התנדבות למועדון

בימר

New member
התנדבות למועדון

להלן לוח פעילות (חלקי בלבד) של חודש מאי לחלק מפעילי המועדון: 5.5: פגישה של שעתיים בלפ"מ (לשכת הפרסום הממשלתית) עם נציגי הפל"ם והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. הנושא - הפקת ערכת הדרכה לרוכבים חדשים. נוכחים מהמועדון שלמה כהן והח"מ. מטלות: להכין את תוכן ההדרכה - הפרקים הדרושים להעברה לכל רוכב חדש. 9.5: פגישה של שעתיים וחצי עם יו"ר תת הועדה לענייני הסברה בועדת שיינין. הנושא - דגשי הסברה לדו"ג ובכלל. נוכחים מהמועדון שלמה כהן והח"מ. מטלות: לעדכן את המלצות תת הועדה. 10.5: פגישה של שעתיים וחצי (בירושלים
) עם יו"ר תת הועדה לענייני חקיקה והסברה בועדת שיינין. הנושא - שינויי חקיקה כללים וספציפיים. נוכחים מהמועדון שלמה כהן, זהר זהר והח"מ. מטלות: לעדכן את המלצות תת הועדה. 15.5: פגישת הכנה בעניין ערכת הדרכה לרוכב חדש עם חברת מדיה דיגיטאלית. הנושא - אפשרויות, רעיונות, דרכי מימון ועוד. נוכחים מהמועדון שלמה כהן והח"מ. 17.5: פגישה להכנת קורס רכיבה בטוחה על ידי גידי פרדר. הנושא - קביעת תכנים להרצאות ולהדרכה פעילה. נוכחים מהמועדון טוביה ליבוביץ, ישראל המוביל, כפרה1 והח"מ. לשלמה כהן יש עידכונים נוספים... ואני מקווה שהוא יעלה אותם להלן... מה רוצה לומר?
שעצוב שחושבים שאין פעילות.
שעצוב שרק מחפשים תוצאות ולא מודעים לקשיים אובייקטיביים (בירוקראטיה, פוליטיקה, מימון ואחרים).
שמתנדבים ברמה שמעוניינים לעזור יתקבלו בברכה.
שחברים למועדון שיתנו לו כח (בקולם ובדמי חברותם) יתקבלו בברכה. אני רושם את הדברים להלן גם בציפיה וגם בדריכות...

בימר, מזמן הצעתי ש...

כל הזמן תכתבו את הדברים האלה בפורום
אני בעד לעשות סיכום חודשי או משהו בסיגנון, עם כל הפגישות, תוצאות בכמה מילים והשלכות עתידיות. לדעתי זה יהיה אחלה פירסום למועדון ואיזון של השירשורים הארוכים והמכוערים שיש כאן מדי זמן מה.

M O R M

New member
../images/Emo45.gif כבוד - מעריך את המאמץ!!

אני מחברי המועדון שמשוכנע שיש תוצאות. אולי לא רואים אותם במידי ולא תמיד שמים לב. אבל יש שיפור בהתייחסות לדו"ג במהלך השנים שאני רוכב על דו"ג (מאז 1975 הכוונה...) ואני זוקף זאת לטובת המועדון. המון בהצלחה חיזקו ואימצו. וכל המבקרים למניהם - מוזמנים להתחיל לעשות ולא רק לדבר.(אם כי מותר ורצוי להעביר ביקורת (ובתנאי שלא תועבר ביקורת על איכות הבשר - זה אסור...שמעת רוכב ארוך?) אני אישית מעדיף לעשות התנדבות למען האופנוענים בתחומים קרובים וגם יש תוצאות.(ראה הכרס שלי גדלה...). אני חבר מועדון האופנועים ושמח על כך.

המלצות לתת-ועדת חקיקה ואכיפה

"ביום ג', ב-10 במאי 2005, עלו נציגי המועדון לירושלים, לפגישה עם כב' שופט בית המשפט המחוזי (בדימוס) עזרא קמא, המשמש גם כראש תת-ועדת אכיפה וחקיקה של הוועדה המקצועית להכנת תוכנית לאומית רב שנתית לבטיחות בדרכים ("ועדת שיינין")." המלצות המועדון, כפי שהועלו בישיבה, בכתבה הבאה באתר המועדון.

