התנהגות

ברהיפה

New member
התנהגות

אני בת 39 גרושה ואם לשני בנים אחד מהם בן 3 ועשרה חודשים מרביץ לאח שלו הגדול כל היום הכל תוך כדי משחק אך עושה זאת להדגיש שאחיו בן ה 9 יש לו בעיה התפתחותית ובמקרה הזה הקטן הוא החזק כשמשהו לא נראה לו הוא גם מרים יד עלי מוציא לשון מרים טונים מה ניתן לעשות ומהיכן זה נובע להדגיש שאני בנושא חינוך לא מתפשרת והצבת גבולות הגרוש קצת הרבה משחרר ונוטה לרצות אותו כשהוא מתנהג כך אני מגיבה בחריפות מה ניתן לעשות

לאה_מ

New member
גם אצלנו בעיה דומה

אורי, בן 3.9, מרביץ פעמים רבות לעומר, בן ה-11 (וגם לשירה, בת 8, אבל שם זה יותר נדיר והרבה פחות משמעותי). כמו שאת מספרת, גם אצלנו הכל תוך משחק, וגם אצלנו הקטן הוא החזק (יש לו הרבה כח פיזי, אבל החוזק שלו מתבטא לאו דוקא מהבחינה הפיזית, פשוט אחיו הגדול לא ירים עליו יד). אני רואה, מצד שני, שאורי ממש מעריץ את עומר. הוא גם מתבטא כך הרבה פעמים "כשאני אהיה גדול, גם אני אעשה X כמו עומר". ברור לי, על כן, שהמכות האלה לא באות ממקום של תחרות או כעס. אני חושבת שזו דרך של הוצאת אנרגיה אצל ילד שהכללים החברתיים עדיין לא ממש ברורים לו, וגם שזה קורה במקום מסויים כאשר ההשתוללות עוברת איזה סף, שלא ממש ברור לעומר (כלומר, הוא לא יכול לנבא שזה יקרה. או אולי יכול לנבא, אבל קשה לו לעצור את הסחף שלו במשחק עם אורי, ואז זה מגיע). אני אומרת באופן תקיף שלא מרביצים. אני מבקשת ממנו לנסות להרגע בדרכים אחרות (אולי לקפוץ מהספסל כמה פעמים או להוציא את עודפי האנרגיה בדרך אחרת). לפעמים שינוי אווירה מספק לשניהם את האפשרות להמיר את ההשתוללות מהסוג הזה במשהו אחר, מוצלח יותר. אני גם מדברת עם עומר, ומנסה לכוון אותו כיצד לצפות מראש אפשרות לסיטואציה כזו, וכיצד לנסות למנוע אותה. יש ימים טובים יותר וטובים פחות בנושא הזה, אבל התחושה שלי היא, שאנחנו בכיוון הנכון, ואני גם חושבת שבשנה הבאה, כאשר הוא ילך לגן עירוני, ויצטרך להתמודד עם סיטואציות חברתיות מורכבות יותר מאשר היה עד כה, התגובות שלו ילכו ויתמתנו.

אפרתש

New member
מסכימה עם לאה, בהסתייגות

מסכימה עם לאה. אני רואה את חבריה לגן של בתי, וכולם משחקים במשחקי השתוללות וכוח. לא מתוך כעס או מריבה, הם פשוט ככה. במצב "נורמלי" הילדים לומדים את כללי ההתנהגות - עם מי מותר לריב ועם מי לא, מתי המכות הן משחק ומתי הן כבר לא לגיטימיות. לגבי המקרה שלך המצב הוא מעט שונה - יש אח גדול שלא מסוגל להגן על עצמו, יש אבא שמוותר וסותר את דרך החינוך שלך. אם הגרוש שלך מגזים בותרנות שלו, יש אפשרות לבקש ממנו לבוא איתך לשיחה אחת או שתיים עם יועץ? תסבירי לו שחשוב שאתם תסכימו ביניכם על כמה כללים בסיסיים, ואם אינכם יכולים להסכים - יועץ חיצוני יכול לעזור. מה עמדת האח הגדול? הוא פגוע? מנסה להתגונן? הם גם משחקים יפה ביחד?

למעלה