התנדבות במד"א.

דיטי2

New member
התנדבות במד"א.

שלום.. לא יודעת אם זה כ"כ קשור.ץ...אבל אני אנסה.. אני וחברה שלי היינו אמורות ללכת לראיון לקורס 60 שעות במד"א.. ולא הלכנו(יום אחרי היה מתכונת) התקשרו אל שנינו ואמרו שהתקבלנו..ושאנחנו צריכות לבוא ביום ה'. 1. איך זה קרה שלשנינו הם אמרו שהתקבלנו? 2.ללכת או לא ללכת? אני ממש רוצה להתנדב ואני יודעת שאם אני לא אעשה את הקורס השנה אני כבר לא אעשה. 3. במידה ואני הולכת, אני לא יודעת כלום על הקורס, כמה זמן הוא נמשך, אם כל יום ולמתי אני צריכה להביא 180 ש"ח ?(בטל' לא אמרו לי להביא) תוודותל עונים, ולילה טוב!

אז ככה

הראיון למעשה הוא חלק פורמאלי, כנראה לא היו מספיק אנשים בראיון ולכן החליטו לקבל גם נרשמים שלא היו בראיון. כדאי לך להתנדב זה בסך הכל נותן המון מלמד ומבגר. שעות הקורס תלויות במתכונת שלו, כיוון שזה קיץ די צפוי שזה יהיה כל יום בשעות הבוקר במשך כשלושה שבועות, ואם לא אז כפעמיים בשבוע עד סיום הקורס. הקורס אמור להיות 60 שעות אך לרוב הוא נמשך עד כמה שהמדריך מרגיש שאתם מוכנים להתנדב. הקורס כל הבנה של רוב מצבי החירום שאת עלולה להתקל בהם, ההחייאה, מצבי חירום רפואיים (התעלפות, אפילפסיה, אוטם בשריר הלב ועוד ועוד) כמו גם טיפול בנפגעים (תאונות דרכים, ירי דקירה ועוד) לתשלום ה-180 שח את תקבלי התחייבות אותה תצטרכי לשלם בבנק הדואר או בבנק רגיל (מומלץ ללכת לדואר כי בבנק משלמים גם עמלה אז זה יוצא יותר) הסכום מכסה ביטוח מתנדבים לשנה, ספר, חוברת וחלוק איתו תעלי לאמבולנס, כמו כן הוא כולל "דמי רצינות" שקל על כל שעה של קורס (אחרי הכל הקורס נקרא קורס 60 שעות) מקווה שעזרתי ובהצלחה בהתנדבות

scum

New member
דמי רצינות?

אז את בעצם אומרת ששאר הדברים ,למעט הרצינות , עולים : 180-60 = 120 . אז בהנחה שעלויות קורס החובשים למערכת ( ספר,חוברת,חלוק וביטוח ) זהות, ובהנתן שקורס חובשים הוארך ( לפי הודעה שלך בשרשור האספירין ) ל- 203 שעות , עלות קורס חובשים צריכה להיות 203+120 = 323 , וידוע שגם הוא עולה 180 ש"ח. לדעתי יש שלושה הסברים אפשריים: א - חולצת מע"ר עולה יותר (אחרי הכל - עוד שני פסים אדומים ... ) ב - חובשים הינם אנשים רציניים יותר ולכן משלמים דמי רצינות מופחתים משמעותית. ג - אין שום דמי רצינות , וזו אגדה אורבנית.

בולשיט בולשיט ושוב בולשיט

חלוק עולה 15 שחביטוח נוער עולה 75 שחהגענו ל- 90 שחהספר במחיר מסובסד של 30 שח ועוד 60 שח דמי רצינות כלליים לקורסיםוזו לא אגדה אורבנית, כיוון ששמעתי את זה ישירות מפיו של לא אחר מאשר אלי יפה

Lydo

New member
אני לא יודע מה איתכם

אצלי בתחנה אין לא דמי רצינות, ולא דמי לא רצינות הקורס הוא בחינם כמו שהוא צריך להיות כיאה לקורס שבסופו של דבר מכשיר מתנדבים... על החלוק והביטוח משלמים באופן נפרד בסופו של הקורס...

נגב 15

New member
ומי משלם את הביטוח של המתנדבים?!

ומי משלם על החולצה והספרים? יכול להיות שהתחנה שלכם מסבסדת את זה איכשהו או העירייה או משהו אבל מבחינת מד"א זה לא הגיוני

Lydo

New member
אם יש לך כל כך הרבה שאלות

פשוט תרימי טלפון ותשאלי... אם את לא יודעת את הטלפון לכי ביום הראשון של הקורס תקשיבי מה יש למדריך להחליט ולפי זה תדעי מה לעשות... בכל מקרה הפורום הוא לא מקום מושלם לשאלות כאלו קטנות כי לכל תחנה זה עובד טיפה שונה.. אני אגב לצורך העניין ממליץ לך להתנדב במדא...כי זה כיף וזה מעשיר את הידע ואני באופן אישי לא מצטער על זה :) בהצלחה בכל אופן מה אשר שתהיה בחירתך

Lydo

New member
הכוונה

לדברים קטנוניים שלא כל כך משנים ומשתנים מתחנה לתחנה...

זה לא דברים קטנוניים בכלל

אלו דברים שחשובים כי הבחורה הולכת להשקיע מזמנה למטרה מסויימת והולכת להקיע כסף במשהו ולרוב הם די זהים ולא משתנים

Lydo

New member
עובדה שלא....

כי בתחנה שלי לא משלמים כסף על הקורס... ויש עוד הרבה הבדלים קטנים ואם היא רוצה לשמוע את המידע המלא אז לא פה זה המקום.... המקום זה בתחנה שהיא רוצה להתנדב בה

למעלה