הילה 2 7 0

New member
השתתפות עצמית מנפגעים?

כלומר ברגע שאני נפגעת אני משלמת על זה? עד עכשיו לא השתתפתי והגבתי בפורום אבל זה באמת עבר כל גבול. למה ביטוח חובה של 125 סמ"ק ומעלה עולה 3193 ש"ח, על אופנוע 500 סמ"ק ומעלה 3637 ש"ח,לנהג יחיד. לשני נהגים נקובים ו/או כל נהג 4000 ש"ח לשנה (סעיפים 1,3,7 בחלק ב' של תעודת החובה)? כל זה ללא תביעות.הטענה של חברות הביטוח היא שמערכת המיחשוב לא יכולה לעקוב אחרי המעורבות בתאונות ודו"חות על עברות תנועה חמורות - שטות גדולה כמובן כי הכל רשום המחשב המשטרתי. חברת הביטוח לא מבקשת אפילו מהמשטרה את המידע הזה כי זה מחבל לה בהכנסה (חברת הביטוח = משרד האוצר) ועל רכבים שעלותם חצי מיליון ש"ח שפונטיציאל ההרג שלהן גדול לעין ערוך מאופנוע, התשלום הוא 1400 ש"ח? מר טוביה לביבוביץ - אני מציעה לעשות שביתת ביטוח. כלומר - על המועדון לצאת בקמפיין מאורגן שבו החל מיום X שיקבע לא יחדשו רוכבי הרכב הדו"ג את הביטוח שלהם ויסתמו את בית המשפט. קמפיין שיצא לטלויזיה, לרדיו וכל כלי התקשורת. תעשו מסיבת עיתונאים גדולה ותכריזו מלחמה...תמלאו את ת"א בכרזות.. נבוא אל השופט ונאמר "אדוני, על קטנוע של 4000 ש"ח תשלום הביטוח הוא 4000 ש"ח ועכשיו עוד 5000 ש"ח השתתפות עצמית אם אפגע ע"י רכב במסגרת הסכמי החצייה שהטייקונים הגדולים משיתים עלינו.זו פגיעה בשכבות החלשות ואנו לא מוכנים לה". ואתה מר טוביה לביבוץ, נותן להם את הסכמתך. מה אתה פקיד משרד האוצר? אולי לך יש את הכסף לשלם לי אין. אולי לך יש סבלנות לעמוד בפקקים לי אין. אז יפה שיש הצעות שמונחות על השולחן, אבל נמאס כבר לספוג בנושא הביטוח. תרימו את הכפפה, די למילים יפות, די ללכת לועדות ולהשקיע זמן ומאמץ כשהתוצאה ידועה מראש.

M.Z

New member
מאיפה הבאת את ההצעה הזאת?

את מודעת לעובדה שנהיגה בכלי רכב (או רכיבה לשם העיניין) ללא ביטוח "חובה" הוא עברה פלילית? מה שאת מציעה, הוא שמועדון האופנועים שפועל מול השלטונות ואמור להתפש כגוף רציני ומייצג, יקרא לנאמניו לבצע עברה פלילית. זה נשמע לך רציני הסיפור הזה? מחר אפשר גם להפגין בנושא רמזורים וחיישני משקל, ולבקש מהמועדון שיקרא לכל הרוכבים שעומדים ברמזור אדום שלא מתחלף עקב מסת ברזל נמוכה, ליסוע באדום! עזבי, היום לא יום מתאים להלצות.

Elia4

New member
אז אל תרכב

מה יקרה לך אם לא תרכב תקופה מסוימת? זה לא שווה את זה? זה לא כואב לך בכיס? אני מוכנה לנסוע באוטובוסים, אני מוכנה לקחת חופש מהעבודה על חשבוני ולעשות את כל מה שצריך.ויתרה מזאת, אני מוכנה לעמוד מול שופט, ולשאת את דברי הנכתבים פה. אבל אני לא יכולה לעשות את לבד כי זה לא יהיה יעיל כנגד חברות הביטוח. לי זה נשמע מאוד רציני ומאוד רחוק מהלצה. אבל אם אתה פוסל את הצעתי עוד לפני שהחלה פעילות, חבל מאוד. האינטרס הוא גם שלך.

