התנעת האוטו

התנעת האוטו

אוטו עם תיבת ילוכים ידנית: כשהאוטו מתכבה לי באמצע נסיעה (שלא נדע מצרות
) אז לוחצים על הקלאץ' ומתניעים. אם בירידה במהלך נסיעה נכבה לי האוטו אז אני לוחצת גם על הקלאץ' וגם על הברקס (כדי שהאוטו לא ידרדר), ואם אני רוצה להתחיל נסיעה במישור אז כשאני מתניעה את האוטו אני לא צריכה ללחוץ על כלום (כי ההילוך ניוטרל) ואם אני מתחילה נסיעה כשאני בירידה אז אני רק לוחצת על הברקס ומתניעה... תקנו אותי אם אני טועה ותצדיקו אותי אם לא...

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

בירידה באמצע נסיעה - את צריכה להמשיך במהירות של הנסיעה ככה שלא חייבים להחזיק ברקס כי האוטו אמור להדרדר בירידה. אותי לימדו להתניע תמיד שהקלאץ' בפנים... לא יודע אם חייבים לעשות ככה כשההילוך הוא בניוטרל (נראה לי שלא) אבל זה לא עולה כסף אז מה זה משנה? השאר נראה לי בסדר...

Daemonlior

New member
אין צורך להכניס קלאץ'

כשההילוך לא משולב.. ומצד שני, לא כדאי להשאיר את הרכב חונה במישור/ירידה/עליה בלי לשלב אותו בהילוך.. משמע - בכל התנעה יש צורך בקלאץ'..

8-AN

New member
הקלאץ מקל על הרכב את ההתנעה...

בעיקר ברכבים ישנים

8-AN

New member
גם

late 80's ואמצע שנות ה90 במילים אחרות, 80% מהרכבים שנהגים צעירים קונים\מקבלים

Daemonlior

New member
אמצע שנות ה 90?

שמת לב שזה יוצא שנת 95.. אפשר דוגמא לרכב משנת 95 שצריך קלאץ' בישביל להתניע?

8-AN

New member
גם רכבים משנות ה80 לא צריכים,

רובם לפחות אם הם במצב סביר אני אומר שזה מקל על המנוע את ההתנעה

Daemonlior

New member
לרוב אני מחנה בהילוך ראשון..

יש טענה שאומרת לשלב לראשון בעליה, ולשלב לרוורס בירידה.. אני בדר"כ משלב לראשון.. בכל אופן, מומלץ להשאיר את הרכב משולב להילוך, למניעת התדרדרות במצבים קיצוניים..

Daemonlior

New member
ידעתי חח.. זאת מעלי בלבלה אותי..

אגב, את מתכוונת "אלא אם כן אתה האוטו"

Marble Arch

New member
למה פסח?

התכוונתי לחנוכה. חנוכה- חנו כ"ה. היהודים חנו בכ"ה (בכסלו?) והסתתרו מהאויבים. (האמת שאין לי מושג אם הפירוש הזה באמת נכון או סתם המצאה מאוחרת.) אגב, חונה ומחנה (camp) זה אותו שורש.

Daemonlior

New member
בחיים לא שמעתי את הפירוש הזה..

חשבתי שהתכוונת ל"חנו במדבר".. או שזה היה גם בסוכות? חח אני מבולבל

למעלה