התנהגות אובססיבית

regi n

New member
התנהגות אובססיבית

בני בן ה-7 (ADHD ומטופל בריטלין) מגלה לאחרונה התנהגות מדאיגה - הוא כל הזמן מחשב משהו חיבור, חיסור, כפל וכד'. כל דקה פנויה זה חשבון - "אמא כמה זה XXX ועוד XX או פחות XX ....). קצת מזכיר לי את "איש הגשם" והבן שלי לא נופל בספקטרום האוטיסטי. לאחרונה הוא גם לא רוצה להזמין חברים או לצאת לשחק עם חברים בחוץ אלא רק להיות בבית, לצפות בטלויזיה או לשחק ב-PS. לדברי הפסיכולוגית זה שלב שצריך לעבור מעצמו. את הפסיכיאטרית שלו עוד לא תפסתי, יש לנו תור בעוד שלושה שבועות. אשמח להתייחסות ואולי למישהו קרה מקרה דומה? תודה.

I am ADiDi

New member
גם שלי (בן שש) מכור לתרגילי חשבון

ושח מט (וכבר למד לבד חיבור וחיסור בשברים, מספרים שליליים חזקות, ומנצח אותי בשח בקלות). לבן שלי דוקא יש כמה סימנים על הספקטרום האוטיסטי (דיבור בקול רם וגבוה, יכול להציק לפעמים בהסברים על משהו משעמם וכו'). בכל אופן הפתרון שמצאתי הוא: מאחר והבן אוהב להתמכר לפרטים וללמוד נושא עד הסוף, בחרנו בשתי תוכניות טלוויזיה שכל הילדים אוהבים ו"עזרנו" לו להתמכר אליהן (כולל קניית קלפים, תחפושות, אביזרים וכו', הקלטת כל הפרקים של התוכנית על קלטות...) וכך הוא נהיה מומחה לדברים שילדים אוהבים והילדים אוהבים אותו ורוצים לבוא אליו לשחק איתו בקלפים ומשחקי דמיון. עכשיו הוא דומה לכולם רק עם קצת יותר ידע על מה שהם הכי אוהבים... בהצלחה!

נסיכה ג

New member
יופי של שיטה

את יודעת אחרי שקראתי את הודעתך, חשבתי ביני לבין עצמי מה הילד שלי עשה כדי להיות יותר מקובל ולא להיתקע רק עם החשבון הזה שהוא כ"כ טוב בו וגילתי להפתעתי שגם הוא לימד את עצמו את פרטי התוכנית האהובה על חבריו ועשה בדיוק את מה שאת לימד את בנך לעשות. זו שיטה נפלאה להיות מקובל חברתית - להבליט את הנקודות החזקות!!!

b a r b a i m a

New member
גם הבן שלי בן 9 צמוד לעפרון ופנקס

וכל היום שואל ופותר תרגילים (והא לא חזק במתמטיקה בכלל). כנראה הסיפוק של להצליח לפתור גורם להם להרגשה טובה.

regi n

New member
תודה על התגובות, ועכשיו לשאלות

מה בדיוק ההגדרה של "נגיעה בספקטרום האוטיסטי"? האם פרוש הדבר שלילד יש בעיות תקשורת עם הסביבה? כי לבן שלי לא היו עד כה בעיות בתקשורת עם סביבתו או/ו חברים, רק לאחרונה הוא התחיל להסתגר בתוך עצמו, וזה גורם לנו, ההורים, לחשש שמתחילות לצוץ בעיות נלוות ל-ADHD. הוא תמיד היה וגם היום ילד מאוד מקובל בסביבתו החברתית (כיתה, צהרון, ילדי הישוב) הוא מקבל הרבה מאיתנו ההורים ומכולם בתוך המשפחה המורחבת והגורמים המטפלים. לדעתי אין לו הצטברות תיסכולים מהעבר היות והטיפול בו התחיל בגיל מוקדם מאוד (טיפול תרופתי והתנהגותי מגיל 4). הוא ילד חכם ופיקח עם IQ מאוד גבוה וגם מנצל יפה את הפוטנציאל שלו. אבל...אבל... איך להגיד - זה לא זה, הוא לא נראה כמו ילד מאושר. משהו בו שונה משאר הילדים. כרגע אני עם דמעות בעינים ואני בעבודה, אז אכנס לפורום מאוחר יותר. תודה.

I am ADiDi

New member
הספקטרום האוטיסטי

קשה לי לענות לך ממש על השאלה הזו ואני ממליצה לך לההכנס לפורום PDD, אבל הנה כמה דברים בולטים מהבן שלי (שהוא אגב ילד מאד, ואולי יותר מידיי תקשורתי) 1. דיבור בקול רם (ולפעמים טון דיבור גבוה) 2. לא מרגיש כשלא מקשיבים לו או כשלא מעונינים להקשיב - ממשיך לדבר 3. נוטה להתפרץ לדברי אחרים, לא תמיד מקשיב 4. מדבר ללא הפסקה על מה שמעניין אותו ולא מצליח להפסיק לדבר (יש לי גם בת ADHD שהיא כזו, והיא ממש לא על הספקטרום האוטיסטי, אז אולי זה לא שייך) אנחנו מנסים לעבוד על ההתנהגויות שלו. הוא לא מקבל תרופות וגם לא טיפול אחר כי כרגע הכל נראה בסדר והוא מאושר. (בשנה שעברה היו לו המון קשיי התנהגות וקשיים חברתיים וחיפשנו טיפןל ואז הכל הסתדר לבד) מצד שני אנחנו שמים לו המון הגבלות חיצוניות על ההתנהגות: למשל: אסור לו לשחק שח עם חברים (ובטח שלא ללמד אותם שח - דבר שהוא ניסה לעשות לפני כמה חודשים והבהיל את החברים שלו מאד - הם לא ידעו איך לאכול את זה...), אסור לו להכריח חברים לשחק במשחק שלא מוצא חן בעינהם, אסור לו להחזיר לחברים שמציקים לו (שיטה שממש הוכיחה את עצמה מצויין עם שני הילדים) - הוא חייב להתעלם וללכת הצידה לשחק במקום אחר עם ילד אחר. ואנחנו מצ'פרים אותו המון בקלפים חדשים, משחקי מחשב שאין לחברים וכו'. סה"כ בשנה האחרונה הוא השתלב מצויין, הוא מאושר מאד (לא היה ככה בשנתיים שלפני) יש לו פתאום המון חברים וטוב לכולנו.

דליה.ד

New member
תוכלי לפנות לד"ר מנור

בסוף שבוע זה והיא בוודאי תוכל לתת לך תשובה מקצועית.

למעלה