התנאים משתפרים...

אק 2015

New member
התנאים משתפרים...

במרינה אשדוד, עוברת שמועה מפי יודעי דבר שמעתה לא יוכלו בעלי יאכטות המבצעים הספנה לעבוד באופן עצמי אלא
יהיו חייבים למסור את העבודה לידי המפעיל / זכיין משנה של שטח המספנה.
במידה ושמועה זו אכן נכונה האם זה עומד בתנאי הסף של הזיכיון להפעלת המרינה והמספנה הצמודה?

אק 2015

New member
שמועות...

הניסוח של ההודעה היה על מנת שלא להסתכן בהוצאת דיבה, "יודעי הדבר" אכן דיברו עם מנהל המעגנה.
כנראה שהשלב הבא יהיה טפו...טפו...לחייב את בעלי היאכטות להשתמש בשרותי נתב בעת כניסה ויציאה מהמעגנה, ואחר
כך אפשר יהיה לעשות תעריף יום / לילה וכמובן גם תעריף ל-אורך / רוחב ובקיצור אין במדינתנו גבול להתעמרות ביאכטונרים.

zina71955

New member
נראה לי שאתה קצת מגזים אברהם

דרישה כזו, אם אכן קיימת מנוגדת לשכל הישר (ואולי גם לחוק). אז אם היא קיימת קיומה תלוי רק בהתארגנות של בעלי הסירות במעגנה למונעה. אם היא לא קיימת בפועל אז זה שייך לשיטת ה"מנסים"

אק 2015

New member
מגזים...

אני לא מגזים ולא מתימר להיכנס לנעלי אורוול 1984 כי השכל הישר מזמן הלך לאיבוד והחוק במדינה הוא צ...חוק.
התארגנות בעלי סירות במעגנת אשדוד זה חלום באספמיה כי כל אחד פוחד (ובצדק) על התחת שלו,ראה ערך "לה-פמיליה"
בירושלים.
והלוואי שאני אתבדה.
שיהיה לך חג שמח ו-שקט.

מספנת אשדוד

לא צריך לעשות עניין. לא צריך להתאגד לא צריך כלום, חברים. פשוט לא להספין באשדוד. נראה כמה זמן יקח להם להתפקח

אק 2015

New member
הספנה באשדוד- לינקיבראוו.

אני לא מציע להתאגד וגם לא לשרוף צמיגים...השאלה שלי (מעבר לכעס והעלבון האישי) היא לאן זה מוביל ? ולמה עוד אנחנו
צפויים בהיותנו "שבויים " בידי בעל הבית שיודע לקחת אבל לא לתת את מה שהוא חייב עפ"י חוק. לדוגמא: השערים הפרוצים
מזה חודשים / הדייגים על הרציפים / קיאקים להשכרה בנתיבי הכניסה והיציאה ובקרוב מאד גם סירות פדלים כמו בירקון.

לצערי, שכן יקר - הצעתך היא בבחינת " לשרוף את הבית כדי לחסל את הפשפשים ".

אני כמובן אחזור לבצע את ההספנה באשקלון ואשקול בבוא הזמן לעזוב את מרינה אשדוד.

