התנגדות לחוק טל!!!!!!!!!!

yaron541

New member
התנגדות לחוק טל!!!!!!!!!!

ברצוני לשאול האם לדעתכם חילוני שלא מוכן לשרת בצבא בעקבות חוק טל הוא פושע?? או שהוא בעצם אומר שהוא לא יסכים לאכול כל חרא שזורקים עליו!! לדעתי אלה שמצביעים לליכוד ולעבודה צריכים לעשות צבא לא רק במקום החרדים אלא גם במקום אלה שהצביעו שינוי ומרצ. כמובן שאני לא חושב שזה יתכן, אבל אני מתכוון מבחינת הוגנות. אודה על תשובותכם

ronen1981

New member
העמדה המוסרית

לדעתי משתמט הוא משתמט נקודה. אתה לא יכול לבוא ולדרוש מאחר להתגיס ולהתנגד להשתמטותו כשאתה בעצמך בוחר להשתמט. אתה צריך להתגיס כי זה הדבר הנכון והמובן מאליו לעשות .

meirkl

New member
זו לא השאלה

בכל מדינה קצת נורמאלית, חוק כזה לא היה עובר בלי הפלת המשטר והחלפתו. זו הנקודה החשובה. רק על הצבעת שרון לגבי חוק זה הוא היה אמור ללכת לפנסיה, וכך כל הליכוד והעבודה.

להפך

בארה"ב (ומן-הסתם בכל מדינה נאורה אחרת) יש חוק שאוסר להפלות לרעה אדם שלא שירת בצבא. אסור למעסיקים לשאול מועמד לעבודה שאלות לגבי שירותו הצבאי. לכן, בכל מדינה נאורה, אדם יכול להתקבל לעבודה גם אם לא שירת בצבא. בישראל, הפליה כזאת מותרת ואף מקובלת מאד. לכן, חרדים שאינם משרתים בצבא מסיבות אידיאולוגיות (בנושאי צניעות, כשרות, חילול שבת ושקרים של מפקדים בנושאי דת) לא מצליחים להתקבל לעבודה, ובאופן טבעי העבודה היחידה שפתוחה בפניהם היא - להיות אברכים בכולל ולחיות מהקצבות ממשלתיות. חוק טל הוא צעד ראשון שנועד למנוע את ההפליה הזאת, לאפשר לחרדים להתקבל לעבודה יצרנית, ובכך לתרום לכלכלה.

snea

New member
דבר קטן לגבי החוק

ההבדל הוא שבארה"ב אין מדינות עוינות מסביב - והצבא הוא לא חובה כמו כאן - מסיבה מוצדקת...

meirkl

New member
אתה דמגוג ענק

אבל חכם קטן מה הקשר? בדיוק כמו הקשר בין מחט לתחת אסור לשאול כי זו חדירה לפרטיות, וזה בסדר גמור. אבל החוקה האמריקאית מוודאת שכולם יהיו שווים בפני החוק, וכאשר היה חוק גיוס חובה אז כולם היו חייבים להתגייס. ואל תטרח לענות לי

אז ככה

צבא זה דבר חשוב ובמיוחד השירות הסדיר ואין לשייך לו גורם פוליטי מדיני אתה עושה צבא כי אתה צריך לדעת וללמוד ולתרום את חלקך כי כולם תרמו חוץ מ500.000 חרדים אבל זו לא הנקודה אתה עושה צבא מתוך זה שלא משנה מי כן עושה ומי לא אתה עושה צבא כי אתה מגן על המדינה שלך עכשיו בשירות הסדיר יש לך אפשרות לרכוש מקצוע לתפוס אהבה ועוד הרבה דברים שתילמד ( יש משמעת בצבא זה דבר קצת נוקשה אבל חשוב לחיים לפי דעתי הצבא תורם הרבה (לא לכולם ) אבל הוא פרק בחיים שכולם צריכים לעבור וללמוד ממנו חוויה בעיני כמה אנשים בכל אופן אחרי השירות הסדיר מילואים זה כבר עולם אחר השירות הסדיר הוא חובה השירות במילואים זה עולם אחר אני אישית אחרי שהישתחררתי מהצבא (חיל האוויר) 3 שנים היתחלתי במילואים ואחרי שראיתי שיש לי בעיות אישיות והשילוב בין האזרחות לבין המילואים זה לא הולך לגבי החלטתי לצאת מהצבא כמובן תמיד יש לי את האפשרות להיתנדב לצבא בכל אופן אחרי שחוק טל עבר הרבה אנשים שינו את החלטתם לגבי הצבא אבל מה שאני אומר הצבא זה הכנה לחיים גיוס נעים ואל תתן לפוליטיקה לנהל לך את החיים

