סיימתי י"ב(עוד 9 ימים), אך אני עדיין לא בן 18. וברצוני להתנדב בכיבוי, אל מי אני אמור לפנות, איזה הכשרה צריך לעבור? שמעתי שיש קורס ארוך שמועבר, ולפעמים מין סוג השתלמות בתחנה. האם ההכשרה שונה, למי שכבר מעל גיל 18? וכו. בתודה מראש.
אני שמה 3 חודשים אפילו יותר יש מתנדב אחד וותיק שקוראים לו יורם שהוא בד"כ בימי שני מעביר כאלה קורסים על כל מני דברים בזמן האחרון לא היה מכל מני סיבות התחלנו עם פריסת זרנוקים והדברים האחרונים זה שימוש עם מנ"פים וסולמות וגם במחויבות אישית אז נתנו לי לעשות עוד כל מני דברים כמו לפרוץ דלתות לימדו להשתמש עם הציוד של הולמטרו... ולהצתרף לא תהיה בעיה אתה צריך אישור מהמשטרה שאין לך תיק פלילי אישור מהרופא ועוד הצהרה שאתה מתכוון להתנדב... ובזמנך הפרטי אתה צריך לבוא ללמוד על הרכבים וכשתדע את הרכבים אתה צריך להיבחן אצל ערן כדי שתוכל לצאת לאירועים... כמו שליאור אמר תפנה לערן נתנאל אחראי צופים הוא נמצא בד"כ ביום ראשון לא יודע מתי בערך מהצהרים אני יודע שהוא שמה ויום שני בסביבות 5 ככה הוא מגיע לתחנה נדמה לי תבקש לדבר איתו...
שמי ערן נתנאל ואני אחראי צופים ומתנדבים בשרותי הכבאות וההצלה באיגוד ערים ראשל"צ. קודם כל טוב שאתה מעוניין להתנדב ועוד יותר טוב שבשרותי הכבאות. כעקרון מתנדב צריך לעמוד במספר קריטריונים: 1. מלאו לו 15 שנה. 2. המציא אישור על בריאות תקינה. 3. המציא אישור ממשטרת ישראל על העדר מרשם פלילי. 4. חתם על הצהרת התנדבות. לאחר השלבים הללו יחל המתנדב תקופת נסיון של חודשיים בהם עליו ללמוד ולהכיר את מערך הכבאות ואת הרכבים בשירות. בשלב הבא תעבור מבחן ותתחיל לצאת לאירועים קלים (דרגה 1,2). בתום תקופת נסיון ובמידה ותעמוד בכל הדרישות תוכל להצתרף כמתנדב מן המניין. כמובן שכמתנדב עליך לתת לפחות 4 שעות שבועיות ובנוסף להגיע בכל שבוע לאימון מתנדבים בכל יום ב' משעה 16:00 עד 18:00 ולשיעור מחויבות אישית בכל שבוע ביום ב' משעה 18:00 עד 20:00. אני מבין שאתה לפני גיוס אז אני לא רואה כיצד תוכל לעמוד בתנאים הללו אבל בכל מקרה אשמך להפגש איתך ולבדוק מה ניתן לעשות. תתקשר לתחנת הכיבוי 03-9617777/8888 ותשאל באיזה יום אני עובד. בהצלחה.