Alex33

New member
חייב להודות שגם אני שמעתי זאת, כעובדה,

מבעל סמכות במרינה..
"אשדוד ים" שהפעילו את המספנה עד לא מזמן העבירו כ"שכירות משנית" את ההפעלה לאחד מ"בעלי העניין" במרינה, איש שעסק עד כה רק בתיווך ומכירת יאכטות וכעת הוא גם מפעיל את המספנה... אומרים שהוא מפעיל ומביא צוות עובדים חדש ואיכותי יותר מקודם..נאחל לו בהצלחה ונקווה שזה נכון, אבל את זה הזמן והניסיון יוכיח.
ואכן שמעתי גם אני מגורם מוסמך על שינוי זה במה שמותר ומה אסור לבעל סירה שמעלה את סירתו במספנה זו..ובמקרה זה מה אסור..
האמת ש..זה כבר לא מפתיע אותי, במסגרת הדברים שקרו וקורים במרינה אשדוד..
מרינה צעירה יחסית שהולכת ו"מזדקנת" במהירות , כאשר הרושם הוא שמפעליה כיום - חברה חיצונית העוסקת בשלל עבודות ימיות ואינטרסים כלכליים- מנסה על פי הנראה לעין רק להמשיך משנה לשנה להפעיל את המקום במינימום הוצאות, מקסימום הכנסות ו..שלא יבלבלו להם את המוח אם זוטות של תחזוקה שוטפת, "רמת שירות" , "גאוות יחידה" , שלא נדבר על שיפורים ופיתוח..
אז..שערי הרציפים מקולקלים, חלודים ולא עובדים כבר למעלה משנתיים..ומלפני כחצי שנה גם השער המרכזי לאזור הרציפים,מחסום פיסי יחידי ואחרון שבערך עבד, התקלקל ולא תוקן יותר..והשומר בביתן ליד, המחסום היחידי האפשרי לכניסת בלתי מורשים ( כולל דייגים שמתפלחים חופשי..והנערים שיעשו זאת הקייץ ביתר שאת , ללא שום שער נעול..) אינו נצא שם באופן רציף..
על הפדסטלים ברציפים שאינם נותנים מענה מבחינת כמות נקודות חיבורי החשמל יחסית לכמות הסירות, כעתה שהרציפים מתמלאים בעוד סירות , מוסיפים חיבורי חשמל מאולתרים במקום להוסיף או להחליף עם פדיסטלים תקניים אחרים .האריחים הכתומים בצידי הרציפים והרחבות מתחילים להיסדק,להתעקם ובחלקם "להיעלם" תוך גילוי תעלות וחללים, סכנה בטיחותית להולכי רגל במרינה שלא נדבר על המראה המוזנח שזה נותן..
הגדרות הפנימיים של רחבת הרציפים שמראש נבנו- כמו השערים- מחומרים זולים המתאימים אולי לחצר גינה פרטית אבל אינם עמידים לאורך זמן בתנאים של ים ושל קהל ים תיכוני- כבר חלודים, שבורים, חתוכים ופרוצים .
חלק מהפריצות הן אלתור כדי להגיע לכלי שייט העוגנים שם, ליד הכניסה הראשית..אזור שהפך מזמן לרחבת עגינה לכלי שייט מנועים למכירה של אחד המתווכים במרינה..ולא ברור איך המרינה הרשתה שם עגינה בלא לייצר עבורם גישה תקנית ובטיחותית לאנשים שאמורים להגיע ולעלות עליהם..
כמובן שמנהל המרינה..איש חביב עם וותק ועשייה רבה בעברו בתחום הימי, עדיין מפזר מילים יפות על תכניות וכוונות ואפילו לוחות זמנים..ואכן יש לו כוונות טובות, הוא היה רוצה שדברים יראו אחרת, אבל אנחנו כבר מבינים מהפער בין המילים וההבטחות לבין המעשים שהוא משמש רק כ front page רשמי, איזה שהוא buffer בין החברה המפעילה ללקוחות ה"רגילים"- אנחנו- אולי הוא היה רוצה , אבל הוא לא יכול לממש...ועל פי התוצאות הנראות בשטח נראה שאין באמת בידיו סמכויות ביצוע, אמצעים, צוות ובעיקר תקציבים כדי לממש אפילו מעט מהכוונות הטובות ..ואפילו - כאמור בדוגמאות שהבאתי- אפילו לא לתיקונים הכרחיים של תחזוקה שוטפת.
ואם בעבר הנהלות המרינה התלוננו שבגלל התפוסה הנמוכה של מרינה- אז חדשה ורחוקה מהמרכז- אין מספיק הכנסות, הרי שכיום, כאשר יחד עם מרינת אשקלון אלה המרינות היחידות בארץ בהן יש מקומות פנויים, היא כבר מלאה להערכתי כ 80%, שלא נדבר על מספר לא קטן - שגם הולך וגדל- של ספינות לעבודות ימית ש..איך שהוא מצאו את מקומן לעגינה במרינה ובוודאי אמורות לייצר- כספינות מסחריות- הכנסה מכובדת למרינה..
אז ה"סיפור" הזה של מיעוט הכנסות ומרינה ריקה למחצה כבר לא עובד..
ובצד כול אלה..ככול שזה תלוי במבנה ובבניה המקורית שלה , המרינה גדולה, רחבה לתמרון ספינות , מגינה היטב מפני מזג אוויר ובטיחותית לכניסה ולעגינה בנתוני היסוד שלה שלה..
ורק חבל ש..פלוס-מינוס מעת פתיחתה, האנשים, הבעלים וחברות הניהול שמנהלים אותה לא שקדו ולא שוקדים על רמת שירות, כללי התנהלות מקובלים , הקפדה ותחזוקה שוטפת נאותים .
אנחנו לא מבקשים הרבה, רק איזה מינימום הגיוני ,שמירה , תשתיות, שירותים..שערים בערך עובדים ונעולים רוב הזמן ,צוות ניהול ותחזוקה מקצועי, איכפתי עם אמצעים , רצון וכולת ביצוע..
דברים המקובלים ברוב המרינות השונות האחרות בחופי הים המדינה, לא רק בהרצליה הצפונית אלא גם במרינה יפו הוותיקה והקשישה..ותל אביב המתחדשת, עם הניהול הקפדני..
מרינות וותיקות שבגדול הולכות ומשתפרות עם השנים..ומולן מרינה אשדוד שהולכת ומתבלה ומזדקנת במהירות..
ואנחנו השייטים העוגנים שם ( נכון..אין כיום הרבה ברירות..), אני ואחרים שנמצאים שם כמעט מתחילת הדרך שלה, עדיין מקווים שיגיע היום..איזה שינוי משמעותי, איזו עדנה ופריחה מאוחרת, גוף שיהיה גאה בה ורוצה בטובתה ופריחתה ועתידה..שיראה בה פנינה לקידום העיר והסביבה אותה צריך לטפח..
..ושיגיעה הזמן שגופי הניהול השונים יפסיקו להתייחס אליה כאיזה..מטרד, או לחלופין כאל איזה כלי כלכלי מזדמן לניצול זמני נסיבתי , לפני שמגלגלים זאת הלאה..
שבת שלום, חג שמח רוחות טובות ובשורות טובות, בים, ביבשה ובמרינות..

