התמקצעות בג'אווה

yooey

New member
התמקצעות בג'אווה

הי,

אני בוגר הנדסת תוכנה מאוניברסיטה מוכרת, כרגע מתכנת ג'אווה בחברה כלשהי. אני רוצה לקחת את הידע שלי כמה דרגות למעלה ומכיוון שהתחום מאוד רחב שמח אם תוכלו למקד אותי.
כרגע אני משתמש בשפה בלי להבין יותר מדי מה קורה מתחת לרגליים ובלי לנצל אפילו אחוז מהיכולות שלה.

אני יודע שיהיה קצת קשה למקד אותי ללא דומיין ספציפי (UI, networking, client/server sides וכו') אבל אפילו אם תזרקו לי buzzwords זה יספיק לי על מנת ללכת וללמוד מסביב. למשל, מהן ה - frameworks השימושיות ביותר, מה חשוב להבין כדי לכתוב קוד יעיל בג'אווה.

קצת מטרות שכבר סימנתי לעצמי: הבנת ניהול הזכרון והשפעתו על הביצועים, ניהול משאבים בכלל, תקשורת, מנגנוני סינכרון.

במקביל אני מריץ חיפוש בפורום כי אני זוכר ש - zaske פירט כמה פעמים בנושא..

תודה!

joblist

New member
תוסיף ל-buzzwords

streams ותכנות פונקציונלי ב- Java8 .
אלו תכונות חדשות ומשמעותיות מאד של השפה, עם צפי להגדלת השימוש בהם בעתיד.

zaske

New member
זה לא רק השפה

java , מעבר לאנדרואיד כמובן, נמצאת במערכות ווביות וסלקביליות, והייתי מציע להתמקצע או לפחות להכיר את כל מה שקשור לזה.

אצלנו למשל בעבודה , מעבר למפלצת המונוליתית הותיקה, יש ארכיקטורה של סרביסים/מיקרו-סרביסים - ממליץ לקרוא את הספר של sam newman ולהבין מה זה מיקרו סרביסים.

מבחינת הטכנולוגיות -
סרבר סייד - אצלנו משתמשים ב spring boot , jpa ו postgresql .
קליינט סייד -אנגולר 1.4.x , הייתי ממליץ לך לשקול ללמוד ריאקט.
מעבר לזה הרבה ענייני deployment שונים -
הקבוצה שלי אחראית למשל על כל נושא הטופולוגיה ובניית ה docker images או images של VMs + סקריפטים רלוונטיים לכלי provisioning שונים (יעני ניהול הדברים האלה).
היום למשל השתמשתי במנוע טמפלייטים שכתוב בפייית'ון כדי לכתוב טמפלייטים ל nagios עבור הסרביסים שלנו.

למעלה