התנהגות של כלב

DeadGardens

New member
התנהגות של כלב

הכלב שלי התחיל בזמן האחרון כל הזמן לברוח. איך אפשר להראות לו שכועסים עליו מבלי לפגוע יותר מדיי במערכת היחסים? כאילו שזה לא יגרום למצב גרוע יותר.. אגב הוא עדיין גור, בן 9 חודשים.. יש לי אותו חודש ורק לפני שבוע זה התחיל..והוא כלב גדול(סמויאד) אין לנו כוח לרדוף אחריו, אמרתי לעצמי עוד פעם הוא יברח שהוא ימצא בעצמו את הדרך חזרה..

כלב לא בורח

אם החצר סגורה כמו שצריך חשוב להבין שכלב לא מבין את המשמעות של בריחה כמו שאתם רואים את זה - זה כמו ילד קטן. כמו שלא תשאירו ילד קטן חופשי בגינה פתוחה שאפשר לצאת ממנה, כך צריך גם לסגור היטב בשביל הכלב. בהצלחה

DeadGardens

New member
אז זהו ש...

העניין הזה הוא מוזר בגלל שעד עכשיו גם הייתה לו האופציה הזאת "לברוח" כשאנחנו למשל פותחים את השער של החניה כדי להכנס עם האוטו... והוא פשוט לא עשה את זה.. אני מעדיפה לדעת איך אני אמורה להתנהג איתו כדי שהמצב יפסק. לכעוס ולהראות שאני כועסת? לעשות דבר מסויים אחרי שאנחנו מחזירים אותו? או אם אפשר ללמד אותו לא לצאת מהשער מבלי שהוא יברח לנו תוך כדי ה"לימודים"

for no one

New member
האם הוא מסורס?

כי אם לא - יכול להיות שהוא בורח כי הוא מריח כלבה מיוחמת בחוץ והולך לחפש לעצמו חברה... זו כבר סיבה מצויינת לסרס אותו - מלבד כל ההיבטים הרפואיים וההתנהגותיים

DeadGardens

New member
הוא גור.. הוא בכלל לא חושב על דברים כאלו עדין

הוא אפילו לא יכול להכניס כלבה להריון... אין לו שנה.. והוא לא מסורס.. ויצא לנו לעקוב אחריו, הוא יותר רץ ומתפרע מאשר מחפש לעצמו חברה (ותאמין לי,רדפנו אחריו הרבה) והוא יוצא 4 פעמים ביום לטיול.. וזה טיול עם ריצות כי הוא פורק הרבה אנרגיה הסוס הקטן שלי. יש לנו עוד כלב זכר-בן 14 ולא מסורס.. מעולם לא עשה לנו קטעים כאלו.

גור עשוי להגיע לבגרותו המינית

גם בגיל 5 חודשים,מ הקשר אם הוא בין שנה או לא ומה הקשר אם הכלב בן הארבע עשרה שלכם לא התנהג כך,זה עשוי להשתנות בין זכר לזכר. סרס אותו ותרגיש בהבדל (יופי של משפט פתיחה).

DeadGardens

New member
בכל מקרה,גם כשהוא יוצא החוצה

או בורח, מה שהוא עושה זה או לרוץ סתם בין כמה גינות קבועות או לרדוף אחרי חתולות. זו לא הסיבה שלשמה כתבתי אבל את ההודעה, אני רוצה לדעת איך אני יכולה לגרום לו להפסיק לברוח..

הכל נכון

סירוס אכן עשוי לצמצם חלק מהסיבות לשוטטות, וללא שום קשר אני אמליץ על סירוס. עם זאת, יתכן מאוד שהשוטטות נובעת מסקרנות ועניין. צריך לזכור שהרבה יותר מעניין בחוץ - ריחות, כלבים ומרחבים (עירוניים, אבל עדיין זה יותר מחצר). הקושי הוא שאתם כועסים עליו לא ברגע המתאים. בסופו של דבר מראים לכלב שאנחנו כועסים כאשר הוא חוזר - בדיוק כשהוא סוף סוף עשה מה שרצינו אנחנו כועסים עליו, וקשה להניח שכך הוא יבין שאסור לברוח. מאחר שקשה לנו להראות כעס כאשר הכלב לא בסביבה, כל שנותר הוא למנוע. יש כלבים עקשנים (לי יש אחד כזה) ואז צריך לקשור אותו, או לבנות לו שטח מגודר בחצר. כמובן שהשטח צריך להיות גדול מספיק בשביל הכלב, ויש לקחת אותו לטיולים כרגיל (עם רצועה). אני מבין את התסכול, אבל לתת לכלב למצוא את הדרך חזרה עלול להיות מתכון לצרות. בהצלחה אסף

