התנהגות של הכלבה

TaLz123456

New member
התנהגות של הכלבה

שלום,
הבאתי כלבת רועה בלגית כשהייתה בת חודש.
היא איתנו כבר 7 חודשים ועברה עיקור לפני כחודש.
רציתי לשים אותה בכלוב אילוף מההתחלה אבל אישתי התנגדה ועל כן קשרנו אותה בלילה לידינו.
בתחילת הדרך ליווה אותנו מאלף כלבים שנתן לנו את כל הבסיס.
היום אני מרגיש שאני שולט בכלבה די טוב. לדוגמא: מסוגל לשים צעצוע/חטיף ולהתרחק והיא תישאר במקום עד שאכריז "חופשי".
מהרגע הראשון היה לי ברור שרוב הנטל ייפול עליי וזה היה בסדר מבחינתי, אני אפילו נהנה מזה.
הבעיה היא שבמשך היום היא סגורה בחדר. הילדים חוזרים מביה"ס באיזור 14 ומשחררים אותה. אישתי מגיעה באיזור 16. בזמן האחרון היא התחילה להיות קצת אלימה כלפיהם, פה ושם נותנת איזה ביס ונובחת וקשה להם מאוד להיות איתה. אני מניח שזה בגלל שיש לה המון מרץ ואנרגיות שהיא לא מצליחה להוציא.
כשאני מגיע הביתה אני מצליח די במהרה להוציא לה את המרץ ולהרגיע אותה. יש לציין שלאחרונה הרגשתי שהיא קצת התחילה למרוד ולבדוק גבולות.
אני מנסה ללמד את בני בן ה-10 לזרוק לה קצת כדור ולהריץ אותה כשהוא מגיע היתה אבל זה לא כל כך עובד כרגע.
האם יש עצות?
האם בגיל 8 חודשים כדאי להתחיל להשתמש בכלוב אילוף?
האם כדאי שפשוט יקשרו אותה עד שאחזור הביתה?
כל הבלאגן התחיל בשבועיים האחרונים. לפני כן היה נסבל. האם זה תהליך התבגרות ותקופה זמנית שצריך לעבור?
אשמח לעצות בנושא

התנהגות

מציע לך לפנות למאלף התנהגותי למשל לגב מאיה קניזר כל יום אחרהצ משעה 15 ,
היא תשמח לענות על שאלותיך , היא פשוט מקצועית , הפלפון שלה 0505558600
תגיד לה שקיבלת את המספר מהוטרינר דר עודד שתיל !
בבריאות והצלחה .

zammy

New member
קלאסי לכלב דורש הוצאת אנרגייה

להתחיל מייד להוציא אותה לגינת כלבים להוציא את המרץ ולא לחמש דקות.
לקשור אותה- ממש לא.
זה גם כלב חזק מידי לילד בן 10.
זו התקופה של בדיקות וחיפוש טריטוריה וקשר עם הבעל הקרוב אליה.
כלב דורש השקעה עצומה בעיקר כלב כזה וכלב גדול.

KallaGLP

New member
בשום אופן לא לקחת סיכון עם ילדים.

אם הכלבה נושכת, יש להפריד ולאסור על הילדים להיות באינטראקציה עם הכלבה כשאתם לא בבית. הילדים אינם צריכים להתעסק עם הכלבה ללא השגחה כי זה גם מסוכן וגם עלול להרוס את הקשר ביניהם ולגרום להם לפחד ורתיעה ולקבע את ההרגל שלה לנשוך אותם. כמו שנאמר, אתם חייבים מטפל התנהגותי ויפה שעה אחת קודם, כי אלימות כלפי הבעלים זה דבר שחייבים להיפטר ממנו. ובינתיים אפשר לשכור שירותים של דוגווקר בוגר ומנוסה שיוציא אותה לטיול בצהריים ויוציא לה אנרגיה. ילד בן 10 לא בנוי להתמודד עם כלבה גדולה ואלימה.
לדעתי אתם תורמים להתנהגות הכלבה בזה שאתם קושרים אותה. עדיף פשוט להחזיק אותה באיזה חדר ולסגור את הדלת. צריך להשאיר לה משחקים או משהו לכרסם כדי שלא יהיה לה משעמם. זה גזע מסוג שצריך להוציא הרבה אנרגיה, יש לעבוד איתה ולטייל איתה כמה שיותר. שוב, עד שתפתרו את הבעיות, אפשר להיעזר לצורך כך בדוגווקר בוגר. גם אם רוצים להרגיל לכלוב, חייבים לעשות זאת בעזרת מאלף או מטפל התנהגותי.