yaron541

New member
תשובות!!!!! אנא קראו זה חשוב!!!

על צה"ל: כידוע לצה"ל קיים חוסר בכ"א קרבי, אבל מה שפחות ידוע הוא שלצה"ל יש עודף עצום בכ"א ג´ובניקי! לכל פקיד עורפי בדרגת סא"ל יש שתי פקידות ונהג ויש אלפי פקידים כאלה! עשרות אלפי חיילים וחיילות ג´ובניקיות מבצעים שירות ארוך של 3 שנים שתורם הרבה פחות למדינה מאשר אם הם היו יוצאים לשוק העבודה וללימודים מוקדם יותר. יתר על כן הצבא (כארגון מאוד לא יעיל) מקים בשביל אותם חיילים מיותרים עוד ועוד מפקדות מיותרות (ב-15 שנה האחרונות מספר התא"לים בצה"ל עלה ב-50%, מספר הסא"לים ב-30% וסך ההוצאה על משכורות עלה מ-25% ל-50% מתקציב הביטחון) כל זה עולה הון כסף למדינה! נתונים נוספים: רק 55% מאזרחי המדינה בגיל גיוס מתגייסים לצה"ל,כ- 20% מהחיילים משתחררים במהלך השרות (הרוב על קב"ן) ורק 30% מהגברים בגילאי 21-45 עושים מילואים!!! . חייב לבוא שינוי! המסקנה היא שחייבים לעבור בהדרגה לצבא מקצועי, לא כולם ישרתו בצבא, אבל כולם ישרתו את המדינה. להלן תמצית מתומצתת של עיקרי תוכנית שהגיתי: 1. שירות החובה יקוצר לשנה וחצי לג´ובניקים הדבר יוביל ליציאה מוקדמת יותר לעבודה וללימודים ולביטול מפקדות מיותרות בצה"ל (בקיצור חסכון כספי אדיר). 2. ישתלם להיות קרבי – חייל קרבי יקבל במהלך 3 שנות שרותו שכר בגובה השכר הממוצע במשק. בתום שירותו הוא יהיה זכאי לשכר לימוד חינם מלא. 3. יפתחו מרכזי שירות אזרחי (מד"א, משטרה וכו´) לאלה שאינם מתאימים לצבא. מחכה לתגובות ושולח לכם אתר חבל"ז תקרעו מצחוקים http://www.geocities.com/rasabshimon/

פלסטיק

New member
מעשה נבלה של מישהו אחר לא

מצדיק מעשה נבלה שלך. אם מישהו משתמט זה לא הופך את ההשתמטות שלך לטובה יותר. ה"הקלה" היחידה שאני יכול לראות בזה הוא רק האיום בזה שאתה תשבות עד שהמפעל הכושל הזה (המדינה שלנו) תנוהל כמו שצריך וגם זה במגבלות מאוד חמורות.

נכון מאד

<<<מעשה נבלה של מישהו אחר לא מצדיק מעשה נבלה שלך>>>: משפט נכון וחשוב. העובדה שהמדינה משתמשת באלימות כדי לכפות על חילונים ודתיים לשרת בצבא, לא מצדיקה שגם אתם תשתמשו באלימות כדי לכפות על החרדים לשרת בצבא. זה לא מוסרי לגייס אנשים בכפיה לגוף שאינם מוכנים לשרת בו. בצבא יש הרבה "כפיה חילונית" - כופים על בנים לשרת יחד עם בנות בניגוד לאמונתם, כופים על אנשים לאכול אוכל שאינו כשר ע"פ מנהגיהם, והכי גרוע - כופים על אנשים לחלל שבת ללא סיבה מבצעית (ע"ע חוות גלעד).

