התנהגות הבן

התנהגות הבן ../images/Emo4.gif

לפעמים, במיוחד שהילד ללא תרופה, הוא פשוט בלתי נסבל: לפעמים הוא עם התקפה של "את טיפשה, אמא, אני לא אוהב אותך, אני אגיד אותך לאבא!" וכעס, חוסר משמעת (שאומרים לו לעשות משהו הוא לא עושה), בועט בחפצים ולא מרים, לפעמים הוא סתם עובר ליד משחק של אחותו והורס, או "מפליק" לה בלי סיבה, כל זה מוביל אותי לכעסים ותסכולים. אני יודעת שזו לא הדרך, אבל יש לי לפעמים פתיל קצר ואין לי כוח לזה, במיוחד שהוא עושה את זה בחברת אנשים. מה לעשות? אני מסבירה לו, כועסת, לפעמים מנסה לא לכעוס, אבל זה חוזר על עצמו. זה פשוט ניראה לי בלתי נשלט, מה שהוא עושה (במיוחד הפליקים). אני הולכת לפסיכולוג של הגן, אבל עדיין אני קצרת רוח שהוא מתחיל עם הקטעים האלה. להעניש אותו זה בלתי אפשרי, הוא לא רוצה ללכת לחדר ל"פסק זמן", צעקות ומכה (קורה שגם אני מפליקה, לצערי) זה לא אפקטיבי, ובטח לי חינוכי, במיוחד שאני מחנכת אותו לא לתת מכות כשאני לא משתלטת על עצמי לפעמים. מה אתם עושים שהילד בהתקפת זעם או "מרד"?

TikvaBonneh

New member
איך לשקם את הסמכות ההורית

נכון, כל מה שאת מנסה לא עובד עם ילדי ADHD. אני הייתי בדיוק במקום השלך לפני שלושה חודשים. האם עברת הדרכה בסמכות הורית להורים עם ילדי ADHD? כדאי לך גם לקרוא את הספר "לשלוט בADHD " של בארקלי. ובקיצור, מה שאנחנו עושים זה כלכלת אסימונים.

TikvaBonneh

New member
כלכלת אסימונים

קובעים כללים וקובעים מספר אסימונים או נקודות שהילד מקבל עבור קיום כל כלל. למשל אצלנו זה 5 נקודות לקום בבוקר לבד ובזמן, 5 נקודות להתלבש לבד ובזמן, 3 נקודות להגיע לארוחת הבוקר בזמן,10 נקודות להגיע בזמן לבית הספר, 10 נקודות על יום שלם שבו הוא מפסיק כשאמא אומרת להפסיק, 10 נקודות על יום שלם בלי שנשלח לפסק זמן, וכן הלאה. לילד נקבעים פרסים שמתומחרים בנקודות. למשל - לשכור סרט בספריית וידאו, לשחק במחשב, לקבל דמי כיס, סיפור לפני השינה, וכן הלאה. את הפרסים מתמחרים לפי התדירות בה את רוצה לתת אותם. אם ביום טוב הוא מקבל 50 נקודות, צריך שיהיו פרסים יומיים ואפשרות לחסוך לפרסים גדולים יותר. כל זה מוסבר בפירוט בספר של בארקלי "לשלןט בADHD". מקווה שזה עוזר לך. הכללים צריכים להיות ברורים, רשומים ומוסכמים. אצלנו זה תלוי על המקרר.

zivadina

New member
את מוזמנת להפנות שאלה לאורחים שלנו

חגי ודורון, בראש הפורום.

דליה.ד

New member
את מתארת ריטואל מאוד אופייני

כאשר במיוחד עם ילדינו החכמים היודעים ללחוץ לנו על כל הכפתורים הנכונים כדי שנתפוצץ... אני מבינה שמדובר בילד רך בשנים וטיפול של עיצוב התנהגות יהיה יעיל כמו גם "אחיזה מכילה". ספר טוב הוא: "שיקום הסמכות ההורית" מאת ד"ר חיים עומר.

../images/Emo59.gifפתיל קצר...

מה עושים? אפשר להמליץ על סדנאות סמכות הורים, על עיצוב התנהגות לילד ועוד ועוד.. אבל אני מקבלת תחושה מהכתוב בהודעתך כי קשה לך לקבל ולהכיל את המזג שלו, את הקשיים שלו, את העובדה שאינו כמו ילדי השכנים - ואנשים מעירים, מביטים, מה יגידו?.... כל זאת למרות שאת עצמך די דומה לו...או אולי דוקא בגלל..? נכון, ענישה לא תעזור. אבל קבלה,חום,הכלה,סבלנות- הבנת הנעשה בתוכו, בחשיבתו- אמפתיה אליו ולצרכיו- בודאי ישנו.

למעלה