התנהגות מכעיסה

RaananC

New member
התנהגות מכעיסה

אינני אוהב לחנך אנשים מבוגרים בגילם אבל ביומיים האחרונים זה כבר הגדיש את הסאה.
הראשון, רוכבי קטנוע המביאים את ילדיהם לבית הספר רכובים על הקטנוע, הילדים בגיל 6 עד 9 (מכיוון שבית הספר חדש ויש בו רק עד כיתות ד') לבושים קצר ואביהם מביא אותם כאשר הם חובשים קסדה גדולה מאוד למידתם או קסדת אופניים. מעבר לכך שזה מסוכן זה גם לא חוקי. מילא ההורה אידיוט אבל לא חבל על הילד?
המקרה השני הוא עקיפה משמאל של רכב המאותת ומתכוון לפנות שמאלה. מה עובר בראש לרוכב קטנוע כזה? הרי הרכב שלפניו מאותת באופן ברור ומתחיל את הפניה שמאלה אז מדוע לבוא במהירות מאחור ולעקוף את הרכב הפונה מצד שמאל כשהוא, הרכב באמצע הפניה? לא יקרה דבר אם רוכב הקטנוע יחכה חצי שניה עד שהרכב הפונה ישלים את הפניה. כבר יצא לי לראות את זה בעיר יותר מדי פעמים בכל המקרים הזהרתי את הרכב שלפני שמגיע קטנוע בפראות ושיעצור את הפניה לפני שזה יהיה מאוחר מדי.
אני מבקש מעמיתי הרוכבים, לא משנה כמה אתם ממהרים אל תעקפו רכב באמצע פניה מהצד שאליו הוא פונה, תפעילו שיקול דעת.

gamgam

New member
לגבי ההרכבה של הילדים - אני לא הייתי עושה את זה

אבל אני משתדלת לא להתרגז מהחלטות של אחרים שלא נוגעות אלי.
&nbsp
לגבי העקיפה של רוכבים רכב שמאותת לפניה - נשגב מבינתי מה עובר בראש של הרוכב. לא הצלחתי להחליט אם זו טיפשות מוחלטת או חוסר הבנה של מצבים בכביש.

Pavulon

New member
אני לא חושב שאותם רוכבי קטנועים

אלו עם האייפון תחוב בקסדת חצי המצ'וקמקת שעוקפים כל דבר על גלגלים הם הקהל של הפורום הזה..

1cohen

New member
ואלה שרק מציצים בטלפון תוך כדי רכיבה ?

מאחור הוא נראה כאילו הוא נרדם לפי הזוית של הקסדה...
יום טוב, רכיבות מופלאות.

הרכבה מכעיסה?

אני מודה ולא מתביש זה שאני מרכיב את ילדי על האופנוע שלי, כשאני מרכיב אותם הם חובשים קסדה אמיתית ובמידה וכן יש לי כיסא בטיחות לאופנוע המונע מהם ליפול הצידה כולל רגליות מיוחדות שהתקנתי על האופנע כדי לאפשר להם יציבות אבל בסוף היום יש לי תחושה שאם היתה רואה אותי מרכיב אותם זה היה מכעיס אותך גם, וחבל כי בסוף היום זו החלטה לגיטימית שלי בתור אבא שלהם

RaananC

New member
כנראה לא קראת את תוכן ההודעה. קרא שוב ותראה כיצד מתבצעת

ההרכבה, עם קסדה לא מתאימה ולרוב עם קסדות אופניים. הילדים לא לבושים כראוי לרכיבה על דו"ג (ביגוד קצר) וכן אינם כלל מגיעים עם הרגליים לרגליות מה שמונע מהם לייצב את עצמם על הקטנוע.

noy fb 2

New member
הצפת את הנקודה בלונדי. ההגדרה שמה שלא תעשה עם ילדך

הוא "...לגיטימי בתור אבא שלהם...", מניחה את הזרקור על שורש הבעיה:
תרבות...תרבות...תרבות... .
אוי ואבוי למי שמראש מצפה מאחרים, לא להתרעם על הדרך שבה הוא
נוהג בילדיו, רק משום שהוא אבא שלהם. כך בדיוק מוחלט הגבת לפותח השרשור והלואי
שהייתה זו פליטת קולמוס.

תרבות?

לא מבין את הקשר לתרבות,
למה מישהו חושב שההגדרה שלו למה מסוכן מדי לילד שלי יותר נכון מההגדרה שלי?
אין לי בעיה לקבל ביקורת בונה על איך שאני נוהג (או במקרה זה מרכיב) את ילדי ואני מכיר בזכות של כל אחד להביע את דעתו עלי אבל לכעוס על זה או לרמוז על התרבות שלי נראה לי ניסיון לצמצם (עוד יותר) את מרחב ההחלטה שלי בנוגע לאיך אני נוהג עם ילדי ואיתי,
החופש שלי חשוב לי וכל עוד לא אני נוהג איתם באחריות ולא מרכיב אותם כשהם יושבים על הכידון עם כובע טמבל וכדומה, אני לא חושב שהסטנדרטים שלי הם לא לגיטימים גם אם שונים משל אחרים.

