התנהלות בצופים

התנהלות בצופים

בחרתי לשתף כאן כי מבחינת הגילאים המדריכים הם הילדים המתבגרים ויש את החניכים שהחל מכיתה ו אני מאמינה שאפשר לשייך אותם למתבגרים
אז אני מקווה שיש כאן ילדים בצופים אם כמדריכים ואם כחניכים

מה עושים במצב בו מדריך של קבוצת בנים בכיתה ו מה שאומר שהמדריך כנראה ביא'
במקום להפעיל את החניכים שלו הוא דואג להעביר למדריכים אחרים הם החניכים אמרו או צחקו על מדריכים אחרים
המדריך של אותם ילדים שותף בקנטת החניכים שלו.

בפעולה האחרונה שהיתה מסתבר ששלחו את הבן שלי הביתה עם עוד ילד כי הבן שלי היה האנושי היחידי שיצא עם אחד הילדים שכל המדריכים צחקו עליו . במקום שהמדריך ידאג לאותו הילד עשה את זה הבן שלי כחבר שלו ולכן התבקש ללכת הביתה.

כמו כן יש להם מסורת קופסאת ממתקים - כל שבוע ילד אחר מביא - אני ממש נגד זה ! אבל ככה זה שם אז שיהיה, הנה הגיע התור של הילד שלנו קנינו ממתקים ופינוקים , הילד כ"כ שמח ואמר שכולם יהיו מאושרים מעולם לא היתה להם קופסא כזאת מושקעת ! במקום שהילדים יקבלו את הממתקים המדריך לקח את הקופסא בטענה שלא מתאים בפעולה הנוכחית מאז עברו 5 פעולות הילדים עדיין לא קיבלו את קופסאת הממתקים שהכנו להם .

אז טוב יהיה מי שיגיד שאני קטנונית אבל זה מפריע לילד עניין הקופסא בטח לאחר מה שקרה שנשלח הביתה.
מה דעתכם ? מה הייתם עושים ? ילדים גדולים נכון אבל לשחרר ילד מפעילות מבלי להודיע להורים ?!

ו י ק י 3

New member
מעצבן ביותר

אצלנו האמצעית שהיתה בחטיבה פרשה מהצופים,
מדריכה צעירה וחביבה שלא עשתה כלום בעצם...
היו יושבות ומקשקשות..ותמיד היה צריך להביא עוגה/עוגיות!!
אמרתי לבת שלי שבשביל לשבת בפארק הסמוך לנו ולנשנש שטויות
פעמיים-שלוש בשבוע לא צריך לשלם 180 שח בחודש ( לא כולל טיולים).
לשמחתי היא הסכימה איתי.
היה מיותר לגמרי, לא חסרה לה פעילות חברתית כיום גם בלי זה.
(גם רוב חברותיה פרשו עם הזמן...היום עולות לט')

עם זאת, אני מסייגת שזה מאוד מאוד תלוי בקן ובמדריך!
הגדולה שלי היתה בצופים כשגרנו בראשלצ והיה מעולה,
בעיר הנוכחית יותר הולך "הנוער העובד..."

נראה לי שרב הנסתר על הגלוי

מה זותומרת צוחק על ילדים? איך צחק? מה עשו?

ואיך הבן שלך הגן על חברו, בצורה שגררה סילוקו הביתה? מה הוא עשה או אמר?

אני הייתי שואלת את הבן אם הוא בכלל רוצה להיות במקום הזה. הייתי חושבת אם יש בסביבה תנועות נוער אחרות. הייתי מדברת עם הורים אחרים גם כדי להבין יותר, וגם כדי להחליט ביחד אולי להעביר את כל הילדים לתנועה אחרת. אפשר גם לדבר עם מישהו בכיר יותר בתנועה - המרכז של אותו מדריך או מרכז השבט.

איך?

צחקו על מראה הילד. מבלי להיכנס לפרטים. הילד שצחקו עליו ברח מחוץ לשבט נעלב. והבן שלי יצא לנחם אטתו.
שום דבר נוראי.
הבן שלי אוהב את הצופים. הם סהכ 7 בנים. שבט לא משהו.. .. אני גדלתי בראשלצ שם היה מושקע ואיכותי.
חבל שכאן לא כך.

אז כן, לשטוף את המדריך.

אולי בגלל שהשבט לא משהו, אין להם מאגר איכותי של מדריכים

אין אצלכם תנועה אחרת בסביבה?

אימם

New member
לדעתי יש לך 2 אפשרויות

בנושא ההקנטה,
יש לך אפשרות לפנות לרכז של הצופים ולספר לו על ההתנהלות בתקווה שזה
ידבר עם המדריך ואולי זה יעזור.
ויש לך הזדמות ללמד את הבן כיצד לנהוג/להתייחס במצבים כאלה, כדי שהוא ילמד להסתדר בכוחות עצמו.
(כל זמן שהוא מספר לך דברים)

כל הכבוד לבן על האמפתיה!

בנושא הממתקים - הייתי עוזבת ולומדת לפעם הבאה לתת את ללא קופסא מושקעת.

צודקת

סהכ הילד שיתף אותי. לא במטרה לעשות משהו. לי כהורה מרגיש שצריך לעשות משהו.
היום סיםרתי לו שאני מתכוונת לדווח על המדריך והוא הסכים איתי.

לאונידס

Active member
מה הילד מעדיף?

לעזוב את הצופים או להישאר?
אם נשאר אז מעדיף לנסות להסתדר לבד או מבקש עזרה?
אם מבקש עזרה אז אפשר לדבר ישירות עם המדריך, אם מתגלה שאין עם מי לדבר יש רשג"ד.

ולא צריך קופסת ממתקים מושקעת, אפשר משהו פשוט. חטיף שוקולד לכל חניך לדעתי מעל מעבר.

BrightEye

New member
בכלל לא קטנוני מכל סיבה אפשרית

גם כי לילד היה חשוב שהביא והיה לו חשוב לכבד, גם כי זה משהו שטרחתם השקעתם וחשבתם.
בכל מקרה ההתנהלות נשמעת חסרת ביקורת של מבוגר אחראי, לא מושקעת ומעליבה.

gal-or

New member
הייתי מתלוננת עליו אצל הרכז/ת

ואם לא היה עוזר, הייתי הולכת הלאה. כן - בהנהגה.

Ani15

New member
מיד לפנות לרכז ההדרכה של השבט

ואם את לא יודעת מי זה - תפני לכל בעל סמכות בשבט ותבקשי שיקשר אותך. נשמע שזה ח*& של מדריך וצריך לשטוף אותו (זה התפקיד של רכז הדרכה) לפני שיעשה נזק (ארבעה ימים במחנ"ק יכולים לגרום לילד שצוחקים עליו להתאבד). גם הסיפור עם הממתקים לא סביר - אם לא מתאים, היה צריך להחזיר לבנך בסוף הפעולה ולבקש להביא בפעם אחרת. צריך לזכור שהמדריך בעצמו ילד (ב"דכ הם בכתה י') ולא יודע כנראה איך להתנהג, זה לא התפקיד שלך ללמד אותו, אבל יש מי שזה כן התפקיד שלו והוא חייב להיות מיודע על זה.

למעלה