M.Z

New member
מצטער, לא מצטרף ל"הרמת כפפה" הזו

במערך חלוקת הזמן במהלך שבוע העבודה שלי, אין לי אפשרות להקצות לעמידה בפקקים כ-15 שעות שבועיות. וכי מתי רצית שאני אפסול את ההצעה? אחרי שהמועדון "ירים את הכפפה"? אם זו ההצעה שלך, עליי אל תסתמכי.

enigo

New member
מה בדיוק תשיגי?

תפטרי את חברות הביטוח מעונשם של אלו שהם מתים להפטר מהם גם ככה? באמת, עונש קשה... אולי את יכולה לשכנ עאת היבלית אצלי בחצר גם לפתוח במרד כזה? משהו בסגנון - "לא נגדל אצלך בגינה עד שתפסיק לעקור אותנו!"...

enigo

New member
אוסף השטויות הרגיל...

כל פעם שעולה נושא הביטוח צץ המתלהמ/ת התורן עם טיעוני ה"לא פייר" הרגילים - למה אוטו יקר משלם ביטוח נמוך וקטנוע זול משלם ביטוח יקר? אני שומע אותך וזה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי... אין לי מושג על מה בעצם הביטוח"... הביטוח הוא על הסיכון שלך להפגע בתאונה, על הפיצויים שאת תדרשי מחברת הביטוח במקרה של פגיעה כזו. מה הקשר למחיר הקטנוע, במטותא ממך? האם את חולקת על העובדה (וזו עובדה) שמי שנוסע במכונית של חצי מליון ש"ח נמצא בסיכון הרבה הרבה יותר נמוך ממך? ומה הקשר בכלל לפגיעה בשכבות החלשות? עוד מעט תדרשי גם קצבת ביטוח לאומי כי את נוסעת על קטנוע של 4,000 ש"ח ולא במרצדס (אבל גם לא באוטובוס...). אם את רוצה לתקוף, תקפי את הנושאים הבעייתיים באמת בביטוח הזה - שביטוח עם כיסוי שמגיע מתפישת עולם סוציאלית עובר הסבה לתמחור קפיטליסטי. על זה שהביטוח הוא ביטוח "ללא אשמה" ולכן את בעצם משלמת על חוסר הזהירות של הנהג הישראלי. דברים כאלו. ולגבי ההשתתפות העצמית - על מה בדיוק את קופצת? את מכירה ביטוח שבו אין השתתפות עצמית? ביטוח רפואי, ביטוח דירה, ביטוח מכונית... כל ביטוח שהוא כולל השתתפות עצמית. למה לדעתך? כדי לחסוך את כל התביעות הקטנות, אלו שאין בעיה למבוטח "לספוג" ולחסוך ככה הרבה כסף במהלך השנה בתשלום פוליסות. וכסף שנחסך בתשלום פוליסות אמור, בעולם מתוקן, לא להגבות מאיתנו הצרכנים. עם ההשתתפות העצמית הנ"ל יחסכו הרבה מ"תביעות השליחים" ו"תביעות השלמת הכנסה" שציבור מצומצם יחסית מנצל באופו קבוע ומעלה את עלויות הביטוח לכולנו. בקיצור, רדי מהעץ, ובטח אל תתחילי להציע למועדון לסחוף את חבריו לפעילות בלתי חוקית...

הילה 2 7 0

New member
אם אדוני כל כך דואג

לחברת הביטוח ומשרד האוצר ומצדיק את הגבייה הגנבה המוצעת (יש השתתפות ברכוש בלבד אז בואו נכניס עוד גם לדו"ג) מה אתה עושה כאן בפורום? מקבל אחוזים מ 800 מיליון ש"ח רווח של תאגיד הביטוח אבנר מהשנתון האחרון? התרגיל הוא קלאסי - שיעור הגבייה מהשתפות עצמית יעלה על שיעור הפרמיות. שהרי מספר הארועים גדול והוא אינו רק נחלת של "תביעות השלמת הכנסה ושליחים" אך, משום שלא יוחל על ביטוח חובה לרכב, מכאן גם ייפל בבג"ץ הראשון (אפליית דם על דם). שאלה: מדוע גם לא נבטח ביטוח חובה את כלל הרכב דרך אבנר בתעריפים הנ"ל? היינו, מדוע לא ישלם כל ציבור המבוטחים ברכב האחר תעריפים דומים למשולמים על ידי הרכב הדו"ג? ועוד שאלה - מה עם מי שלא תבע תביעת גוף עשרות שנים? איזה תעריף נחייב אותו?

enigo

New member
טבחית, נכון?

