התנהגות הילד אחה"צ

• פותח הנושא 0865
  • פורסם בתאריך

0865

New member
התנהגות הילד אחה"צ

יש לי שני בנים, בן שנה ובן 3.5 - קשה - בנים... הגדול נמצא בצהרון ואני מנסה להוביל לכך שיישן שם כל יום, לא תמיד זה מצליח בגלל החוגים המאוחרים. ובין אם הוא ישן בין אם לא, התנהגותו אחה"צ (16:30 - 20:00) מאוד לא נעימה לי. (לי). הוא משמיעה קולות אינסופיים ורישרושים שקשה לשמוע זאת לאורך זמן (חשבתי על אטמי אוזניים), הוא מציק לאחיו שמתחיל ללכת ועוד כהנה וכהנה דברים לא נעימים. התחלתי להעסיק כל יום כמעט בייביסיטר אחה"צ (יחד איתי) ע"מ שיהיה קל יותר להתמודד עם שניהם ועם עבודות הבית הקלות. ובמיוחד בימים שהיא לא נמצאת קשה יותר, גם אם לא אעשה שום עבודה ואשב איתם על השטיח ואשחק, גם זה לא יהיה הכי טוב וכמה כבר אפשר לשבת איתם? אם הוא מנסה להרכיב פאזל, הקטן רוצה רק את שלו ולא צעצוע אחר, כך שקשה גם לתת לגדול פרטיות לעניניו. האם עלי לחכות שיגדלו מעט ואז יהיה לכולם יותר טוב? או שעלי להתנהג אחרת כבר היום, איך לעשות שלכולם יהיה נעים וטוב כי בכך אני מאוד רוצה. ותודה מראש.

מירי,

New member
איך זה עבר אצלנו....

גם לי יש שני בנים בערך באותו הפרש גילאים (היום 6,4). כאשר הם לא משחקים ביחד , אז אני משתדלת להיות רק עם אחד מהם... אני מכירה את זה שהקטן רוצה רק מה שיש לגדול , האמת ? מזל שהגדול יותר סבלני ממני , אני נתתי להם להסתדר לבד! (רק מנעתי פגיעות חמורות) "דווקא" במיקרה של משחק בפאזל , זה היה די פשוט כי אז כן הייתי עם הקטן והעסקתי אותו בדברים אחרים (אבל משאיות בובות וכד..."שישיברו את הראש בניהם") לגבי הקולות, אין לי מושג על איה קולות את מדברת , לדוד היו כל מיני קריאות ששיגעו אותי (אבל הן הופיעו בגיל 5 בערך) אז אחד הדברים שעשיתי היה ללמוד ממנו איך עושים אותם ולשחק איתו בנושא (ככה גם למדתי שאלה קולות רצוניים) ואז זה עבר....

0865

New member
למירי תודה, שאלה נוספת

הקולות שדביר שלי עושה הם גם רצוניים מהגרון מהשפתיים וכו´ תוך כדי משחק תוך כדי התעסקות עם אחיו ועוד. גם אני חשבתי אולי להשמיע את הקולות האלה יחד איתו ואז זה אולי ייפסק, האם את השמעת יחד איתו קולות ואז לאט לאט נמאס לו פשוט מכך והוא הפסיק? כמו"כ רציתי לדעת איך זה כעת אצלכם שהם גדולים משלי, איך מערכות היחסים ביניהם כיום? ואיך בינך לבינם כיום? שהם גדולים יותר. ותודה מראש

מירי,

New member
גם היום הוא רוצה "את של דודו"

הם חברים בינהם ואוהבים אחד את השני ואני נדהמת מכך כל פעם מחדש! זה לא ברור מאליו! אלה בסה"כ שני בני אדם ! (ואצלי הם גם כ"כ שונים...) אבל מה... המריבות, אוי המריבות... הוא לקח לי הוא היפריע לי הוא והוא והוא- אני עדיין נותנת להם "לשבור את הראש לבד" (רק שלפעמים ם על סף לעשות את זה פיזית). לגבי הקולות0 הקולות היטריפו את דעתי! ביקשתי ממנו כ"כ הרבה פעמים שיפסיק - וכלום! אני לא זוכרת את הסיטואציה אבל היינו רק שנינו , וביקשתי ממנו שילמד אותי , הוא ניסה וצחק עלי שאני לא מצליחה, ותוך כדי הבנתי שאני צריכה להפסיק לבקש ממנו שיפסיק... מאז עשינו את זה פעם או פעמיים יחד וזה פשוט דעך...

לאה_מ

New member
מעבר למה שמירי אמרה

האמת שאת נשמעת לי קצת משועממת איתם, אני צודקת? אני חושבת שאת לא צריכה להרגיש ש"כמה כבר אפשר לשבת איתם" - אם משעמם אותך לשבת איתם הרבה זמן, אל תשבי איתם. אני משוכנעת ששניהם או לפחות אחד מהם, ישמחו מאד לעזור לך בעבודות הבית (הבן שלי נורא אוהב להכניס כלים למדיח, "לקפל" כביסה, לטאטא ועוד כל מיני דברים כאלה) ובבישולים. בייביסיטר זה רעיון מצויין מדי פעם, אם כי אני אישית מעדיפה חברים - במיוחד בחורף, כשלא תמיד נעים לצאת מהבית אחר הצהרים, וגם מחשיך מאד מוקדם, אפשר תמיד לארח או להתארח, ואז גם לילדים יש חברה נעימה, גם לי יש חברה נעימה, וגם את ה"מטלות" (כגון ארוחת ערב, אמבטיות וכו´) אפשר להעביר בכיף יחד.

רונה 71

New member
כמו אצלנו!!!!!

גם הגיל, גם הקולות המעצבנים, גם ההצקות לקטנה... אין לי פיתרון קסם, למעט להעסיק אותו- אם במשחק, אם ביצירה , אם בקלטת / מחשב ואם בשיתוף במה שאני עושה. כל ההתנהגויות האלו הן תוצאה של:
שיעמום
תיסכול
רצון לתשומת לב
כולם יחד... וחשוב מאוד גם להקדיש לו גם זמן אישי של כיף, ´1 על 1´, כי אל תשכחי שיש לו אח קטן בביית!!!!!! רק סבלנות, רונה.

0865

New member
תודה לרונה מירי ולאה

תודה רבה על תשובותיכן, רונה מירי ולאה. אכן עזרתם, אם בלעורר מודעות ואם בעצות ספציפיות שכבר יישמתי והחלו לעזור. אתמול הוא סחט תפוזים במסחטה חשמלית ומאוד נהנה ומעט הפסיק לצייץ. וכן אביו נכח כאשר הוא הרכיב פאזל בחדרו. כמו"כ אני מתכננת לצאת איתו לאירועים במתנ"ס הצגות, שעות סיפור וכו´ ועל התינוק תשמור הבייבי סיטר שלי שאופיר כבר רגיל אליה.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif ונשמח לשמוע עדכונים

ורק רציתי להזכיר, שעם ילדים הרבה פעמים אנחנו מתקדמים כמה צעדים קדימה ושוב כמה צעדים אחורה - אז גם אם את נקלעת שוב לאחד מאותם מצבים שלא נעימים לך - נסי להסתכל על המכלול.

דליה.ד

New member
מלל, אקולליה וטיקים קוליים

הייתי מציעה לעקוב אחר הציוצים והקולות שהוא משמיע, אם הם לא יעלמו תוך חצי שנה הייתי פונה לייעוץ בנושא.

למעלה