התנהגות מינית חריגה בגן

אלדורית

New member
התנהגות מינית חריגה בגן

לא משעמם אצלנו. אז ככה, אחרי שגמרתי להתלונן על ולתקן את כל הליקויים הבטיחותיים בגן (או לפחות לקבל הבטחה שיתוקנו בקרוב), מסתבר שיש תחום שלם ששכחתי לכסות. וישר לענין: מדובר בילד בן 3, מהגדולים בגן (גילאים משנה וקצת עד 3), שיש לו נטיה להציק באופן כללי (ובאופן תמוה דווקא לחזקים ממנו--לי יש הרגשה שיש לו בעיה עם אבא שלו ושהוא מפחד ממנו, אבל אין לי שום מידע כמעט לבסס זאת עליו; בינתיים ראיתי רק את האמא--שעשתה עלי רושם של אדם חלש, וההרגשה שלי מבוססת על היכרות עם חבר ילדות שלי שאביו היה מתעלל נפשי, ושאת המבט שהיה לו בעיניים--תערובת של פחד והתרסה--נראה לי שיש גם לילד הזה), אבל יותר מדאיג מכך, שני אירועים בעלי אופי מיני חריג שהוא היה מעורב בהם. שני המקרים קרו סביב זמן המקלחת בגן (מקלחים את הילדים אחרי ארוחת הצהריים, כך שיש פרק זמן שבו הם ערומים): 1. לפני כמה חודשים הוא הכניס את הפין של ילד אחר לפה (הילד האחר בכה והתנגד). הגננת נזפה בו והרחיקה אותו לשאר היום משאר הילדים. 2. לפני כמה ימים, כשאני הייתי שם, הוא שיחק באבר מינו, ואז קפץ על הילד האחר (אותו אחד מהארוע הקודם) שהיה עטוף במגבת, מאחור, והניע את האגן בתנועות קצובות קדימה ואחורה. הגננת (גננת אחרת הפעם, חברה של אמא שלו) הורתה לו לרדת, והוא ירד מיד. לא ראיתי שהוא ננזף מעבר לכך. אלה רק המקרים שאני מודעת אליהם, אבל יש לי הרגשה שהם לא בודדים (מה הסיכוי שאם אלה מקרים בודדים הם יקרו "דווקא" כשאני או מישהו מ"כוחותי" בסביבה?) למען האמת, אני לא חוששת שהוא יעשה משהו לבת שלי (היא תכה אותו אם הוא יציק לה, וכבר עשתה זאת למרות שהיא קטנה ממנו בשנה), ושני המקרים נראים לי גבוליים מבחינת מידת חריגותם. אני לא משוכנעת שהם חריגים מאוד. אבל אתמול נפגשתי עם חברה שהיא גננת, והיא הזדעזעה. אח"כ היא התייעצה עם חברה שלה שהתמחתה בפגיעות מיניות אצל ילדים והיא אמרה לה שזה נראה לה מאוד בעייתי, ושסביר לחשוד שהילד הזה לא המציא בעצמו את ההתנהגויות האלה אלא צפה בהן. הגננת החברה שלי אמרה שלו היתה במקומי היתה דורשת שיוציאו אותו מהגן או מוציאה מהגן את הילד שלה. לי זה נראה מופרז, שלא לומר גועלי, כי אם הילד הזה באמת דפוק מהבית, אז זה אכזרי משהו להעיף אותו למקום אחר (מה שלא נראה לי שיקרה בכל אופן, כי הגננת כאמור חברה של אמו) במקום לנסות לעזור לו. ובכן, מה עכשיו? רעיונות ותובנות יתקבלו בברכה.

