התנסות בדאיטו-ריו

ganbarimasu

New member
התנסות בדאיטו-ריו

בעקבות המלצה של ניקו13 יתרתי קשר עם יגאל שמלמד דאיטו-ריו בנהריה, והגעתי אתמול עם חבר לצפות באימון. מייד עם הגיענו בירך אותנו יגאל בחביבות והפציר בנו להכנס לאימון וכך עשינו (למרות שלא הגענו מוכנים לכך מבחינת לבוש וגם מבחינת מודעות...
). יגאל טרח מאד להסביר ולהדגים לנו כל תנועה, והקדיש לנו זמן רב. האימון היה מרתק... רובו בזוגות מתבסס על תרגילים של הגנות ודחיפות עם מיני נעילות מפרקים, בריחים, סיבובים והטלות. זה היה ערב מרתק ומעניין (שלא לומר כואב למדיי בחלקו הגדול). יגאל ריתק אותי בצורות שונות ומשונות לרצפה ואני מחד התפתלתי מכאבים ומאידך התמוגגתי מהנאה. השינוי התפישתי מקראטה שוטוקאן בו אני מתאמן הוא של 180 מעלות. תנועה ללא כוח, ישר קדימה, לא מתוך עמידת מוצא "מושלמת" וכהנה אלמנטים שאני בטוח שהם מורכבים הרבה יותר בהמשך אבל לפחות בהתחלה נראו לי כל-כך שונים ממה שאני רגיל (לתת אגרוף בלי כוח מתוך יד שמוטה למטה וזה חזק - זה משהו שבקראטה מעולם לא חוויתי). לצערי אני לא אוכל להמשיך להתאמן בדאיטו-ריו משום שאני נוטה לפרוק את כתפיי מזה שנים, ושיטה שמבוססת על בריחים ונעילות שבהם הכתף היא המרכיב העיקרי שסובל את הלחץ, שלא לדבר על הטלות בהן כל הגוף מסתובב באוויר בעוד היד והכתף סטטיות בידו של היריב לא עושות ממש טוב לכתפיי (למען האמת בכמה הדגמות הכתפיים שלי עשו "קנעקים" כאלו חזקים שגם יגאל שמע). אבל זה בהחלט היה מרתק ומעניין, מאד יעיל (כך לפחות נראה לי) והאווירה שיגאל משרה בשיעור נעימה מאד. מאד נהניתי! אוס!

Boogieman

New member
לגבי פריקת כתפיים וכו'

אני לא מוסמך לתת לך שום עצה רפואית, אבל ייתכן מאוד שהעומס על המפרקים ממנו סבלת באימון הוא לא "בילט-אין" בדאיטו-ריו, אלא נובע מכך שאתה פשוט לא יודע להגיב נכון לנעילות והטלות שמבוצעות עליך. אלא אם כן מבצע הטכניקה רוצה להכאיב לך בכוונה, לחץ על מפרקים נובע מזה שאתה מתקשח ומנסה להתנגד לבריח. זאת תגובה אינסטינקטיבית, אבל היא תשתנה אם תתאמן. במקומך לא הייתי שולל אימונים באמנות שמוצאת חן בעיניך בגלל זה. אבל גם אם תחשוב מחדש, תתייעץ עם המאמן ועם רופא ספורט. אני לא רוצה שתבוא להרביץ לי אח"כ.

ganbarimasu

New member
זה מורכב...

יש לי הסטוריה רצינית של פריקת כתפיים... פעם אחת זה קרה לי במצב ישיבה על הספה, במנוחה. פעם אחת מתוך שינה (!!!) פעם כשהרמתי משקולות בחדר כושר. פעם באימון קראטה באמצע קאטה (התנועה הראשונה של היאן סנדאן למי שמכיר). הכתפיים שלי מאד רגישות לכל תנועה שמנוגדת לתנועה הרגילה שלהן (שלא מעבר לקו הגוף ואחוריו)... לכן בכל התרגילים של הדאיטו-ריו הכתפיים שלי פקקו והתפוקקו, ואני באופן רפלקסיבי מקשיח את השריר בכתף כי אם לא העלי פשוט מחליק (אני כבר מכיר את ההרגשה... זה ממש מחליק) החוצה ויש פריקה... אז אולי זה רפלקס לא נכון, אבל הוא טבעי לי ורפלקסיבי (כאמור) והוא מגן עליי מפרקיות. אני לא יודע אם אוכל אי-פעם להפסיק את הרפלקס הזה ואני גם לא יודע אם רצוי לי... אבל את זה באמת רק מומחה יכל לומר לי... בכל מקרה האימון היה באמת מרתק ולימד אותי דברים חדשים (שכמובן אשכח תוך שבוע כי אני לא מתאמן עליהם...). תודה ליגאל ותודה לניקו על החוויה!!!

למעלה