שירן ל11

New member
מחזקת את דבריה של KALLA ומוסיפה

לקחתם כלבה אנרגטית מאד, כלבה מגזע עבודה קלאסי, שהופרדה בגיל צעיר מדי מאמא שלה ושאר השגר- מה שיכול לגרום לבעיות התנהגות רבות. לא מפרידים בין גור לאמא ולשאר הגורים לפני גיל חודשיים... כמו כן, לא הבנתי האם הכלבה סגורה מהבוקר עד 16:00 בבית. כלבים כאלו נועדו לעבוד והרבה והם זקוקים לאתגר מנטאלי ופיזי במהלך היום, אחרת היא פשוט תשתגע מרוב מרץ ותחריב את הבית. טיולים ארוכים ומאתגרים עם כלבים כאלו הם בגדר חובה כדי שהכלב יהיה מאוזן ורגוע ולא מתוסכל. אם הכלבה חזקה מדי ולא מספיק מחונכת כדי לטייל עם ילד בן 10, בהחלט חשוב שמישהו אחר יוציא אותה בצהריים, אפשר דוגווקר ועדיף לטיול של לפחות שעה פלוס פלוס.
אמנם התחלתם בתהליך אילוף, אבל נראה שהמאלף השאיר אותכם עם הרבה בעיות לא פתורות וכדאי לעשות תהליך מסודר עם מאלף כי הרגלה לא נכונה והדרגתית של כלב לכלוב (ללא מאלף אלוף) יכולה ליצור בעיות התנהגות חדשות.
רועים בלגים הם חזקים מאד ואם יש חשש לנשיכות, עדיף שלא תשחק כרגע ללא השגחה עם הילדים.
אתה מגדל כלבה חכמה מאד, וכשתהיה בוגרת אני חושבת שמאד תהנו שניכם מרכיבת כלבים, אג'יליטי, אתגרי ריחרוח וגישוש וכו'... יש הרבה קבוצות כאלו של מגדלי כלבי עבודה שנפגשים כדי ללמוד ולהתאמן בפעילויות הכלבניות האלו.
כלב עבודה זה הרבה עבודה :) ולכן, בשבילי רק כלבי בטלה
. שיהיה בהצלחה!

TaLz123456

New member
לגבי המאמא...

האם גרה לידינו, ההפרדה נעשתה כי האם הפסיקה להניק. עד לפני שבוע-שבועיים לא היו בעיות התנהגות כלשהן אז לא נראה לי שזה קשור. היא חשה בטחון רב, רואים את זה כשהיא ישנה על הגב ;)
יצרתי קשר עם מאלף התנהגותי ונתחיל השבוע פגישות.
היא אכן סגורה מהבוקר עד איזור השעה 14 בחדר ועל כן האנרגיות הגבוהות.
דרך אגב, שמתי לב שהליכות לא ממש מעייפות אותה. אפילו אם נלך כשעה וחצי. הדבר היחיד שמוציא לה מרץ זה ספרינטים אחרי כדורי טניס ומשיכת חבלים.
סה"כ היא כלבה די ממשומעת והיא נמצאת איתנו בבית רוב הזמן.
כשאנחנו איתה בבית בסופ"ש אנחנו לא נתקלים בבעיות או אגרסיביות, מן הסתם כי אנחנו מבלים איתה הרבה והיא מוציאה מרץ.
היא גם לא עושה נזק בבית לרהיטים. הדבר היחיד שנסבל זה שאריות אדמה/דשא ונשירת שיער. בשביל זה הזמנתי שואב אבק רובוטי ;)
מה שכן, מעניין אותי אם מישהו מבין בכל הנושא של ההיררכיה, זאת אומרת איפה הכלבה תופסת את עצמה בתא המשפחתי.
קראתי איפשהו שלא לתת להם להיות על הספות ושזה משפיע, שכלבים צריכים להיות כמה שיותר קרובים לקרקע. האם זה אכן נכון?
עוד מעניין אותי, אם מישהו מבין קצת ב"גיל ההתבגרות" של כלבים. האם יש עצות שרלוונטיות ספציפית לתקופה הזאת?

