ה"דרגות הנמוכות יותר" להיות זמניות. ארהנט הוא לא כמו בודהה, ועם זאת, הוא אינו נמצא במצב זמני. לפחות על פי המקומות שמצאתי, טורייה אינה כמו מצב שינה, אלא הוויה נון-דואלית שאינה מותנית. התיאורים הם יפים מאוד, ומלמדים משהו על תפיסת השיחרור המסורת ההודית, קרי, מהי תודעה משוחררת. ולסיום, אתה זה שהבאת את המושג הזה, אז אנא, אם לא ממש צדקת, אין זה הוגן לענות במשפט שמנפנף את הדיון כי הוא לא התפתח לטעמך ("אני אישית מעדיף להניח לשאלה הזו, כי אינני רואה איך היא מועילה"). זה אכן לא הדבר הכי מועיל, אבל הדיון היה יותר תיאורתי הפעם (אפשר לחשוב שזו הפעם הראשונה כאן או בקומונה), ואפשר היה לדון בו ולהפיק ממנו משהו. בוקר טוב.

dharmax

New member
->

אננדי יקרה, 1. זה שאני לא זוכר מקור, ואת כן, זה לא אומר שטעיתי. אולי כן, אולי לא. 2. אני לא בא אליך בטענות על כלום - בטח לא על סטנדרטים. בפורום הזה, אין את הסטנדרטים של הקומונה, ולכן אני פחות מקפיד עם עצמי, אבל זה לא קשור: אם אני אומר שאני זוכר משהו - זו ההסתמכות שלי. היא יותר חלשה מלהראות מראה-מקום, וזה נכון, אבל זה כבר משהו אחר. 3. אני לא מנפנף את הדיון, כי אני רק אני - זה לא מונע מאף אחד שמעוניין להמשיך בו, אם הוא מוצא בו תועלת או עניין. את לא צריכה להתרגז על זה. עצם זה שבכלל כתבתי בזמן העבודה את כל זה, זה רק מהסיבה שאני מרגיש שהתרגזת, או נעלבת וזה ממש לא משהו שרציתי. בוודאי שלא אבזבז יותר זמן (נדיר ויקר במקרה של סטרטאפיסט בתקופה הקשה ביותר במיזם) על דיון במשמעותה של איזו מילה, שלדעתי (אולי אני טועה) לא יזיז לי כהוא זה מבחינת התפתחותי האישית. מקווה שהובנתי כראוי. בכל ההערכה והאהבה

annandi

New member
תוספת שתופסת

הפרשנות המוקדמת ביותר של המנדוקיה אופנישד מהמסורת הודנטית של שנקרה, נכתבה עלי פי המסורת, על ידי Gaudapaada, שנאמר עליו, שהיה הגורו של הגורו של שנקרה. בפרשנותו על הטוריה, הוא מסביר שהטוריה היא all pervading, והוא מסביר, כי מצבי העירות והחלימה מותנים בסיבה ותוצאה, מצב ה- prajna (השלישי) מותנה בסיבה בלבד, ואילו סיבה ותוצאה אינם קיימים בטוריה. טוריה היא "רואה כל", וכאשר ידיעה שגויה ואי ידיעה מוכחדים, אותו אחד משיג את הטוריה.

סיריוס1

New member
אכן הכל אחד והכל בהכל ללא זמן או מרחק....

...תמיד יש נכונות מסויימת בהכל להכל, רק שהיא לא גלויה תמיד ולא לכל אחד...

למעלה