מאיו

New member
אני מזועזעת

אין סיכוי שהילד "המציא" התנהגויות כאלה. הוא היה עד להן או היה ממש שותף לפעילות מינית
אני חושבת שצריך ליידע את פסיכולוגית הגן (אם יש) או את השירות הפסיכולוגי או השירות למען היחלד (שכחתי איך קוראים לארגון שמגן על זכויות ילדים)

דסי אשר

New member
עליך וגם על הגננת, לדווח למפקחת של

משרד החינוך, בהנחה שהגן בפיקוח של משרד החינוך. אילו היה זה גן ציבורי, מעון או גן טרום טרום חובה, היו מדווחים לשירות הפסיכולוגי חינוכי. נראה לי שאכן מדובר בהתנהגות מינית שהנה מעבר למקובל במשחקים מיניים בין ילדים. נראה שהילד היה עד לדברים כל שהם.... מה דעתכם? אני דואגת לילד בו מדובר בהודעתך, הרבה פחות לילדי הגן. דסי

זה רק ילד בן 3...

שאולי קורבן להתעללות מין בבית
כך שאני מסכימה איתך שצריך לעשות משהו. התחלה טובה יכולה להיות טלפון לשרות הפסיכולוגי של העיריה, שאחראי על התצפית בגנים.

דסי אשר

New member
השפ"ח לא אחראי על הגנים הפרטיים

ולפי הגילאים מדובר בגן פרטי. שפ" = שירות פסיכולוגי חינוכי, אחראי מגיל שלוש- על מסגרת הגנים הציבוריים. דסי

א אוהל

New member
../images/Emo5.gif

מסכן הילד... בהחלט נשמע שהוא נחשף, בין אם כמשתתף ובין אם כצופה, להתנהגות מינית שאינה מתאימה לגילו
לא יודעת למי פונים, אבל היו כמה הצעות בתשובתה של מאיו - או שאולי תתקשרי למרכז סיוע לנשים נפגעות תקיפה מינית והן יוכלו להפנות אותך הלאה? אולי "קרןיער" תוכל לעזור - נדמה לי שהיא ניסתה לארגן פעם סדנא להורים לגבי תקיפה מינית בילדים אז היא כנראה מכירה נשות מקצוע בתחום. חייבים להציל את הילד הזה! (ולסרס את מי שעשה לו את זה
).

ב נ ה

New member
אם אכן הדברים מדוייקים

ולא הוצאו מפרופרוציה,משום שיש גיל בו הילדים מגלים את איבר מינם ומאוננים בפרהסיה ואז יש מקום להסביר להם שאכן נעים לנו לגעת בגוף אבל לא עושים זאת ליד אנשים ובטח לא נוגעים בגוף של חבר. אני במקום להרחיק את הילד משאר הילדים הייתי מנצלת את הארוע להסביר לכלל הילדים בגן שלכל אחד יש את הגוף שלו ולאף אחד
אסור לגעת לו בגוף .בטח לא באיברים אינטימים,וגם בשאר הגוף אם זה לא נעים לו. את מציינת פה סיטאוציה בה מקלחים את הילדים מבלי לשמור על פרטיותם והם נמצאים ערומים ביחד,אולי זה בעייתי במקרה הזה,היה טוב אם הייתה פסילוגית בגן,אשר יכלה לתצפת /לייעץ אך מיכייון שאין כפי הנראה וזה אכן ענינם של שאר ילדי הגן והילד ,לדעתי יש מקום לדרוש מהגננת לקיים שיחה עם ההורים ולהמליץ על התיעצות עם פסיכולוגית ילדים.

א אוהל

New member
איך מיישבים את ההסבר הזה

שלאף אחד אסור לגעת לו בגוף עם זה שלפעמים הורים או רופאים צריכים לגעת בגוף של הילד שלהם גם כשהוא לא רוצה בבירור כי זה לטובתו (לפחות לפי שיקול דעת הוריו) כולל באיברים האינטימיים? אני יכולה להבין להסביר שלאף אחד אסור לנשק ולחבק ותמיד הגנתי על זכותה של הבת שלי על גופה בתחום הזה מול מיני קרובי משפחה שחשבו שמגיעה להם נשיקה או חיבוק בלי קשר למה שהבת שלי רוצה, אבל קשה לי עם ההגדשה הכוללת יותר של "נגיעה בגוף". ועוד שאלה - הצעת לגננת לשוחח עם ההורים. התכוונת להורי הילד? אם אכן הוא קורבן לניצול מיני מצד הוריו (מה שיכול להיות, אם כי לי תמיד יש נטיה לחשוב על הגרוע מכל במקרים כאלה) - האם לא יכול להיות שההורים פשוט יחליטו להוציא את הילד מהגן ו"להעלים" אותו כך שלא ניתן יהיה לטפל בו כדי שלא "יעלו" עליהם? האם לא כדאי קודם לפנות לעזרה מקצועית לברר אם זה אכן נשמע כמו מקרה של התעללות מינית ולערב גורמים חיצוניים לטובת הילד לפני ש"מזהירים" את ההורים שלו?

