התנהגות ליד חברים

vered4

New member
התנהגות ליד חברים

כשבא ידיד אל הבת שלי (13.5), וזה קורה רק ליד בנים , נכנס מימד מעצבן להתנהגות שלה ביחס לאחיה (11). מיד יש ירידות ויחס גרוע. כשאני מבקשת שתשים לב, כמובן שאני אשמה כי אני מאשימה אותה. זה כל כך מעצבן אותי, שכשמגיע אותו ידיד אלינו, אני ישר נכנסת ללחץ. אותו מצב קורה כשאנחנו נוסעים לחברים שיש להם בן בגיל שלה, ובת בגיל של הבן. גם שם במקום להנות יחד, יש מעין קליקה של הילדים הגדולים. הבת של החברים מסתדרת טוב עם אחיה אז אין בעיה. אבל הבן שלי שוב "זוכה" לקבל יחס מעצבן. איך מסבירים לה שתבין? בדרך כלל אין לי בעיה לדבר איתה על כל דבר.

AYELET1

New member
יש מה לעשות, השאלה אם כדאי...

השאלה אם נייתן להתנות תנאי: רוצה ידידים? הואילי להמנע מהתנהגות כזו, או שלא ניקח אותך איתנו למקומות שכאלו, ולא נאפשר לך להביא ידידים כל עוד התנהגותך היא כזו. כאמור השאלה אם זה כדאי, ואני מתלבטת... אולי כדאי להתעלם... איך מגיב האח? למה הוא בכלל נמצא איתם? ישנה אפשרות שיהיה בחדר אחר, או שהם שוכנים באותו חדר?

vered4

New member
הוא נמצא איתם כשהם באזורים הכלליים

של הבית, או בחדר מחשב, שהוא גם כללי. אצל חברים הם גם לא יושבים מבודדים בחדר, כולם בחברותה. לגבי הצבת תנאי, אני לא מעונינת. אני פשוט רוצה להסביר לה שתבין.

DizzyMissLizzy

New member
הצעה

אולי תנסי להסביר לה בדרך הבאה: תגידי לה שתנסה להעמיד את עצמה במקום אחיה, ולחשוב מה היא היתה מרגישה לו היתה במקומו. לא תמיד זה מצליח, אבל שווה לנסות. ואם זה מצליח, זה לא תמיד מחזיק מעמד זמן רב, ומפעם לפעם יש להזכיר לה.

AYELET1

New member
אני די סקפטית לגבי הסברים אלו...

כלבקשות ההתחשבןת באחים... ההתנהגות של הבת נובעת כפי הנראה מתחרות, קנאה וכיו"ב. ובמקרים אלו ההסברים לא ממש מביאים את הגאולה. לא יור מליומיים בכל אופן... אם כי לנסו לא מזיק

vered4

New member
אני חושבת שאין ברירה

חייבים לדבר. בטח לא להעניש. אבל השאלה איך גורמים להם להתנהג יפה אחד אל השני. פעם היו ביניהם יחסים מאוד טובים, היום פחות.

AYELET1

New member
אני לא בטוחה שתוכלי לגרום להם

להתנהג יפה זה אל זה... אולי אני טועה, אבל נראה לי שזה לא תלוי רק במה שתעשי או לא תעשי. הגיל משפר את המצב, אם זה עוזר לך
(עוזר!!
) זה לא ימשך ככה לנצח. מה שכן, צריך סבלנות על אנושית...

למעלה