התנהגות מוזרה

yany11

New member
התנהגות מוזרה

שלום לכולם יש לי 2 שאלות: 1.התנהגות מוזרה של הטיסן באוויר: כשאני טס הפוך ונותן קצת דאון כדי להרים אף (אני נמצא בחצי מנוע בערך) עוזב סטיקים, והטיסן לא מוריד אף ואפילו מעלה אותו, הוא טס במין הרייר כזה.. בדקתי מרכז כובד והוא נמצא כ 2-3 ס"מ אחרי הקורה הראשית, האם זה בסדר?הטיסן הוא קטאנה קרש. 2. יש לי פיתול בהגה גובה (באותו טיסן) חצי הגה נמצא גבוה יותר מהחצי השני, שני החצאים מחוברים עם מוט מתכת, איך אפשר ליישר את זה? יכול להיות שזאת הסיבה לתופעה ב1? תודה מראש

sagife

New member
לגבי השאלה הראשונה.

מיקום מרכז הכובד בתוכנית/הוראות ההרכבה הינו מיקום ראשוני המשמש לטיסת מבחן בטוחה ככל האפשר. מיקום סופי וקבוע של מרכז הכובד נקבע לפי העדפת המטיס בלבד (ויכולותיו) ולכן אי אפשר לומר אם 2-3 ס"מ אחרי הקורה הראשית הוא המיקום המתאים עבורך. שיטה מקובלת ופשוטה לבדיקת מרכז הכובד באויר היא זו: טפס ב45 מעלות. גלגל את הטיסן לטיסה הפוכה, ועזוב את ההגאים. אם הטיסן מוריד אף, האף כבד מידי. אם הטיסן מרים אף, הזנב כבד מידי.טיסן מאוזן כראוי אמור להמשיך בטיפוס של 45 זמן מה ולהוריד אף אט אט. על פניו מתיאורך, נשמע שמרכז הכובד אצלך קצת אחורי. ממליץ שתבצע את הבדיקה לטובת תוצאה וודאית. אגב,כידוע מרכז אחורי מאפשר ריחופים קלים יותר, ובהחלט ישנם טיסנאים שמעדיפים לוותר על יכולות אחרות בטיסה ע"מ לרחף בקלות וביציבות. בהצלחה.

למעלה