התנצלות ושלום

חמורמור

New member
התנצלות ושלום

קודם כל, אני רוצה להתנצל אם העלבתי מישהו יותר מידי. אל הפורום הזה הגעתי די במקרה, ודי עצבני, וכמי שמתעב את הדמות "רייסטלין" ואת מה שהיא מייצגת הייתי די קל על ההדק. בסופו של דבר, יריתי יותר מידי. וביקורת נושכנית מידי לא משיגה כלום, ול"זהבי העצבני 2" אין לי חשק להפוך. אז בפעם הבאה שאתם חושבים על רייסטלין ודומיו, תחשבו גם בפרופורציות שנתתי, ותמיד תזכרו שמה שנראה טוב בספרים, נגמר רע מאוד במציאות. בהצלחה, קריאה מהנה וביקורתית, ושלום.

strahd

New member
לדבר על רייסטלין אפשר

רייסטלין היא דמות אנטי חברתית וכמובן לא בסדר ברמה גבוהה, אבל אתה באמת התחלת פה לרדת על אנשים, הרשה לי להזכיר את הירידה שלך על אריפל, בנוגע לאנשים שמנים... אף אחד פה לא לוקח ברצינות תהומית את רומח הדרקון. רומח הדרקון היא סדרת ספרים בלבד, לעיתים טובה יותר, לעיתים טובה פחות, אך עדיין אנחנו נהננו ממנה ונהנים לדבר על הדמויות. הדמות של רייסטלין ריתקה אנשים בגלל טבעה ההפכפך. ממכשף אפל שמחסל גנומים להנאתו הפרטית (האמת הוא הרג אותו מכיוון שהוא פחד שהוא יפעיל את המכשיר נסיעה בזמן ואז יהרוג אותו, יש הטוענים להגנה עצמית), לבין הערפת חיבה כלפי דמות אחרת, בופו. איך מסוגל אדם להתנהג בשני אופנים שונים ומנוגדים, האם הוא מסוגל כלל לאהוב? ועוד המון שאלות אחרות. אנשים שקוראים את הספרים מודעים לכך שרייסטלין היא דמות פיקטיבית, אין קסם בעולם ולא ראיתי מעולם מישהו יורה כדור אש על מישהו כי הוא עצבן אותו. רומח הדרקון הוא מטאפורה להמון דברים בעולם שלנו וזה מה שקושר את הקוראים לסדרה. רייסטלין מציין את מי שנקרא באנגלית underdog, הדמות הכי מסכנה, משתעלת כמו מנוע של סוסיתא שנת 67, והנה היא הופכת לדמות הכי עוצמתית, קוראת תיגר על האלים. איך קורה כזה דבר? איך הוא הפך להיות כזה? זוהי שאלה מאוד מעניינת, לכן התעוררה הסקרנות כלפיו. כל האנשים בפורום הם אנשים מאוד נחמדים, לפי מי שהכרתי, בעלי ידע יותר או פחות על הסדרה, אבל אנשים טובים אחד אחת. הסרקזם שלך מיותר לחלוטין. הדברים שאנשים אומרים מוצעים מהקשרם. יש לך עתיד גדול ככתב עיתונות. אמסור לך להתראות ושלום ושאתה תמיד מוזמן להיות בפורום אבל לתרום לו ולהוסיף את הידע שלך לשלנו לא לצחוק על אנשים. אני אישית לא כועס ולא מרוגז עליך, כי אני מכיר אנשים כמוך וגם אתה יום אחד תתעשת. תצטרף אלינו באותו היום. אני אשמח לפגוש אותך פה.

בדיוק מה שעמד לי על קצה הלשון

ובנוסף, בקשר לקטע ש"רייסטלין הורג להנאתו הפרטית", זה לא נכון. רייסטלין לא נהנה להרוג. הוא לא נהנה מכלום למעשה. הוא פשוט פועל ע"פ העיקרון של "המטרה קודמת לכל", ולכן אם יש מישהו או משהו המפריע לו בדרכו אל המטרה, עליו לעשות כל מה שביכולתו כדי לבטל הפרעה זו, ואם זה אומר לרצוח בדם קר, זה מה שהוא עושה. למעשה זה מה שעשה אותו מצד אחד לחזק ועוצמתי כזה, ומצד שני גרם לו להראות בפני כמה אנשים כ"פסיכופט".

Ophel McNeil

New member
האמממ....

זאת ההגדרה של פסיכופט (פסיכופט חזק ועוצמתי, אבל פסיכופט). אה, ועליתי על זה סוף סוף - אני לא אוהבת את רייסטלין כי הוא בעיני דמות לא אמינה ולא אנושית. עכשיו יהיה לי הרבה יותר קל להסביר לאחרים מה רע בו.

Vilia©

New member
ואם יותר לי לציין...

למרות שאני לא יודעת כמה משקל היה לו על התנהגותו של רייסטלין, אבל גם פידנדנטילוס (אני מקווה שכתבתי את השם נכון) היה בגופו של רייסטלין אשר אולי, גרם לחלק ממקרים הלא אנושיים שרייסטלין עשה. טלי

The black Bilbu

New member
לשנוא את רייסטלין זה לא רע...

אחרי הכל... לכל אחד יש דמויות שנואות ואהובות יותר. רייסטילן (לדעתי לפחות) הוא דמות רדודה וחסרת אופי שמטרתה העיקרית היא להשיג עוד ועוד כוח ועוצמה- הוא לא בעל אופי ממשי ומייצג (יחד עם קרמון) סטיגמה נוראית וקלאסית על עולם הפנטזיה המוכר והאהוב עלינו כ"כ. ליאת- בקיצור

Drow elF

New member
and now i know something...

you are all fools... it is ok to hate raist but he is not what you wrote there... a man who cant understant raistlin is now so smart.,. the reason that raist loved "bopo" is because that he knows how it is to be a joke to everyone and they say it allmost in every book... if you will try to understand raistlin deep you will know him better... and sorry about the "fools" shit...

Aviad18

New member
רייסטלין? אין עליו.

רייסטלין הוא הדמות הכי מורכבת, מסתורית ומיוחדת בסדרה. הוא הדמות שמתפתחת הכי הרבה, ועוברת שינויים מן הקצה אל הקצה. נכון שהוא שואף לעוד ועוד כוח - אבל מי לא? לכן מצאתי את עצמי מזדהה איתו לא פעם.

Ophel McNeil

New member
כן, מאוד מורכב.

עולם. בואו נשתלט על העולם. הרביצו לי בגיל שש ואני רוצה להשתלט על העולם. מוהאהאהאה!

Drow elF

New member
you foolish boy...

but if you dont wanna learn about raistlin and his life so i wont bother you anymore...

Palass

New member
כלונו טיפשים, הא?

רייסט הוא סה"כ נק"ניסט של דנד. הוא אחד מהאביטיפוס האלו שכשלא תעמיק לראות אותו הוא יראה לך האדם הנבון הדמות המורכבת אבל הפסיכופת. זה שרוצה להשתלט על העולם. אם תעמיק, דרו אלף, תראה שהוא דמות רדודה - אביטיפוס שיש בכל ספר פנטסיה שני. (אגב, האביטיפוס המסוים הזה הוא לא תמיד קוסם)

למעלה