אשרת

New member
וזה לא מוסרי גם לשלם מיסים, אז?

וזה לא מוסרי לבזוז חנויות ולהכות שוטרים (חוץ מזה שזה גם לא חוקי)? אם השרות הצבאי לא היה חובה, היה בטוח שעכשיו לא אני ולא אתה היינו מנהלים דו שיח עכשיו. א) בשירותי לא ממש ראיתי התנגדות מצד חיילים דתיים לשרת יחד עם בנות. דווקא הידידים הטובים יותר שהיו לי בבסיס היו דתיים. ב) אני לא חושבת שמישהו פה הכריח אדם דתי ללכת ולאכול אוכל לא כשר. לעומת זאת, אתם מכריחים אותנו לאכול אוכל כשר , שאין זה רצוננו בכך.

כפיה חילונית בצבא

<<<בשירותי לא ממש ראיתי התנגדות מצד חיילים דתיים לשרת יחד עם בנות>>>: מן הסתם, לא פגשת שם חרדים. אחד ההבדלים בין דתיים-ציוניים לחרדים הוא, שחרדים יותר מחמירים בנושא הצניעות. בקשר לדתיים בצבא - יש כאלה שזה לא מפריע להם, ויש כאלה שזה כן מפריע להם אבל הם לא אומרים את זה כי אין להם מה לעשות (המפלגה שלהם לא נאבקת כדי לתת להם פטור מצה"ל), אז הם מנסים איכשהו לעבור את השירות בשלום. את בוודאי לא מצפה שבחור דתי יספר לך את כל הקשיים שלו בנושאי צניעות - זה נושא שמאד מביך לדבר עליו, בפרט עם בנות חילוניות. <<<אני לא חושבת שמישהו פה הכריח אדם דתי ללכת ולאכול אוכל לא כשר>>>: הכשרות בצבא (לפחות במקומות מסויימים) היא ברמה נמוכה. למשל, כדי להכשיר משאית שלמה של חסה, מוציאים שלושה גבעולים ובודקים שאין בהם תולעים. אם אין תולעים - כל המשאית נחשבת "כשרה" (וזו רק דוגמה). יש דתיים שהרמה הזאת מספיקה להם, אבל לחרדים זה לא מספיק, וזה לא מוסרי לכפות עליהם לאכול אוכל שלא הוכשר ע"פ מנהגיהם. <<<לעומת זאת, אתם מכריחים אותנו לאכול אוכל כשר , שאין זה רצוננו בכך>>>: אם זה מאד מפריע לכם, אז תקימו מפלגה שתדרוש לתת פטור מצה"ל לחילונים שהשירות בצבא פוגע באידיאולוגיה שלהם. כמו שהקדמתי ואמרתי (ע"פ דבריו החכמים של "פלסטיק"), אם כופים עליכם - זה לא תירוץ לכפות על אחרים. אבל הדבר הגרוע ביותר הוא - העובדה שבצה"ל יש מפקדים שמרמים את חייליהם הדתיים (כמו בפרשת חוות גלעד), וצה"ל לא שופט אותם. אם המצב הזה יימשך, בקרוב גם דתיים שאינם חרדים לא יוכלו לשרת בצה"ל.

אשרת

New member
לגבי פרשת חוות גלעד - יכלו לדחות את

הפינוי של נוער הגבעות למוצ"ש וכך למנוע חוסר נעימות לשומרי השבת שבקרב חיילי צה"ל. דבר אחר, אם זה מפריע להם - אז שהמפד"ל תלחם על זה, שיבשצו את המעוניינים בכך בנח"ל החרדי , אבל זה לא סיבה למנוע מבנות להגיע ליחידות קרביות. מה הקשר לאוכל כשר ולפטור מהצבא? השרות בצבא זה לא תוכנית כבקשתך. צריך לעשות את השרות כמו שצריך למרות כל התנאים הטובים והלא טובים שיש.

למעלה