התנצלות לבני

התנצלות לבני

ביקרתי את אימי אבל לא הספקתי לעבור על התקליטים אנסה לעשות זאת בהקדם. לאוספי הבולים לאבי היה אוסף בולים שבתור ילד נראה לי מאוד מרשים בביקור האחרון אצל אימי הלכתי לראות את האלבומים. ואפילו "השאלתי" אלבום אחד שמשך את תשומת ליבי, יש בו בולים מתקופת מלחמת העולם השניה, כולל בולים מגרמניה בהם רואים את היטלר או בולים בהם יש צלב קרס, זה קשה לי להסביר כמה הייתי המום, מכיוון שהוא נפטר לפני שנים רבות לא אוכל לברר איתו למה הוא שמר אות ומאיפה הוא השיג אותם. הוא נולד בשנת 39 בבולגריה ועלה לארץ לקראת סוף המלחמה כך שמסקרן לדעת איך הגיעו אליו הבולים הללו. בנוסף יש עוד בולים רבים (אני מצטער אבא של נעם לא ראיתי אף בול של מזחלות) אבל יש בולים מאירופה ואפילו מסין וזה רק אלבום אחד מהאוסף. אני אנסה לסרוק חלק. אם יש העדפה תציינו ואני אנסה

yblumann

New member
זהוי סין

הסדרה הוצאה בשנת 1955 והבולים שנסרקו הם מהדפסה נוספת שהוצאה על ידי הדאר הסיני בשנת 1956 למכירה בחבילות הבולים הזולות. בסדרה מראים דיוקנים של מדענים סינים . Yoram

yblumann

New member
גרמניה

אילו 2 בולים גרמנים שהוצאו ב 1922/3 בעקבות האינפלציה הגדולה. בתור לא חתומים אין להם ערך רב. אבל מודבקים על מעטפה ומוחתמים לפני דצמבר 1923 יש להם ערך לא רע. בולי התקופה הנאצית לא שוים בדרך כלל הרבה -אלא עם הם בולים עם ערך נוסף לפני 1939 או דאר אויר מעל 50pf Yoram

yblumann

New member
גרמניה

מדובר בבולים מהמניין שהיו במכירה בדאר במשך שנים רבות. אילו בולים ללא ערך רב. yoram

בּני

New member
אמרת כמה ימים, לא אמרת כמה ../images/Emo13.gif

כך שזה בסדר בכל מקרה, אני חושב שאתה לא מבקר אצל אמא שלך מספיק

python 4

New member
הממ..

סבתא שלי היתה אוספת בולים (היו לה כולה שני אלבומים, את שניהם קיבלתי לפני שנים מספר) ובניהם גם כמה פנים עם דיוקנו של היטלר. כששאלתי אותה על זה היא אמרה שלא הפריע לה בכלל, ואם לא הפריע לה אז החלטתי שזה גם לא מפריע לי. אני אוסף בולי גרמניה, והם מסודרים אצלי כרונולוגית, כאשר בולי הרייך הגרמני, באופן היסטורי, נמצאים בתחילת האלבום.

עוד בול

אני פשוט נדהם מהידע שלכם, יורם אני מוריד את הכובע על המהירות שאתה עונה הבול הזה מגיע לדעתי מלטביה אם קראתי נכון.

וזה לא בול בכלל...

זו גליונית זכרון שהונפקה ב -1959 לכבוד תערוכת הבולים הלאומית שנערכה בסן-גאלן. ואל תהיה כל כך מופתע, שנתיים איתנו בפורום וגם אתה תדע הכל.

גודל ההנפקה נקבע על פי כמה אמות

מידה. אחת מהן - גודל האוכלוסיה. אחרת - מדיניות רשות הדואר. שינויים פוליטיים, שינויי מטבע - כל אלו גורמים לשינוי בהנפקות הבולים, ולפיכך יכולים להשפיע על נדירות. כך למשל, ברור שבול למשלוח מכתב רגיל בארה"ב יהיה הרבה יותר נפוץ מבול שהונפק עבור איי גלאפאגוס. ישנן מדינות שמנהלות מדיניות הנפקות פרועה, ללא שום קשר להיקף שרותי הדואר הניתנים על ידן לתושבים. הונגריה בשנים מסויימות הנפיקה בולים בכמויות שהספיקו לכל יבשת אירופה. באופן כללי ניתן לומר שמדינות קטנות שהן גם בעלות מדיניות הנפקה מחושבת ינפיקו את הבולים היותר נדירים, ובולים ממדינות גדולות או כאלו שמנפיקות בלי חשבון כל יומיים בול חדש יהיו הנפוצים וחסרי הערך. וזו כמובן תשובה כללית ופשטנית, ואפשר להרחיב עוד הרבה.

yblumann

New member
בקוש הצע נדירות

אני מטיל הרבה בעולם ובקרתי בתערוכות בולים וירידי בולים בכל מיני מקומות ויבשות. כמובן שאת בולי ארה"ב ניתן להשיג ללא הרבה קושי כי הוציאו אותם בכמויות גדולות אבל מצד שני יש להם ביקוש רב כי הרבה אנשים אוספים אותם. במזרח הרחוק אוספים בולים בצורה והעדפות שונות מאירופה. למשל לא תוכל להשיג בסין בולים מישראל - אין כמעט ביקוש להם. בישראל נראה לי שהדגש הוא על אוסף של בולים לא חתומים עם שובל. בבריטניה הרבה אספנים שמחים לאסוף בולי ישראל חתומים ]לא חותמת יום ראשון[ וללא שובל. Yoram

למעלה