איזו מומחיות בעשית סלט... מה, כל מי שמכיר את הנושא מעבר לתחושת עוול על זה שהוא משלם הרבה כסף הוא "מכור" או "שתול של חברות הביטוח"? תפנימי, חברת הביטוח גובה ממך בסופו של דבר סכום שהוא פרופורציונאלי לכמה שהיא שילמה לציבור אליו את שייכת. אם התחרות לא דואגת לזה דואג לזה הפיקוח. העניין הוא שכיום, במבנה החוק הנוכחי, התשלום למגזר האופנוענים גבוה בהרבה מהפרמיות שגובים מהם. יש לכך כמה סיבות ששתיהן מהן מקבלות מענה במידה מסויימת ע"י ההצעה המוזכרת. כאשר מאזן התשלומים של חברת הביטוח לאופנועים יהיה מאוזן יותר, אולי הם יפסיקו לשלוח אותנו לפול (פול, לא אבנר. אין אבנר יותר, וכשהיה, כ-ו-ל-ם היו מבוטחים שם, כולל נהגי מכוניות, משאיות ומה שלא תרצי). מעבר לזה, כשהחשבון יהיה מאוזן יותר אולי גם לא יהיה להם טיעון לגיטימי (מבחינה כלכלית) לתבוע להעלות את תעריפי הביטוח. ואם את חושבת ששיעור ההשתתפות העצמית יהיה גבוה מהפיצוי הממוצע, כנראה שאין לך מושג מה הפיצוי על יד שבורה, למשל. ההשתתפות העצמית המוצעת היא בערך בשיעור הפיצוי שמקבל שליח שרכב בלי מיגון עם בגדים קצרים והחליק בעשרים קמ"ש והפציעות שלו מסתכמות בשיפשופים מבעבעים. לגבי השאלות שלך בסוף - "מדוע לא ישלם כל ציבור המבוטחים ברכב האחר תעריפים דומים למשולמים על ידי הרכב הדו"ג?" - ואני שואל, למה כן? האם תשלום הפרמיות לנהגי מכוניות דומה בהקפו לתשלום לאופנוענים? לא. ולכן גם אין צידוק, כלכלי, לעלויות פוליסה דומות. "מה עם מי שלא תבע תביעת גוף עשרות שנים? איזה תעריף נחייב אותו?" לא יודע, אבל זה בכלל לא נושא הדיון. הדחף של חברות הביטוח יהיה לנסות ולמשוך לקוחות כאלו אליהם, והם יציעו הטבות בהתאם (כמו ביטוח ישיר). התעריף הבסיסי, אני מניח, ימשיך להקבע על ידי המפקח על הביטוח.

השתתפות עצמית

מישהו יודע כאן מה שיעור תביעות הסרק? האם מישהו מבין שבעקיפין, נדרש האוצר לקבוע תעריף גבוהה יותר לביטוח בגלל זה? (אבל בעיוות הגדול שקוראים לו "ביטוח חובה" - אף אחד פשוט לא מרגיש את זה...) הכוונה פשוטה: להקטין את כמות תביעות הסרק.

M.Z

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד, חיזקו ואימצו

בהחלט פגישות עם מטרות טובות ותקווה לתוצאות חיוביות. מנהלת הפרסום בלפ"מ היא בילהה שחם, במאמר מוסגר אני יכול לספר שהבן שלה רוכב על אופנוע ולכן לדעתי תשמח לשתף פעולה (ד"ש גם לאלי גוטליב). שאו ברכה ופרי בעמלכם.

בימר

New member
או - על זה רציתי לדבר איתך...

ראשית - תודה שנענית להזמנתי... שנית - על עניין ה'תוצאות' רציתי לדבר איתך - וזה יקרה מחר. לילה טוב

memphis

New member
../images/Emo45.gif טוב שפרסמת את הפעילויות

לגבי המתלוננים, נראה אותם עושים את מה שאתם עושים.

למעלה