התנ"ך כסיפור

שבתאי

New member
התנ"ך כסיפור

במסגרת עבודתי (החדשה) כמבקר הספרות של nrg קראתי בשבת את ספרו "אל העפר" של יובל שמעוני. (ספר דקיק על הנ"ך כסיפור) הקריאה בספר הייתה בעבורי חוויה מטלטלת. געגועים. אחרי הכל לא קראתי אף פעם ספרי עיון בנושא התנ"ך. אקיצער אני מאוד מאוד ממליץ על הספר לאנשים שתנ"ך עדיין מעניין אותם. הנה הביקורת שכתבתי

Patrick kim

New member
התנ`ך כהיסטוריה ומיתולוגיה ומסר

לאומני.התנך גם כמיסמך פסאודו רציף היסטורית,תוך שימת דגש שאלהים מיתערב בכל שלב בהיסטוריה וכדי להוכיח זאת הוכנסו סיפורי הניסים לדורותיהם,מעמד הר-סיני דיברי ומעשי הנביאים.היסטורית כמיסמך בהמון איזכורי שמות מקומות ואירועים יש אמינות. קשה לקבל את החלקים שבהיתערבות האל והניגזרות התלמודיות שבסיפורים התנכיים.

"מי כתב את התנ"ך "

כתבת שלא קראת אף פעם ספר עיון בנושא התנ"ך, אז תרשה לי להמליץ על הספר "מי כתב את התנ"ך".

L i k o

New member
מעניין לעניין באותו עניין - ../images/Emo91.gif

מומלץ בחום ספרו של הפרופ' דניאל פרידמן (שר המשפטים דהיום) "הרצחת וגם ירשת". שופך אור על פרשיות רבות בתנ"ך שלא במשקפיים של פרשן אורתודוקסי. מבהיר מה באמת היתה גישה של היהודים דאז כפי שבאה לידי ביטוי בספר הספרים. כתוב בשפה פשוטה וקולחת. תענוג לקרוא.

barr1969

New member
בהצלחה, שבתאי

רוצה לראות אותך "בעל הטורים". יש לך את זה.

גם אני חולמת יום אחד לשכתב את התנך.

נהניתי לקרוא את הטור. ואת הקודמים. אם כי עוד לא הטרחתי את עצמי לסטימצקי. תתחדש, תהנה ותצליח!

Patrick kim

New member
לשכתב את התנ`ך?יש להעמיק ולחקור בו

כמות שהוא, להרבות להצליב מידע ולחקור את הטקסט ואת הרצף. סקרנותי היא איזה טקסט שנחשב קדוש רווח בימי בית ראשון ומהו ספר התורה שנימצא במיקדש בימי יאשיהו המלך?ולאן נעלם ארון הברית? חשוד מאד שלא מדברים עליו בתנך לאחר שלמה המלך.ניגנז?ניבזז???וצינצנת המן למישמרת מי זוכר אותה?

אז תעמיק בו ותחקור אותו כמות שהוא.

ותעשה זאת כאוות נפשך. אני רוצה לשכתב אותו כי אני לא אוהבת אותו כמות שהוא.

סידארתא

New member
ואם כבר

אני רוצה לבלבל את התנ"ך / יהודה עמיחי מטוס עובר מעל לתאנה אשר מעל לאיש אשר תחת תאנתו. הטיס הוא אני והאיש תחת התאנה הוא אני. אני רוצה לבלבל את התנ"ך. אני כל כך רוצה לבלבל את התנ"ך. אני מאמין באילנות, לא כמו שפעם האמינו, אמונתי קטועה וקצרת מועד עד האביב הבא, עד החורף הבא, אני מאמין בביאת הגשם ובבוא השמש. הסדר והצדק מבולבלים: טוב ורע על השלחן לפני כמלח וכפלפל הכלים כל כך כדומים. אני כל כך רוצה לבלבל את התנ"ך. העולם מלא דעת טוב ורע, העולם מלא לימוד: ציפורים לומדות מן הרוח הנושבת ומטוסים לומדים מן הציפורים ובני אדם לומדים מכולם ושוכחים. האדמה אינה עצובה משום שמתים קבורים בה. כשם ששמלת אהובתי אינה שמחה שהיא חיה בתוכה. ילדי בני אדם הם עננים ואררט הוא עמק עמוק. ואני לא רוצה לחזור אל ביתי כי אל הבית מגיעות כל הבשורות הרעות, כמו בספר איוב. הבל הרג את קין ומשה נכנס לארץ המובטחת ובני ישראל נשארו במדבר. אני נוסע במעשי המרכבה של יחזקאל ויחזקאל עצמו רוקד כמרים הנביאה בגיא העצמות היבשות. סדום ועמורה מתפתחות ואשת לוט היתה לנציב סוכר ודבר ודויד מלך ישראל חי וקים. אני כל כך רוצה לבלבל את התנ"ך.

Patrick kim

New member
קרוקודילה;תשכתבי תוסיפי תיגרעי

רק לא להרוס את הטקסט שיש בידינו כיום.כובשי אמריקה הניבערים הישמידו כמעט כל זכר מתועד של הילידים.חז`ל עסקו בהשמדת כתבים ותיעודים וקבעו מה יתקדש או יתבער.הנוצרים שרפו את סיפריית אלכסנדריה.יחיה כל אחד את חייו יבוז ידחה או יקבל כתוב זה או אחר, שיפרשן כרצונו ויתן גירסא מישלו.אבל הבוז לשורפי הספרים.

למעלה