התנדבות נחשבת לשירות לאומי?

מתכNET

New member
אין לי יותר עניין לנהל איתך דיון

אתה גולש לפסים אישיים,לא אוסיף להגיב להודעותייך, רק לידיעתך,אני עובד בהייטק,ראש צוות ומנהל פיתוח מוצר,הסיבה שאני בפורומים זה המשיכה שלי לחינוך. וגם העובדה שרוב הזמן אני מול מחשב.

צול1

New member
אל תדאגי.. הכל בסדר:)

לא שאין מה לדאוג.. אבל לפחות בנתיים הסירי דאגה מליבך. בת כמה את? מאיפה את? תתעלמי לרגע מכל הימנים שמגיבים לך, הם לא שווים יותר או פחות ממך, בלי או עם צבא. את ערביה לא?.. אין לך מה לדאוג, מכמה סיבות: א. במידה ויצא חוק שיגיד שמי שלא עושה צבא או שירות לאומי הוא יתקיים בעוד יותר משנה ויכלול קבוצת גילאים מאוחרת יותר כך שגם את וגם אני מחוסנים בפני החוק הזה. ב. אני בדקתי את נושא האזרחות על פי ליברמן ואת סדר העדיפויות שלו. הוא קודם כל רוצה להפסיק את עניין התשלומי ביטוח לאומי למשפחות של מחבלים ושל אנשים שאומרים באופן מובהק כי הם נגד מדינת ישראל ותומכים בחיזבאללה ובחמאס ובמאבק אלים נגד ישראל. ג. בשביל להעביר את חוק האזרחות והנאמנות הוא יצטרך רוב בכנסת, דבר שנכון לעכשיו אני לא רואה כיצד הוא יקבל אותו. המפלגות הדתיות לא יחתמו עליו בחיים משום שהם גם יפגעו ממנו, ורק חלקים קטנים מקדימה ומהליכוד ילכו איתו. את רוצה לעזור באמת? תצטרפי לפעילות שלום שעוזרת לקירוב בין יהודים וערבים. זאת הפעילות הטובה ביותר כנגד ליברמן. יש לך אינספור קומונות ופרוייקטים יהודים ערבים, לכי להתנדב באחד מהם או כשירות לאומי או כשנת שירות או בשביל הכייף שלך. העיקר שתעשי ותתרמי. אל תפחדי, האהבה תנצח:)

FunkyMonk

New member
לא סתם רוב

בכדי להעביר את חוק הנאמנות הוא צריך לשנות חוקי יסוד (חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו) מה שמצריך רוב של 61 ח"כים, ומוגן פחות או יותר על ידי קונצנזוס הדמוקרטיה. כל מפלגה שקוראת לעצמה דמוקרטית לא יכולה להתנגד לחוק הזה.

החוק הזה לא יעבור, מי בכלל יודע להגדיר מהי

אותה "נאמנות"? אתה לא יכול לכריח אזרחים לחתום על הצהרת נאמנות, זה לא עובד ככה ואם זה מה שליברמן רוצה ככה זה לא יעבור, זה אכן לא דמוקרטי ודיי מגוחך. דבר ראשון בכלל צריך להגדיר מה זה נאמנות, דבר בעייתי לחלוטין, במיוחד במדינת לאום שנמצאת בסיכסוך לאומי עם הצד שחלק מאנשיו הם בעצמם אזרחי ישראל. כל מה שכן צריך לעשות וזה מה שהמפלגות הציוניות האחרות, לא ליברמן, היו צריכות לעשות זה לדבר על יחסי היהודים-ציונים מול ערביי ישראל, על הסיכסוך, להגדיר על פי חוק מה מותר ומה אסור ומתי עוברים את הגבול, להגדיר את היחסים בינינו על פי חוק. וכמובן להגדיר פרמטרים שמתי מותר לשלול אזרחות וזה כבר עיניין של סוג מעשה/סוג עברה וכו' ואסור שזה יהיה בנוסח, "אין נאמנות - אין אזרחות", בטח ובטח לא הצהרת נאמנות שגם אני באופן אישי לא מוכן לחתום עליה.

מתכNET

New member
מה כל כך נורא בחוק הנאמנות?

אני פשוט לא מבין את ההתנגדות שלכם למוסד הנקרא "מדינה" מה כל כך נורא באופן עקרוני בהצהרת נאמנות?!?!?

doresh shalom

New member
במדינה דמוקרטית ../images/Emo41.gif

המדינה מחוייבת להיות נאמנה לאזרח, ולא להיפך, שכן מתוך הראיה ההומינסטית האדם עומד במרכז, והמדינההיא כלי שנועד לשרת אותו (בעוד התפיסה הפשיסטית גורסת את ההיפך - האדם הו כלי המשרת את המדינה). זאת ועוד - אף אדם אינו יכול לבחור להוולד במדינה כזו או אחרת, ולא ניתן להתנות את אזרחותו (והזכות של אדם להיות בסטטוס של אזרח היא זכות אלמנטרית) בהצהרת נאמנות כזו או אחרת. שים לב, אגב, שגם מרוצחים ואנסים לא שוללים אזרחות, אף על פי שאני מקווה שתסכים איתי שחטאם גדול הרבה ביותר מזה של מי שאינו משרת בצבא או שורף בהפגנות דגלי ישראל