ז ו ז ו

New member
להבנתי המפתח לשיפור המצב הוא רק החברה הכלכלית

אשדוד (אם בכלל קיימת כזו ואם היא מתפקדת) ורק הנחתה של מדיניות ממשרד ראש העירייה.

אם המרינה בתפעול יזם פרטי הוא יחזיק בה כל עוד הוא מחוייב חוזית וכל עוד לא מיצה את מלוא זכויות הבנייה בשטח.

זמנו שיחה עם אחד מסגני ראש העיר שמתעניין במרינה ועם.

zina71955

New member
אלכס - אם אכן יש איסור על בעל סירה לבצע בעצמו

עבודות על סירתו בעת אספנה זו שערוריה שאין הדעת סובלת אותה. גם אם הנהלת המרינה תכתוב זאת במסגרת נוהלים/הוראות ייתכן מאוד שזה נוגד את החוק היסודי. בין אם כן או לא, אכיפתה של הוראה מקוממת כזו תלויה בכם. אם כל אחד בתורו וכולם ביחד ישלח את הנהלת המרינה/מספנה לכל הרוחות בעניין זה ההוראה לא תעבוד. לחילופין - במקביל תלונה לרספ"ן (נראה מה הם יעשו?) ופשוט לייבש את המספנה. אני מתפלא מאוד על מנהל המרינה שהוא שייט וותיק שהוא לא בולם מהלך שערוריתי כזה.

אשדודים אני לא מבין אותכם אשקלון 2 מטר מימכם

והיא ריקה תעברו לשם ואז האשדודים ידברו איתכם אפילו סינית

Alex33

New member
בהקשר זה,אני ורבים אחרים אכן מטפלים בסירותיהם

במספנה הוותיקה והמוכרת לטובה של מרינה אשקלון.
ולגבי " 2 מטר מכם" בהקשר לעגינת קבע.. זה רק בערך נכון, רלוונטי למי שגר "שם בסביבה" .
למי שגר במרכז ובא לסירתו לעתים קרובות וכבר נוסע חצי שעה או יותר מביתו לסירה, תוספת של 15 דקות נסיעה נוספות לכול כיוון היא משמעותית..
שם או כאן, מדובר על בחירה של פשרה מתוך "מבחר מוגבל" של אפשרויות..וכמו כול פשרה ככול שהנסיבות והנתונים משתנים משמעותית הבחירה עשוייה להשתנות ,
מפעם לפעם, מאדם לאדם..

אק 2015

New member
מרינה או פרק שעשועי מים - סיכון בטיחותי.