be_roo

New member
הליכות אכן לא מספיקות לרועה בלגית בת 7 חודשים

היא צריכה שילוב של פעילות גופנית שמתאימה ליכולות שלה, יחד עם פעילות מנטלית.
&nbsp
תרגול מנטלי של אילוף ומשמעת מוציא לא פחות אנרגיה מפיזי (תחשוב כמה אתה מרגיש סחוט אחרי מבחן). זה דרוש ריכוז ומחשבה כדי להבין מה אתה דורש ממנה.
רבים חושבים שתרגילי אילוף נועדו להפוך את הכלב לרובוט, ולא מבינים שעבור כלבים עם הרבה מרץ זו פשוט דרך להשתחרר מהעודף, שלא לדבר על חיזוק הקשר עם הבעלים. זה כמובן לא במקום פעילות פיזית, אלא במקביל. בהמשך, בליווי מאלף תוכלו לשלב את הילדים שילמדו לעבוד איתה גם.
&nbsp
על עניין הספות לא שמעתי, והעקרון מאחוריו לא ברור. גובה נותן יתרון אסטרטגי, לא היררכי. יתכן ובקבוצה הפרט החזק יהיה במיקום הגבוה, כי הוא החזק, לא להפך. בילדותי ישנתי עם הכלבה שלי במיטה, זה לא מנע ממני בגיל 13 להוציא לי צעצוע מהפה או ללכת איתה ב"רגלי".
&nbsp
בכל מקרה, לקחתם מאלף, תעבדו איתו ולפי מה שהוא אומר. אל תתחילו לערבב את ההמלצות שלו עם מה שקראתם ברשת או בפורום. יש גישות שונות ושילוב יכול לגרום לבלבול מיותר. הוא איש מקצוע שאתם משלמים לו, תנו לו הזדמנות.

KallaGLP

New member
יש עוד הרבה דברים חוץ מההנקה

שגורים מקבלים מהאם והאחים. כל עניין החיברות, למשל. אף על פי שעבר זמן, עניין הנשיכות בהחלט עלול להיות קשור לכך שהיא לא הספיקה ללמוד לשחק כמו שצריך. בכל מקרה, זה חלב שנשפך וצריך עכשיו לחשוב קדימה.
באשר לספות - לא שמעתי על העניין הזה, אבל לדעתי זה רעיון טוב לא להרשות לעלות על ספות בלי קשר לסיבה שציינת. זה מונע לכלוך ועוזר לסדר ומשמעת באופן כללי. כלבה גדולה וארנגטית עלולה לגרום נזק לספות. אין שום סיבה שכלב שחוזר מטיול עם כפות רגליים לא הכי נקיות יקפוץ על הספה הנקייה שגם ילדים רובצים עליה. אצלנו למשל הכלב יודע שלא עולים על ספות או על כל משטח מוגבה מהרצפה. הוא גם יודע שלא עולים/יורדים קומות בתוך הבית ונמצאים רק בקומת הכניסה כי בקומות אחרות יש את אזורי החתולים כולל האוכל שלהם, וככה לכל אחד יש את הפינה הבטוחה שלו שבו אין הפרעות הדדיות, מה גם שיש לו קיבה רגישה ורק חסר שיאכל מהמזון של החתולים. כל אלה מצמצמים את כמות הבלגן והלכלוך בבית ותורמים לרוגע ושלווה.

שירן ל11

New member
עם או בלי קשר להיררכיה

אני חושבת שטוב להרגיל כלבים גדולים לא לעלות על הספה ושאר רהיטים כי זה מפריע. שהיא עוד תגדל- היא יכולה להשתלט על כל הספה ואתם תשבו על הרצפה :) לכן סדרו לה מיטה נוחה בסלון שתוכל לרבוץ לידכם.
היא קצת צעירה לספורט מעייף כמו רכיבה, הייתי אולי מנסה ללמד אותה להחזיר כדורים ומשחקת איתה הרבה בגינה

למעלה