ella100

New member
גם זה נכון

להפנות שאלה ישירה ליואב גורן מאלף כלבים (המיעץ בפורום אבל לא נכנס בתדירות גבוהה). אז לכתוב שאלה ובכותרת-הכלב בורח מהגינה-מה עושים (או משהו בסיגנון). כמובן שיש גם לדאוג לאילוף מסודר (לשליטה ותקשורת עם הכלב.כמובן סרוס. ובינתיים-לפני שפותחים את שער החניה-להכנס לחצר דרך השער הרגיל,להכניס את הכלב הביתה או לשים עליו רצועה ולחבר אותה למתקן כלשהו עד שהאוטו יכנס לחניה והשער יסגר. שווה מאמץ במקום שיברח ויקרה לו משהו. אתם כמובן יכולים לדאוג שיהיה לו מעניין ונחמד בגינה שלכם אז יש משחקים היפראקטיביים שעוזרים לאתו עניין. אחת היתה מקפיצה את הכלבה שלה לסלטות משגעות בעזרת בועות סבון. עם הגליל פלסטיק בשני שקל.היא צילמה את הכלבה שהיתה כולה התלהבות במרוצה אחרי הבועות. כלבתי ז"ל אהבה את תפקיד השוערת.אהבה להדוף לגובה,תוך כדי קפיצות מרשימות כדורים שנזרקו בגובה ובאלכסון לעברה.היתה כולה התלהבות,עירנות,פה פתוח,כולה דרוכה. היא גם אהבה להתחרות במכונית.מצאנו מגרש חניה ענק ופנימי(לא כביש) .אנחנו על מהירות הכי נמוכה והיא במלוא המרץ משיגה את המכונית ומחכה לנו על אי תנועה באמצע ואחר כך ממשיכה שוב בתחרות. כשהיא היתה כולה שפוכה,עם הלשון בחוץ-היא היתה הכלבה הכי מאושרת בעולם. כמובן,לשים לב ולא להגזים.ברגע שרואים התעייפות-מיד לעצור ולאסוף לאוטו. לא לעשות את זה בשעות החום, ולא כל יום. יש מטפלים שימליצו על הקונג המלא בדברים טעימים.יש שימליצו על שימוש במתקני גן שעשועים (כשאין שם ילדים),משחקי משיכה בחבל או לזרוק צלחת וללמד אותו להחזיר. כל כלב ומזגו ומה שמתאים לו. יתכן וכלום מכל מה שכתבתי וצריך רעיונות אחרים ויתכן הכל יתאים לו. שימו עבור יואב תמונה של הפושע- שפת הגוף חשובה.

DeadGardens

New member
הנה הפושע הקטן

אבל לרוב אני מצלמת אותו ישן כי קשה לתפוס אותו בתנועה.. לגדר אותו זה קצת בעיה, יש לו גינה ענקית להשתולל בה ממש ענקית אבל והוא באמת משתולל בה, הוא יותר בקטע של לרוץ.. ניסיתי את כל הקטעים עם הצעצועים לא מצאתי שום דבר בשבילו, לאכול לישון ולרדוף אחרי חתולות.

DeadGardens

New member
והפעם הוא ישן ממש עקום(כלב גמיש)

נראה לי שיש לו גמישות יתר

ella100

New member
DeadGardens

יש לי "בשורה" בשבילך הכלב שלך כרגע דגם מוקטן אבל מדויק של הכלב שלי. הכלב שלי בן 9 רוב היום נח אבל כשהוא פוגש חבר לרוחו,לא חשוב הגודל- הוא מתנהג כמו גור והמצחיק שחושבים שהוא מקסימום בן שנה. אז קחי את עצמך והיפיוף בידיים תבחרו איש מקצוע טוב וצריך דחוף לעשות סדר בבלגן. לטובתו.ממש כך.

DeadGardens

New member
מפחיד לחשוב לפעמים שהוא עוד יגדל

והוא דווקא נהיה בסדר.. הוא הבין שמעכשיו קושרים אותו כל הזמן.. הוא אפילו לא תנגד ומבין גם מאיפה זה נובע.. הוא כלב טוב מבחינת התנהגות.. לא עושה צרות ומאוד חברותי ונוח. אני לא חושבת שצריך להביא מאלף בשביל זה..רק התייעצתי..אנחנו כבר נדע להסתדר איתו כי אני לא רוצה לשלול ממנו את השמחת חיים הזו וההתנהגות של הגור-כי זה מה ששבה אותי בו.זה הכי כייף בעולם ואין דבר שיותר מרגש אותי מכלב שקופץ עליי לחיבוק כשאני חוזרת הבייתה.

ella100

New member
היי

את לא תופסת נכון את חשיבות האילוף. זה לא לצרכי קרקס אלא לתקשורת ושפה עם הכלב. אם היה מורגל לפקודת השאר-הוא לא היה אמור להסתנן החוצה כשאת פותחת את השער.ולא היית צריכה לקשור אותו בחצר. זה לא פוגע בשימחת החיים זה לא ימנע ממנו להיות שובב ומתוק לא בטוחה שתהני כשיקפוץ עליך עם רגלי בוץ-אבל אולי כן. אפשר להגיד שלום ולשמוח לקראתך גם ללא קפיצות.הם יודעים לעשות את זה בגדול. אם הוא קופץ עליך שמח וטוב לב-יקפוץ גם על אחרים. לא כולם אוהבים ומוכנים לזה. וטעיתי-הכלב שלי לא סמוייד אלא מעורב (זאב לבן עם גולדן) אבל דומים ממש כך שאיני בעצם יודעת לאיזה גודל יגיע כלבך.

DeadGardens

New member
אנחנו מראים לו את הכעס ברגע שתפסנו אותו

לא ברגע שאנחנו מגיעים הבייתה

נסי לחשוב כמו כלב

"סוף סוף אני עושה מה שהם רוצים, באתי אליהם, והם עוד כועסים עלי. בפעם הבאה, שינסו לתפוס אותי..." הכעס כאן הוא ביטוי טבעי לתסכול שלנו (ואללה, עברתי את זה רבות עם הכלב שלי), אבל המשמעות החינוכית שלו שלילית.

DeadGardens

New member
אז איך כן להראות לו שזה לא בסדר?

והוא לא ממש בא אלינו, אנחנו תופסים אותו תוך כדי ריצה..(פיתחנו סיבולת לב ריאה בצורה מטורפת)

DeadGardens

New member
ותגיד,הטווח של הגמישות שלו

כמו שרואים בתמונה שהוא ישן,זה נורמלי? או שזה בעיה כלשהי שאין ממש מה לעשות איתה? (כי לי יש גמישות יתר קיצונית וחוץ מחיזוק שרירים אין לזה פתרון)

למעלה