בנוסף לסירות של בתי הספר והקיאקים להשכרה נוספו עכשיו גם סירות פדלים והבלגן חוגג בנתיבי הכניסה / יציאה שלא
להתייחס כבר לכניסת סירות הפדלים בין הרציפים לאזורי עגינה של היאכטות.
העניין מהווה סיכון בטיחותי ומתכון בטוח לתאונת התנגשות מה גם שסירות אלה נהוגות על ידי אנשים שלרוב אין להם מושג
בשיט.
איפוא נמצאים האחראים לביטחון במרינה ? ? ? זה מרינה ליאכטות או " ירקון " להכנסה נוספת מבלי להתחשב ביאכטונרים
שהם הדיירים הלגיטימים ועבורם נבנתה המרינה.

Alex33

New member
..כן, ראיתי את התופעה החדשה התמוהה הזו..

עסק פרטי להשכרת סירות פדלים בתוך הבריכת המרכזית שבחזית המרינה.
בוודאי יציר כפיו של "בעל עניין" ובעל השפעה המנסה לייצור לעסק שלו הכנסה כספית בדרך.."יצירתית" ולהערכתי גם מנוגדת לכללי ההגיון הבריא של תפעול בטיחותי ותקין של מרינה מסודרת.
ומעניין לשמוע בעניין זה את ההסברים ואת דעתם של הגורמים המוסמכים בתחום הניהול והבטיחות על תופעה תמוהה זו..

אק 2015

New member
גורמים מוסמכים...

האם מי שהוא משלה את עצמו שהגורמים המוסמכים קרי רספ"ן מתייחס לתופעות מסוג זה ? האם הם בכלל קשובים /
קוראים את ההיזון מתוך דפי הפורום " שיט וימאות ".
האם קראת / שמעת אי פעם תגובה מטעם רספ"ן לגבי הפוסטים הרלבנטים המתייחסים למרינה זו או אחרת?
מתי ראית מפקח מטעם " הרשות המוסמכת " שבא לבדוק אם תנאי ניהול והפעלת המרינה אכן מתקימים כהילכתם
וכלשונם.
הרי אפילו הוצאת רישיון להשטה הוכח כ-פיאסקו לא קטן.
אבל הודעות התשלום לרישיונות השונים מגיעים כסדרם!!!

Alex33

New member
לעניין זה..האמת שראיתי, היו ביקורים של רספ"ן

במרינה בעבר,לא מעודכן לשנה אחרונה..
הם שמו לב למצב.."הם" גם קוראים בפורום שייט...
לרוב מתערבים כאשר יש בעיה של בטיחות - בטיחות שייט- משמעותית..
כי עניין של גדרות פרוצים, שערים לא מתפקדים, שמירה לקויה..זה לטעמן של רספ"ן עניין של "רמת שרות" ולא "בטיחות שייט.."
אבל ..גם הם מוגבלים בסנקציות..מקסימום יכולים במצב קיצון לסגור זמנית מרינה..
אבל אין להם להערכתי יותר מידי אפשרויות וצעדים משמעותיים שהם יכולים לנקוט לפני זה, למעט "נו-נו-נו"..
ולא ברור במצב העגינה כיום..מי יפסיד יותר מסגירת מרינה-כול מרינה שהיא בארץ- מנהליה או אנחנו לקוחותיה..

אק 2015

New member
לאלכס.

אני לא מבין האם אתה בעד או נגד... כידוע לך:-
חובות הנהלת המרינה כמו גם חובות הלקוחות מוגדרים במפורש במסגרת התנאים המחייבים עפ"י החוקים שנקבעו
על ידי הרשות הממשלתית לנושא זה.
אף אחד לא רוצה לראות מרינה סגורה עקב סנקציות, אבל גם לא להיות / לשלם עבור מה שאתה אמור לקבל כחוק מחד
ועבור כספך מאידך.
מה טעם להלין על גדרות פרוצות או שערים פתוחים כאשר כל אחד יכול לשכור קיאק / סירת פדלים /גלשן וכיוצא בזה
ולהסתובב ללא פיקוח בין הרציפים לעלות על ואו להתנגש ביאכטות ... כפי שאתה עצמך ציינת בהודעתך.
דיינו בסירות הטיול (גדולות כקטנות) ששם לפחות יש בעל בית מוכר שאחראי על ההשטה והנוסעים.
ואם כדבריך הם (ברספ"ן) קוראים את הפוסטים בפורום, מדוע אין תגובות או צעדים שננקטים בעקבות הקריאה בפורום
כדי שנדע שיש מי ששומע ועושה את מה שחובתו בתמורה למשכורתו לעשות.
בידידות , השכן שלך מאשדוד.

למעלה