התנהלות בית ספר לח"מ

התנהלות בית ספר לח"מ

אז אחרי שהבת שלי לא קבלה מענים נכונים ואחרי ששהתה חודשיים בבית בתוכנית תללי"ם חזרה לבית הספר כי מאוד רצתה לחזור,
ורצינו לנסות עוד ניסיון אחד בכל זאת לתת הזדמנות, מגיע לכל ילד שרוצה ללמוד במסגרת הזדמנות נוספת,
וכצפוי לא זכתה למענים וחוסר שיתוף פעולה מוחלט מצד מנהלת בית הספר,
אז אתמול קבלתי צלצול מבית הספר שרוצים לעשות ביקור בית,{הבנתי מיד שעכשיו הם נדבקו על "חוק חינוך חובה"}
אני סירבתי בטיעון שהבת שלי נלחצת מביקורים שכאלו,
אבל היום הגעתי לבית הספר לפגישה ונאמר לי שעל אף שיש רק פחות מחודש לסוף שנה על פי חוק{היא בגיל תיכון}
יש עבירת ביקור סדר אוי אפשר לחשוב איזו "עברה קשה!!"
בעוד אני יושבת בבית הספר אני מקבלת שיחת טלפון מקצינת ביקור סדיר,
יש לי שתי שאלות אליכם:
1. האם זה הוגן וראוי שמדובר בנער/ה מעל גיל 16 שנשאר פחות מחודש עד סוף שנה לפנות לקצין ביקור סדיר?
קראתי כאן ולא אחת שהורים משאירים את הילדים תקופות ארוכות שמדובר בחינוך מיוחד ולא היה בכלל ביקור סדיר או שאלה של ביקור סדיר אפילו כמה חודשים.
2. מה זו הדרישה הזו להגיע למשפחה לביקורי בית, לא מגיע לנו פרטיות? האם לא הגיע הזמן להפסיק לדרוש להגיע לבתים של תלמידים?
היכן הפרטיות שלנו?

לא צריך

לשאול איפה הפרטיות שלנו, שמים גבול וקו אדום למה שאנו מסכימים ושיקפצו עד מחר!

לא צריך לאפשר להציע את ההצעות האלו

הגיע הזמן לדרוש שאנשי מערכת יפסיקו לבקר בבתי תלמידים,
זה לא תורם כלום

שילד לומדת בבית הספר

שיתחלו לבקר את עצמם , ואת התנאים והצפיפות של עצמם, מי מבקר ובודק אותם?

רנה73

New member
האם עצם זה

שהילדה כבר היתה חלק מתללים, לא אמור להציב אתכם מעבר ל-"עבירת ביקור סדיר"?
הרי כבר קיבלתם אישור בעבר, והאישור התקבל על סמך חוות דעת והסברים מפורטים, שמן הסתם מצויים כולם באיזה תיק במשרד החינוך או במקום אחר.
זה לא שילדה ביקרה באופן סדיר בביה"ס ושנושא החינוך הביתי מעולם לא עלה, ויום אחד קמה ונעלמה...
מה יש לבה"ס לומר על זה?

והקצינה שהתקשרה, למי היא כפופה? האם עליה לעשות את מה שביה"ס מבקש ממנה ע"פ "החוק היבש" או שההחלטה הסופית אם לדרוש להגיע אליכם נתונה בידיה?
אם נניח את אומרת לה:
1. הילדה כבר קיבלה את כל האישורים לחינוך ביתי בגלל התנאים בביה"ס.
2. עברה ללמוד מהבית.
3. לאור בקשתה ניסיתם לחזור למסגרת.
4. התנאים לא השתנו - הילדה לא יכלה להמשיך.
5. חזרתם לחינוך ביתי שאושר כבר !!!! ותוך זמן קצר מתחילת הניסיון השני!
האם יש מצב שהקצינה תפעיל שיקול דעת ותרד לכם מהגב, או שהסמכות לבטל ביקור שכזה צריכה לבוא מעליה או ממקום אחר?