ב נ ה

New member
ברור שרופאים הם יוצאים מן הכלל

ולגבי הערתך השניה,ציינתי בתחילת ההתיחסות שרצוי יגורם מקצועי יהיה מעורב,אך אם זה לא קיים בגן יש מקום לדבר עם ההורים(מי אמר שיש פה התעללות בכלל???),דרך אגב אם יש חשד להתעללות מי שיודע על כך ולא מדווח נחשב לעובר על החוק! אני חושבת שצריך את ההורים על התנהגות ילדם בגן....אם הם יבחרו להוציא את הילד מהמסגרת,זה כבר שיקול שלהם. הגננת אחראית גם לשלום שאר הילדים .

א אוהל

New member
חסרים רופאים שמבצעים מעשים מגונים

בפציינטים שלהם? או אבות/דודים/אחים/סבים? אז אני יכולה להגן על הבת שלי כל עוד אני איתה פיזית אבל אם אני איתה כל הזמן לא צריך את האזהרה הזו. עוד לא הצלחתי לברר לעצמי איך לעשות את האזהרה הזו מדוייקת - לא נעים זה לא קריטריון מספיק, גם לא איברי המין וגם לא מישהו שהיא מכירה.

אני אמרתי ליובל ככה:

(הסיבה שאמרתי את זה בכלל היא שהיא אמרה שילדה מהגן נגעה לה בפות ובטוסיק, ואני לא יודעת אם המציאה כי היא נוטה לדמיין, אבל בכ"ז ערכתי איתה את השיחה הזו) "לאף אחד אסור לגעת לך בפות ובטוסיק או בגוף שלך, חוץ מלעצמך, ולאמא ואבא אם את צריכה עזרה בשרותים ובמקלחת, וגם לגננת בגן אם את צריכה שינגבו לך. לילדים בגן אסור לגעת לך, ולאף אחד אחר אסור לגעת לך, במיוחד אם זה לא נעים לך". אני לא חושבת שאפשר להגיע לדיוק מושלם בעניינים האלה, אבל לפחות העברתי לה את המסר שזה לא בסדר ושהיא לא צריכה להרשות שיגעו לה. בסה"כ היא תגדל ותלמד עוד דברים עם הזמן, זה לא שמה שאמרתי לה בגיל שלוש יהיה נכון לגיל שבע (למשל עניין ניגובי הטוסיק) ובינתיים כשהולכים לרופא אני איתה, ובעצם רק בגן אני או אבא שלה לא איתה, וכשיהיה מצב שהיא כן הולכת למקומות בלעדינו אז תהיה שיחה חדשה.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך, ואכן אחרי המקרה

הראשון שאלדורית תארה שוחחתי עם הגננת והצעתי לה על מנת למנוע השנות מקרים דומים, פשוט לא ליצור סיטואציה שבה הילדים (לפחות הגדולים בגן) ערומים יחד. לטעמי, זה אמור להיות פשוט למנוע את הסיטואציות האלה לגבי הגדולים יותר. וגם אני חושבת שכדאי להתייעץ עם מומחה בנושא, ושכדאי למצוא זמן לשוחח על הנושא הזה עם הגננת בצורה כנה וגלויה. זה שהיא חברה של האם אמנם עלול ליצור אצלה דיסוננס קוגניטיבי שיפריע לה לקבל החלטה בנושא, אבל לדעתי אפשר לנצל את זה גם כדי לקבל מעורבות יתר שלה. את יכולה לפנות גם לאתר מקום וגם לקו החם שליליה קישרה - לפחות להתייעץ לגבי מידת החריגות ואופן הפעולה. ומסכימה גם שכדאי לבקש מהגננת שתנהל שיחה עם הילדים לגבי זכותו של כל ילד על גופו.

