התנהגות בעייתית

gilwill

New member
התנהגות בעייתית ../images/Emo121.gif

בני בן ה-6 שהוא תמיד ילד טוב ושקט עובר תקופה קצת קשה בגלל אלרגיה לאביב. הוא לא מרגיש טוב וכמובן שאנו מטפלים בו, אולם לפני כמה ימים הוא קיבל "התקפת שד", כלומר בכה בכי דק כמו תינוק ובלי הפסקה במשך כחצי שעה לאחר שרב עם אחותו על כרית בלילה. האם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות במקרה כזה? איך להפסיק את השד שנכנס בו, כי כשזה קורה אין אפשרות להסביר לו או לדבר איתו בכלל, לא ידעתי מה לעשות וסטרתי לו ואני מצטערת על כך. תודה למי שיתן לי עיצה מעשית.

צימעס

New member
יכול להיות שזו תופעת לוואי של תרופה

זו התנהגות חריגה? חד פעמית? בדקי עם הרופא את כל התרופות נגד אלרגיה שהילד מקבל. לפני חודש-חודשיים סיפרה אמא בפורום "להיות הורים" על ילדה שלדבריה "התחילה לטפס על קירות" בעקבות תרופה. הסתבר שזו היתה תופעת לוואי נדירה, ידועה (לרופא), אבל לא מצוינת על העלון המצורף לתרופה.

התנהגות בעייתית?

שלום לך. קודם כל, אני מצטרפת למה שהוצע לך. הבן שלך מראה סימני מצוקה. אנחנו מכאן לא יכולים לדעת מה מטריד אותו. ייתכן שזה אכן קשור לאלרגיה או לתרופות שבעקבותיה, ואז הרופא שלו יידע על זה יותר. ואולי זה משהו נפשי, ואז פסיכולוג יידע יותר. דבר שני, רציתי רק להעיר שאני מאוד לא אוהבת את המושג התנהגות בעייתית, ולא כל שכן ילד בעייתי. ילד שבוכה בלי הפסקה במשך חצי שעה ורב עם אחרים הוא לא ילד עם התנהגות בעייתית והוא בוודאי לא מוכה שד. זהו פשוט ילד סובל . אני לא אטיף לך מוסר על כך שסטרת לו- את הרי מצטערת על זה בעצמך. אבל אני מאוד מציעה לנסות לברר מהו הדבר שגורם לו להרגיש כל כך רע, ולנסות לחפש פיתרון לזה . לא להתנהגות שלו. אני מניחה שהתחתנה הראשונה בבירור צריכה להיות אצל הרופא. תרגישו טוב, עפרה

0 אור 0

New member
רעיונות

לפעמים נכנסים למעגל התנהגותי - הוא בוכה ואת מגיבה, הוא מעצבן ואת מגיבה, ואין כמו הילד שלך כדי לדעת על איזה כפתורים ללחוץ. מציעה לנסות לשבור את המעגל - לעשות משהו שונה: חיבוק, להציע לו אבטית שמנים טובה, עיסוי בגב, לנתק מגע ולהעביר אותו לטיפול מישהו אחר (אבא, אחות)... צריך לזכור שכאשר ילד נמצא במצוקה תמיד תהיה נסיגה מסויימת לכיוון של גיל צעיר יותר - ואולי כלים שהשתמשת בהם כשהיה תינוק יעזרו הכי טוב (אולי שרת לו שיר ערש תוך נדנוד, או להקריא סיפור למרות שהוא כבר קורא לבד וכד') כדאי אולי להיעזר בכלים של רפואה משלימה. טיפול רפלקסולוגי למשל, יכול לנקות כל מיני רעלים ו"שדים" בגוף. והכי חשוב לזכור ולהזכיר לילד כל הזמן כמה אתם אוהבים אותו. גם ילד שהוא בשיא של התקף היסטרי /מריבה סוערת וכו' - בסופו של דבר יזכור שבכל תנאי היה מסר חד משמעי של אהבה.

למעלה