התנדבות לאחר שחרור

eoshri

New member
התנדבות לאחר שחרור

שאלה למתנדבים, קבעתי וועדה לתפעול נשק לאחר שאני גומר קורס מנהל רשת מחשב. אני בצבא כבר חודשיים עברתי טירונות 02 עם הפניה לוועדה לתפעול נשק שמשמעה שחרור רפואי מהצבא. רציתי לשאול איך מתנהלת הוועדה לתפעול נשק אם מישהוא יודע כי זאת וועדה מיוחדת בתוך האגף לוועדות רפואיות בצריפין. והשאלה העיקרית במקרה והחליטו להוציא אותי מהצבא רפואי בוועדה. בשביל לחזור לצבא בתור מתנדב אחרי שכבר סיימתי קורס בעיקרון יש לי מקצוע ושיבוץ אני צריך לעבור את כל הפרצדורה של ההתנדבות. ועדת מתנדבים חצי שנה המוןן בדיקות רפואיות. אודה מאוד לעונים לתשובתי חשוב לי מאוד לדעת איך מתנהל העניין של ההתנדבות במצב שבו היית כבר בצבא. ולכמה זמן אני צריך להתנדב אם הייתי כבר בסיבות שלושה חודשיים בצבא. בתודה איתי

p o i s o n e d

New member
התנדבות לאחר שחרור

אם תקבל פרופיל המחודש (24/21) ותרצה לחזור, תצטרך להתנדב כמו כל אחד שרוצה להתנדב בין אם הוא מלש"ב או משוחרר. השאלה האם הצבא מוכן לקבל את הבעיה שלך(מחלה מדבקת או לא וכדומה). כל מה שאני יכול לייעץ לך לעשות זה ללכת ללשכת גיוס למדור פרט ולדבר איתם על זה. בנושא ההכשרה כדומה, אם תרצה לחזור למקומך יחזירו אותך בלי בעיה, כל מה שצריך זה לבקש ואני לא מוצא סיבה שלא יחזירו אותך לשם אלא אם מישהו מאחורי הקלעים מאוד יתעקש עליך. בהצלחה.

eoshri

New member
שאלות נוספת!

אתם יודעים בוודעות שאם נותנים לי פטור מנשק בוועדה משחררים אותי. ועכשיו שחררו אותי אני בטוח צריך לעבור את כל התהליך התנדבות שלוקח חצי שנה? משחררים אותי ולוקח חודשיים להתנדב נגיד החודשיים האלה שחיכית נחשבים כחלק מהשירות?

סיונתו

New member
לא

מה שנחשב לך לחלק מהשירות זה מה שכבר עשית אבל אם אתהמקבל את הפטור באמצע השירות שלך אז התהליך אמור להיות מהר יותר...לא
למישו יש מושג
לא יודעת, נשמע לי הגיוני יותר.... (למרות שצה"ל והיגיון זה לא דברים שהולכים יפה ביחד...)

eoshri

New member
זמן התהליך? המשך השירות?

השאלה כמה זמן התהליך הזה הולך מקסימום מהניסיון שלכם של אנשי הפורום חצי שנה? או חודש חודשיים בערך? אני עכשיו נמצא בבסיס סגור ואני רוצה להישאר בבסיס סגור אחרי שאני אסיים את הקורס ויחליטו לשחרר אותי אני אוכל להישאר במקצוע שלי מנהל רשת מחשב ולהישאר בבסיס סגור או שזאת בעיה?

eoshri

New member
להוסיף עוד כמה פרטים

הבעיה הרפואית שלי היא רק בעיה של יציבות בידיים לייצב נשק אין לי שום בעיה בראותיתי אחרת? אני לא בטוח כל כך אם אני צריך להתחרר בעיקרון אני יכול להישאר אם הפטור הזמני שלי מנשק בלי וועדה לתפעול נשק ולהשאיר הכל כמו שהוא עכשיו. אני רוצה להטיב לעצמי את התנאים להשתחרר ולחזור מהר לצבא בתור מתנדב, לשרת פחות זמ,ן לקבל את מענקי השיחרור של המתנדבים אחרי שנה וחצי של שרות שלפי מה שהבנתי הם שווי ערך למענק של שירות רגיל שלוש שנים בתור ג'ובניק נכון? תודה מראש לעוזרים

סיונתו

New member
אממ... בגלל שאתה בבסיס סגור

זה תלוי איפה אתה משרת, כי אם זה בסיס שדורש נשיאת נשק כמו בשטחים וכאלה אז יעבירו אותך בסיס מן הסתם וואי וזה מזה תלוי בצבא...

למעלה