התנצלות

DaNDoosH 100

New member
התנצלות

מתנצל על ההגזמה של אתמול..... רציתי להביא לתשומת ליבכם כתבה מעולה שנכתבה בהארץ בסוף שבוע זה: למה מי מת? ביום שני השבוע לא יכלו הישראלים להחמיץ את הידיעה שחמש נשים משדרות לקו בהתקף חרדה בעקבות נפילת טילי קסאם. כל מה שמהדורות החדשות חזרו על כך שוב ושוב ומי שפיספס במקרה קרא את כל הפרטים למחרת בכותרות גדולות במעריב וידיעות. ספק רב אם מישהו שם לב לעובדה שבאותו יום נהרגו בעזה שמונה פלשתינאים בהם אשה בחודש התשיעי להריונה, ילד בן שלוש עשרה ונער בן שש עשרה. קוראי ידיעות ומעריב נאלצו להתאמץ במיוחד למצוא את המידע השולי הזה בתחתית הידיעות על חרדת שדרות. הקינה על זילות החיים בשטחים היא מזמן בגדר מותרות באווירת ההתבהמות והאלימות הכללית והיא מסכנת את המקונן בניד ראש של לעג במקרה הטוב. אבל אין ברירה, מוכרחים לקחת את הסיכון. כמה ישראלים יודעים שבחודש פברואר השנה נהרגו 72 פלשתינאים בהם 3 ילדים מתחת לגיל 10 ו-4 זקנים חפים מפשע? כמה יודעים שבינואר הרגנו 46 פלשתינאים, בהם ארבעה ילדים מתחת לגיל 10? כמה יודעים שבדצמבר בשנה שעברה הרגנו 45? בסך הכל כ-160 הרוגים בשלושה חודשים ועוד 8 טריים ביומיים הראשונים של החודש הזה? רק מתי מעט יודעים כי אף אחד (כמעט) לא טרח לספר להם. קצת תמים לצפות מהצבא ומהממשלה להתרגש מקציר הדמים בהיקף כזה. אפילו הממשל האמריקאי אדיש להרג אזרחים, וסיבותיו עמו, אז למה שאנחנו נתנדב. אבל צריך לתבוע מכלי התקשורת להפסיק להעלים באופן שיטתי את המידע החמור הזה. נשים וילדים שנהרגים בשמנו על לא עוול בכפם עדיין שווים כותרת בעיתון ואפילו בעמוד הראשון. מותר לעיתונאים, כמו לשאר בני האדם, ללקות בפטריוטיות מזויפםת או בסתם אטימות, אבל לפחות שלא יביישו את מקצועם.

אם אנשים חפים מפשע נהרגים בשטחים

(וזה קורה המון) ולא מודיעים לאזרחי מדינת ישראל-זה ממש ממש לא בסדר. במקום לדבר בעיתון על הריגת פלסטינים חפים מפשע מדברים על תושבי שדרות שקיבלו התקפי חרדה. מזכיר לי את הטבח בכפר קאסם שהודיעו עליו אחרי שבועיים.

Deathatred

New member
אותי יותר מעניין אלה שתורמים לי

ושומרים עלי מאשר אלה שרוצים לרצוח אותי ופוצחים במחולות אחרי כל פיגוע תופת. מרוב דאגה לאויב, אתה שוכח לדאוג לאלה שמותקפים ע"י האויב, לנו.

עניי עירך קודמים, אכן

אבל מה עם יחס מינימלי לשכנים? לא חושב שזה חשוב שנדע מה קורה בשטחים?

Deathatred

New member
שקודם יפסיקו ברצח

השימוש המאוס שלהם בהצגת אנשים סובלים, לרוב תוך כדי בימוי סבל ותיבול בשקרים, גרם לי להפסיק לרחם. כאשר הם מציגים אנשים סובלים רק בשביל לייצר שנאה כנגד ישראל (הרי בו נהייה כנים, לכל אלה ברשות שמציגים פלשתינים סובלים ממש לא איכפת מהסבל שלהם) אני לא מתכוון לקחת בזה חלק. בשביל שיקבלו יחס של בני אדם עליהם להתנהג כמו בני אדם. מי שהחליט להוציא את עצמו מחובת 7 חוקי בני נוח (או במילים אחרות - הקוד המוסרי המינימלי המקובל על האנושות) שלא יתפלא שהוא גם באותה הזדמנות הוציא את עצמו מכלל המין האנושי. אינני טוען שהפלשתינים אינם בני אדם אבל הם מתעקשים להתנהג בצורה מחרידה ותת-אנושית ואני לא מתכוון לעודד זאת ע"י מתן תגמול להתנהגות שכזאת. רק אם הפלשתינים יראו שלאף אחד כבר לא איכפת מהצגות הסבל המובימות שלהם אולי הם יפסיקו לענות את בני עמם ויתחילו לעשות דברים יותר קונסטרוקטיבים לשיפור מצבם.

אני מסכים איתך.

אני חושב ששנינו מסכימים ברמה הרעיונית, אני רק לא חשוב שהפתרון שאתה מציע למצב הקיים הוא הפתרון הנכון.

שניה, ישראל מדינה דמוקרטית,

נכון? אז למה אני לא יכול לדעת למה ואיך נהרגים פלסטינים בשטחים? כמו בצד שלנו גם בצד שלהם נהרגים אנשים חפים מפשע.

אתה לא יכול לדעת?

אתה יכול לדעת בלי בעיות, מדברים על זה בחדשות וכותבים על זה בעיתונים. לא מספיק, אבל כותבים על זה.

Deathatred

New member
הבאתי צירוף לידיעות בנושא

כבר פעמים בפורום הזה ואתה בכל זאת מתעלם מהן. הסיבה: מטען שהניחו אנשי חמאס בחנות בבניין מאוכלס.

MoonShield

New member
מה אפשר להגיד?

החמאס הוא ארגון של נבלות טרוריסטים ואין לו שום הערכה לחיי אדם. גילינו את אמריקה הא? (שים לב שדיברתי על החמאס וארגוני הטרור - לא על העם הפלשתיני)

Deathatred

New member
אפשר להתחיל בלהפסיק

להאשים את צה"ל ברצח 11 הפלשתינים בג'באלייה כפי שחלק פה עדיין עושים. שנית, אפשר להסיק מסקנות לעתיד כאשר הפלשתינים מוסרים ידיעות על אזרחים שנהרגו בעת פעולת צה"ל. יש לבדוק לפני שמאשימים. זה לא מכוון באופן ספציפי אליך אלא אל כמה אנשים כאן שדעתם נוחה לבלוע כל דבר תעמולה ודבר שקר של הפלשתינים בלי לבדוק ולהטיל ספק.

Deathatred

New member
תקרא טוב

אמרתי שזה לא מכוון אליך אלא אל אחרים כאן (למשל, זה שהגבתי אליו עם צירוף הידיעה המוכיחה את טענתי ומפריכה את שלו).

למעלה