אלדורית

New member
יפה ששוחחת איתה אבל זה לא עזר

היא על הכיפק באופן כללי, אבל פה ושם יש לה נטיה יותר מדי גדולה לגישת השאנטי. מקלחות בצהרי יום קיץ חם נראות לה מאוד נחוצות. כשאני שוחחתי איתה היא אמרה שרוב ההורים מאוד רוצים שהיא תקלח את הילדים. לכי תתווכחי עם זה. היא עושה מה שהיא רוצה. גם, אגב, עדיין, לגבי האוכל: קודם מחלקים לילדים את הפסטה/אורז/קוסקוס כדי שיתמלאו, ואח"כ בערך 10 דקות לתוך הארוחה את הקציצות/שניצלים אחרת "הם לא יאכלו את הפחממות". לא יעזור בית דין. זה לא שהאוכל כשלעצמו באמת כל כך חשוב לי, כמו שזה סימפטומטי לבעיה בגישה. גם אחרי שכל ההורים התרגזו, וגם אחרי שהיא בעצמה בכתה, נה באוזן, הם יאכלו כמו שהיא מבינה שנכון. וכך גם לגבי המקלחות.

רק בעניין הפחמימות

נשמע לי שקר, סליח על הבוטות. הבעיה היא תמיד הפוכה - הם אוכלים את הפחמימות וממעטים בחלבון (שלא לדבר על הירק..). מאד יכול להיות שהיא רוצה לסתום אותם בפחמימות כדי שלא יהיו רעבים ויאכלו פחות "חלבון", שעולה לה יותר. מתנצלת על הבוטות, אל אין כל סיבה אחרת למה שאת מתארת. ילדים אוהבים פחמימות ותמיד יואכלו אותם. מי שאינו כזה הוא חריג. חוץ מזה, זה בכלל לא נורא אם הם אוכלים מעט פחמימות והרבה חלבונים. מבחינה תזונתית, בהכללה, חלבון יכול להחליף םחמימה. חלבון יכול לשמש מקור לאנרגיה, ולתפקד כמו פחמימה. פחמימה לא יכולה לספק חומצות אמינו - כמו שעושה חלבון.

חלבון הוא אנרגיה עדיפה

היות והוא לא הופך מיידית לסוכר. בארוחת בוקר לפני גן / בי"ס, למשל, עדיף חביתה, גבינה, פרוסת פסטרמה, על פני כריך.

דסי אשר

New member
על פי המלצת דיאטיקנית קלינית- חשוב

להגיש בארוחה קודם את החלבון, כי הקטנים אכן "מתים על הפסטות ללמינהן, על האורז, והם אכן יתמלאו מהפחמימות, כי יאכלו מהן המון- כי הם רעבים והם גם מתים על הפחממות. הנחיה זו קיבלתי לפני שנים, כאשר קטנה אצלי הגיעה למצב של "תת תזונה קליני", על רקע של שתית כמויות עצומות של מיים, כ"אובייקט מעבר"(הרגעה) = שמונה בקבוקים ביום שהות במשפחתון. מאז, זהו הנוהל בארוחת הבוקר ובארוחת הצבהריים- קודם הביצה בבוקר, קודם הבשר, העוף בצהריים. ירצו- יאכלו, לא ירצו, לא יאכלו- אני הגשתי. לרוב, האוכלים אוכלים, אלה שלא אוכלים כמעט כלום, גם לא יואכלו את הפאסטה... דסי

לאה_מ

New member
דסי, יש לך איזה מאמר או הפניה בנושא

הזה? אולי אפשר להביא לגננת "אסמכתא" מהסוג הזה.

למעלה