במילים אחרות, אם פונים לשכל הישר של הקצינה - זה יכול בכלל לעזור? או שהיא חייבת לציית לחוק היבש?

את צודקת בכל מילה

האישור ניתן עד סוף שנה זו, אין כאן שום עבירה וזה כבר סודר עם הקצינה, גם יש לי אישורים בהתאם, האישור בעצם אומר שלבת שלי מתאים ללמוד
לימוד פרטני או מהבית או בבית ספר אחרי שיבנה לה תנאים של למידה פרטנית ברוב זמן שהותה שם, ויש כזה דבר אם רוצים יש ילדים שסדרו להם למידה פרטנית רוב הזמן..
בית הספר פשוט עשה שוב תרגיל וזה רציתי להראות כאן..
וצדקת מאוד
קראת נכון את המצב.

טסרקט

New member
חבל ועצוב לשמוע

שככה מענים ומטרטרים לשווא ובלי הצדקה משפחה של ילדה אוטיסטית
אם בית הספר לא יכול להכיל אותה אז לא יכול, אבל למה להוסיף ולהקשות על הילדה והמשפחה עוד ועוד גם מחוץ לבית הספר

רק דבר אחד הייתי משנה במשפט הזה.

את הנקודה הייתי שמה אחרי המילה ילדה.

גם ילד/ה שיש לו אבחון אחר או בלי אבחון בכלל וגם את הוריו לא צריך לטרטר.

המערכת צריכה לנסות לפעול לטובת הילד. במקרה הזה זה מאוד פשוט וקל: ההורים כבר קבלו אישור לחינוך ביתי וצריך קצת לעזוב אותם במנוחה וגם לנסות קצת לעזור ולהקל עליהם וגם לבדוק מה קורה בבית הספר ומה לא טוב שם.

טסרקט

New member
נכון מאוד, הסיבה שכתבתי גם אוטיזם היא בגלל

שלילדה בספקטרום, בדרך כלל עוד יותר קשה אם נקלעת לסיטואציה כזאת, מאשר לילדה רגילה ממוצעת, בגלל זה כל כך מקומם לשמוע שבמקום לנסות לעזור מציבים מכשולים. כשמדובר בילדים בספקטרום, שעלולים להיות מאוד רגישים לדברים שילדים אחרים פחות רגישים, הייתי מצפה שיפעלו במסגרת עוד יותר ברגישות ונשמע שלא כך היה.

כמו שלוחמים נגד ההשעיות בחינוך המיוחד

צריך גם להלחם נגד חוק חובה, זה לא יתכן שאין מענה נכון לילד יפעילו את החוק, מה זה הדבר הזה?
ועוד נשארו פחות מחודש לסיום השנה, ברור שזה תרגיל מסריח של המנהלת!

dina199

New member
לדעתי הפיתרון היחיד זה עו"ד.

כי אם הם נדבקו על 'חוק חינוך חובה חינם' והחוק היבדש לצידם, אין לך ברירה אחרת.

אין לי בעיה משפטית

האישורים מכסים את סוף השנה, הבעיה עם התנהלות כושלת של בית ספר וזה אני מביאה לכאן

גם נשאלת שאלה כללית

ידוע לי שמגיל 16 לא פונים לקב"ס ובמיוחד לא בבתי ספר לחינוך מיוחד, השאלה היא מי מכיר את הנושא

dina199

New member
גם אם חוק חינוך חובה חינם

הוא עד גיל 18 ?
אין ל מידע בנושא. רק שחשבתי שברגע שהאריכו את תוקף החוק עד גיל 18,
כל מה שקשור איתו תקף עד גיל 18

dina199

New member
איך אפשר לדעת מה הנהלים בכל מקום ?

כי זה בכלל משונה.
'אנשי חינוך' מצהירים שהם פועלים לפי החוק הזה, אבל למעשה המיקום קובע ?
(שלא יישמע שאני בעד החוק הזה במקרים שהוא גורם נזק)

למעלה