התנתקות

pine·apple

New member
אוקי

הויכוח הזה חסר תועלת, אנחנו גם ככה באותה עמדה דור חוצמזה שמעבר לויכוח הרעיוני והדעה שלך בנושא ההנתקות, הממשלה החליטה ודי (רק מוכיח שגם אדם כמו שרון, כשהוא מגיע למעמד שהוא זה שצריך לקבל את ההחלטה אם להתפנות או לא רואה שאין ברירה), אז עד כמה שאני מבינה את הכאב שלהם (לא אני לא תקועה בבועה שלי כמו שאתה חושב) ברגע שהממשלה קיבלה החלטה- זה לא רלוונטי, תתפנו. יש פה שני עמים שהגורל שלהם פה, אני לא אגזים אם אני אומר- תלוי בהנתקות הזאת, וקבוצת אנשים קטנה תצטרך לעשות את ההקרבה שלה למען הכלל. מה אני אגיד לך, לא הכל מתוק וורוד בחיים, ככה זה

...

אני מאמין ששרון קיבל את ההחלטה הזאת כדי להציל את הכיסא שלו גרידא. כל השמאל האדיש הזה לא אכפת לו מהשחיתות של שרון והוא עוצם עיניים נוכח האפשרות שלו לבצע מהלך שתואם לו. חוץ מזה,בבחירות האחרונות המצע של מצנע היה התנתקות חד צדדית,בעוד ששרון חשב הפוך. ועוד משהו: במהלך ההצבעות על ההתנתקות בכנסת שרון איים בפיטורים על שרים שיתנגדו לתהליך,ואחר כך הוא הלך כנגד מה שהוחלט עליו בועידת הליכוד. ואפילו עוד משהו: איפה משאל העם? אני בכלל לא בטוח מה היו תוצאות של משאל עם על ההתנתקות אם הוא היה נערך כיום,אני לא בטוח שלשרון יש מנדט מההעם. אז להגיד "הממשלה החליטה ודי" זה לא נכון,מכיוון שכל תהליך קבלת ההחלטות ואישור התהליך היה מקולקל ביסודו. הממשלה אמנם החליטה,אבל ההחלטה שלה לא התקבלה בצורה לגיטימית,אז זה לא די. "קבוצת אנשים קטנה תצטרך לעשות את ההקרבה שלה למען הכלל" למה קבוצת אנשים קטנה ולמה לכלל? הציונות הדתית מהווה חלק ניכר מאזרחי המדינה אליהם את יכולה להוסיף חילונים ימניים רבי,ואפשר גם להוסיף אנשים רבים שמתנגדים להתנתקות בעם מסיבות שונות(אני בכלל לא בטוח שרוב העם רוצה התנתקות) כל הקבוצה הזאת עושה הקרבה. ההתנתקות היא לא רק 9,000 איש שנעקרים מגוש קטיף,היא גם פגיעה בכל רעיון א"י השלמה של הציונות הדתית והימין. זאת הקרבה רצינית שנעשית ע"י קבוצה גדולה של אנשים למען רוב לא גדול של האוכלוסייה,אפילו מיעוט.

פנטילון

New member
קבל פרס2../images/Emo106.gif

בחלק הראשון הוצאת לי את המילים מהגורנמט/ת. (מפה והלאה מיועד לחפי בעיקר) עכשיו תגיד לי אתה, זה דמוקרטיה זה? לי זה נראה יותר כמו צעדי כיבוש השלטון של היטלר. זו הדמוקרטיה שאתה רוצה להלחם בשבילה? בכלל עכשיו אני חושב על זה, עצם התפיסה של הדמוקרטיה כערך עליון באה משטיפת מוח של החינוך הישראלי שמציג את הדמוקרטיה הישראלית כדמוקרטיה עילאית. כן אנחנו נאורים ודמוקרטים וכל הערבים מסביבנו לא. כל זה היה בא באותה נשימה מפיה של מורה ישראלית טיפוסית בבית ספר יסודי. זה מה שהופך את ישראל למדינה כל כך טובה, הדמוקרטיה. טפוי על הדמוקרטיה דמיקולו הזו, היא מתה כבר מלפני שהיא הייתה קיימת.

נו אל תיתמם...

אולי יהיה לך עצוב לדעת את זה אבל ככה זה בכל הדמוקרטיות בעולם...ואל תיתמם ותגיד שבישראל זה יותר גרוע כי לזייף דוחות של הCIA כדי לצאת למלחמה זה לא פחות ואף יותר מושחת... ומה אתה חושב שבדיקטטורה אין שחיתות? השחיתות בדיקטטורה הרבה יותר גדולה...(אני סתם מכליל...) וינסטון צ'רצ'יל אמר: "הדמוקרטיה היא אולי המשטר הגרוע ביותר, אך אין משטר טוב ממנה" תחשוב על זה...

פנטילון

New member
נמיה

מה אתה הופך ערמת שחיטויות לערך עליון לזכויות אדם? ואל תתקע לי עכשיו מדינות אחרות ומשטרים אחרים שלא קשורים לכלום במקרה הזה.

"הם צריכים להתפנות"

לפי החוקלפי בג"צ לפי החלטה שעברה בכנסת לפי ראש ממשלה וממשלה שנבחרו באופן דמוקרטי לפי הרוב בארץ כי ככה הוחלט. אתה קראת את הפוסט ששמתי פה? שמע דור, אני לא אומרת שאין להם זכות להתנגד לפינוי [באופן חוקי], אבל להתפנות - הם יהיו חייבים.

...

ההחלטה התקבלה בצורה לא לגיטימית כפי שכתבתי בהודעה הזאת. אני בכלל לא בטוח שרוב המדינה רוצה את ההתנתקות,כמה היה בסקרים האחרונים? צמוד מאוד. בקיצור הטיעונים הטכניים שלך לא עוברים,מכיוון שכל הדברים האלו לא התקבלו בצורה מסודרת ואני לא מקבל אותם כקבילים.

זה משתנה...

בחלק מהסקרים הם כבר ירדו את ה-55%?... זה מאוד מאוד מאוד שנוי במחלוקת ואין על זה מחלוקת.

פנטילון

New member
שנון על

אגב, היום הייתי ברחוב בהרצליה שקוראים לו "החכם מוילנה" או משהו כזה אני אוודא לך עוד כמה ימים

../images/Emo41.gif חלוקת סרטים כחול לבן באיזור ../images/Emo41.gif

יום שישי 10:00-12:00 חלוקת סרטים כחול לבן בצומת דרור!
מעוניינים? פנו לנעמי 0523357058
מעוניינים לחלק בצמתים אחרים באיזור השרון [בית ליד, פרדסיה..]? פנו למוטי 0523301929

id0a

New member
באמת שאני לא מבין למה חלוקת סרטים

גורמת ? שאת נוסעת באוטו ורואה אוטו אחר עם סרט כתום ואומרת לעצמך - "אה זה נגד ההתנתקות"! מה זה נותן ?

בטח שזה נותן.

ברגע שאנשים רואים את הרי הסרטים הכתומים יש מהם שמהרהרים האם הרוב בעם רוצה את זה. זה מהלך הפגנתי.

למעלה