מיצו

New member
לא מכיר את המקרה אבל

כמו שכתבו מתחתי, במדינות כמו תאילנד, וייטנאם ואחרות באסיה זה נחשב לגמרי בסדר להרכיב את האמא, שני ילדים גדולים, וגם תינוק ביניהם, פלוס שקיות של קניות - על קטנוע 125, ולרוב גם בלי קסדה שלא לדבר על ציוד מיגון אחר. אם לך זה נראה בסדר, אז בבקשה תמשיך.
&nbsp
&nbsp

noy fb 2

New member
בפאפואה ניוגיני אוכלים אנשים. אם אם לך זה נראה בסדר...

אז בבקשה תמשיך...

noy fb 2

New member
קרא אותי שוב בבקשה. זה לא קשור בכלל לרמת הסיכון

שאליה אתה חושף או לא חושף את ילדך. זה אך ורק מה שאתה מצפה מאחרים לחשוב עליך, בגין
היותך האבא.
זו כבר תופעה הקשורה לתרבות שלך.

dori78

New member
יש אנשים

שמאמינים במכות, כליאה והתעללות כשיטת חינוך לגיטימית.
מותר להם, ילדים שלהם. לגיטימי, לא?

אז איפה עובר הקו?

לדעתי אחרי שבדקתי וחשבתי החלטתי שילדי יורכבו על האופנוע שלי במגבלות שאני מחיל על עצמי (קסדה מתאימה, כיסא יעודי, רגליות, ונסיעה עד מהירות עירונית),
לדעתך (אולי) לא לגיטימי שילד יחשוב על כיסא של אופנוע לפני גיל 16 (לדוגמה - אין לי מושג מה דעתך),
האם זה אומר שההתנהגות שלי כלפי ילדי שקולה למכות? או סתם לא לגיטימית?

dori78

New member
שאלה טובה.

כמו שכתב לך noy fb 2, העניין הוא לא איפה עובר הגבול,
אלא העובדה שהורות ביולוגית לא תמיד הופכת אותך להורה בפועל,
בכל הנוגע להבנת סכנות ושמירה על בטחון ובטיחות הצאצאים.
הדוגמה שאתה נתת בנוגע להרכבה (בהנחה ומעבר לרגליות המיוחדות והבוסטר המיוחד הילדים שלך גם לבושים בהתאם)
היא דוגמה די יוצאת דופן במחוזותינו, נדמה לי שלזה התכוון פות"ש.

מרבית ההורים שמרכיבים את ילדיהם, עושים זאת "רק כמה מטרים בשכונה/רק עד לגן/רק לבית של סבתא פה קרוב"
ולכן מרשים לעצמם לזלזל בבטיחות ילדיהם. אם זה "רק כמה מטרים פה בשכונה" - למה שלא תלך ברגל?

הגבול, אגב, הוא תלוי תרבות. ראה תגובותיהם של מיצו ועופר.

iec

New member
זה כמו שאטוס לספארי בטנזניה ואתפלא שהפילים מחרבנים בחוץ

זו המדינה זו התרבות זה החינוך...אל תתרגז ואל תתפלא.
&nbsp

yoyo6969

New member
לא הבנתי את המשוואה

בטח שהפילים יחרבנו בחוץ,
האם ראית פעם בית שימוש לפילים ?
&nbsp
אני מסכים אם כל מילה שכתבת.(חוץ מהפילים
)
&nbsp

RaananC

New member
אני בטוח שהפילים בטנזניה תרבותיים יותר ואם היה להם

שירותים גדולים מספיק אזי הם היו מחרבנים שם ואפילו מורידים את המים אחריהם.

בכל רחבי אסיה אתה רואה משפחות שלמות מתניידות על קטנועים בלי

קסדות או כל מיגון מינימלי כולל תינוקות וקשישים
אז כן זה הכל תלוי תרבות וסביבה

RaananC

New member
אז אנחנו צריכים לשאוף להיות כמו ויטנאם, תיאלנד, מצרים ועוד?

בירדן גם מותר לפתוח ששה נתיבים לעקיפה, מותר לעקוף משאית מימין על השולים וגם את זה שעוקף את זה שעוקף את זה שעוקף את אותה משאית משמאל. אז גם את זה אנחנו צריכים לאמץ?

למעלה