מתכNET

New member
יחסי גומלין

אני בדיעה שצריכים להיות יחסי גומלין בין האדם למדינה ובדרך זו המדינה תהיה כלי יעיל יותר לשרת את האדם הגישה שלך היא קיצונית בדיוק כמו הגישה שאתה מנסה לשלול. ברור לכל שאם האדם לא רואה צורך להיות נאמן למדינה מן הסתם המדינה ככלי לא תוכל לשרת אותו כי היא לא תיתן בידיו חופש לממש את אי נאמנותו. הפשע של רוצח ואנס הוא חמור פחות בהקשר שעליו אחנו מדברים שכן אין הוא מפורר את הבסיס שעליו כולנו נשענים. כאמור גם לי יש בעיה איך מודדים נאמנות,אבל הדרישה העקרונית להיות אזרח נאמן היא ראויה בדיוק כמו הדרישה להיות אזרח שומר חוק.

I Me Mine

New member
משהו אחד (רק כי אני חולה)

מדינה דמוקרטית (כל מדינה דמוקרטית) לא נשענת על ערכים כמו ציות ואחדות (מפאת אינפלציה-מילולית בהקשר הזה אני לא אשתמש במונח שכן מתייחס לתפיסה כזאת, אבל הוא מתחיל בפ' ונגמר באיזם). הבסיס שעליו נשענת הדמוקרטיה הוא זכויות האדם, ומטרת המדינה הדמוקרטית היא לשמור עליהן. רצח (הזכות לחיים, מצלצל משהו?) ואונס (בערך שלושים וארבע זכויות שאתמצתן לכמה מילים: אונס זו לא חוויה מרנינה) הם בפירוש מעשה חמור יותר מסירוב לחתום על אותה סו-קולד הצהרת נאמנות מדוברת.

מתכNET

New member
בריאות

לא דיברתי על הצהרה אלא על מעשה,לפי דעתי דווקא בגלל שמטרת המדינה היא לשמור על זכויות האדם,מי שפועל נגדה מונע ממנה לשמור על זכויות האדם וככזה מבצע פשע חמור אין בעיה עקרונית לדרוש נאמנות כמו שאין בעיה עקרונית לדרוש ציות לחוק,הבעיה היא כיצד מודדים נאמנות. אם במרצ היו יותר חכמים ממתלהמים,ייתכן מאוד שהייתם יכולים להביא לכך שהדרישה לנאמנות תביא בהכרח גם ליתר זכויות למיעוטים ,שזה בסופו של דבר מטרתכם,או שמא אני טועה והמטרה שלכם זה לפזר הצהרות,ססמאות ולתקוף את הקואליציה?

הבעיה היא בהגדרה של מהי אותה נאמנות

והבעיה היא בזה שמתנים מתן אזרחות בחתימה על מסמך כזה או אחר, זה לא עובד ככה במדינה דמוקרטית. חוץ מזה אי אפשר להכריח אזרחים להצהיר דבר כזה או אחר. מדינה דמוקרטית עובדת לפי החוק, לפיו הולכים דברים, מסכים שצריך להסדיר את היחסים בין המדינה לערבי ישראל על פי חוק, מסכים שצריך להסדיר את היחסים בין יהודים הציונים לפלשתינאי ישראל שהם בעצם ערביי ישראל, צריך לקבוע בחוק מה מקובל, מה לא, מה לגיטימי, מה לא לגיטימי, לגבי המצע של המפלגות הערביות, ההצהרות שלהם, השאיפות שלהם, חובות וזכויות וכו' - על כל זה צריך לדבר, צריך להסדיר, צריך להגדיר. אבל בשום פנים ואופן אסור לייצר הצהרת נאמנות, בטח לא להתנות אזרחות בהצהרה, חוץ מזה שזה לא דמוקרטי אין לזה ערך מאחר ואתה לא יכול כפות נאמנות, הצהרה כזו או אחרת לא מעידה על שום דבר, בטח ובטח אם היא נכפית.

מתכNET

New member
אני מסכים,לכן דנים על החוק

אני מסכים שיש בעיה בהגדרה,אבל אני חושב שהדרישה העקרונית היא ראויה. מעניין שהערבים לא מוכנים להצהיר נאמנות באופן עקרוני גם אם הנאמנות תמדד רק לפי הנכונות להצהיר נאמנות!

i am just me

New member
אם הדאגה שלך היא בקשר לחוק הנאמנות

אז קודם כל אם את עושה שירות לאומי (כלומר התנדבות של שנה או שנתיים במוסד המוכר לשירות לאומי דרך אחת העמותות המוכרות לשרות לאומי כמו ש"ל, שולמית, האגודה להתנדבות...) אז ע"פ החוקים שמציע ליברמן כרגע את תעמדי בקריטריונים. הדבר השני בקשר לחוקי הנאמנות של ליברמן הם שהם לא מציאים לסתור את חוק השבות, או בעברית, החוד יתייחס רק ללר יהודים במדינת ישראל שיצטרכו להוכיח נאמנות כי ליהודים שבינינו אי אפשר לשלול אזרחות מתוקף חוק השבות. אם את חושבת על סירוב מוצהר (כלא) אז דברי איתי, אנחנו מנסים להרים את מכתב השמיניסטים הבא. סהר

למעלה