התמצאות במרחב

התמצאות במרחב

אין לי חוש גאוגרפי, לא יודעת להסתכל במפה ואין לי הרבה התמצאות במרחב!! יש לי זיכרון ויזואלי וצילומי ככה שאני לא שוחכת כל כך מהר דברים שאני רואה... אבל הבעיה גם בזה שכל ניראה לי מוכר !!! הדבר היחיד שמביא לי חשש זה שאני ילך לאיבוד פתאום בגלל החוסר התמצאות שלי..!! מה אתם חושבים שאפשר בלעדי זה או שזה יבלבל אותי לגמרי??? אני תמיד יכולה לשאול אנשים ..!!! ואני לא מדברת על מקום ספציפי בכלליות עדיף לא לנסוע לבד ולנסוע יחד אם מישהו שמסתדר אם כיוונים ??? מה דעתכם?

התמצאות במרחב.

למזלי יש לי חוש כיוון והתמצאות מעולה ומפות הן חלק מההכשרה האקדמית שלי אבל... מקום חדש תמיד יכול לבלבל כל אחד וגם מפה לפעמים נראת כאילו נכתבה באכדית קדומה. העיצה שליוהנסיון שלי אומרים : לשאול, לשאול ושוב לשאול!!!! לא לחשוב פעמיים ולא להתביש. הרבה פעמים זה הרבה יותר פשוט מלשבור את הראש בחיפושים או בביזבוז זמן בקריאת מפה, במיוחד אם זו מדינה שהשפה בה לא מוכרת.(נזכרת ברגעי משבר ביפן
). אנשים בדרך כלל שמחים לעזור וגם אם לא, עוד רגע יעבור מישהו יותר נחמד ממילא. בהצלחה ואל חשש.

shaishoo

New member
כמו שגילי אומרת לא משנה העיקר לשאול

אם את לא מתכננות טיול הישרדות לבד במדבר סהרה או בגונגלים של ברזיל..התשובה שלי מה זה משנה???? בתוך ערים גדולות תמיד נאבדים ולכן טוב שנהגי מוניות יודעים את הדרך או בדרך כלל גם מישהו בלי שום חוש כיוון יכול לנווט לפי מפת רחובות, רק צריך להסתכל על השלטים.. בתוך כפרים..גם ככה המקומות כל כך קטנים אין מה לנווט.. ואם את הולכת לטרק אז תמצאי מדריך (לגונגלים לדוגמא) או מישהו שיודע לנווט אבל את לא חייבת להיסחב איתו תמיד..כשמגיעים לאזור של טרקים תמיד פוגשים אנשים הקיצתר זה לא משנה

בלשאול אני אלופה!!!

אני לא מהגאים או מהמתביישים לשאול אפילו אם שאלתי מישהו ושניה אחרי זה אני יכולה לשאול שוב!!! אין לי בעיה ואתם שניכם צודקים... אבל רציתי לדעת מה דעתכם בכל זאת :) תודה על התשובות !!!! "להיסחב" אם מדריך לג'ונגולים זה משהו אחר מלהיות תלויה במישהו במשך כל הטיול או לבוא מההתחלה אם מישהו אם ידע בניווט ...

אה ו...

לא רק להיות תלויה במישהו שזה קבוצה מעל 3 שנים זה שלוש דעות ואז בלאגן!! אני מעדיפה לבד או גג 2 אנשים תמיד אפשר להכיר עוד בדרך... !!!

אף אחד לא טועה !!!

כל אחד צודק בדרך שלו :) בגלל זה שאלתי פה!! אני רק מחדדת את החוש!!!!

SPnage

New member
זה לא צריך להיות כזה שיקול חשוב

אם לנסוע לבד או לא. אני בטוח שתסתדרי בכל מקום איך שלא יהיה. היו מקומות שלגמרי איבדתי את חוש הכיוון ורוב הזמן לא היה לי מושג איפה אני, ומקומות אחרים שהסתדרתי בלי בעיה. תמיד יש את מי לשאול ובסוף מסתדרים, ספר מפה או מה שיש. זו לא צריכה להיות סיבה לנסוע עם מישהו אם את לא רוצה. האמת שבכל מקרה הכי טוב זה להכיר אנשים בדרך, שיעזרו לך קצת להתמצא ולא להיות לבד, אבל בלי שום התחייבות כשנמאס קמים והולכים וזה בסדר.

הצצתי בכרטיס האישי...!!!

אחלה תמונה ומשפט מגניב!!!!! אתה צריך לשמוע אותה אומרת את זה מהר ... רק לשמוע אותי מדברת מהר זה מצחיק :) בעצם תמיד אני מדברת מהר!! טוב נו..

shaishoo

New member
האמת ש..

זאת היתה קפיצה שקופצים מהגשר..מתנדנדים מצד לצד ואח"כ נופלים למים...חבל שאין לי תמונה של הקפיצה השניה..בה קפצתי עם חבר (גלעד) מהגשר למים ... הזעזוע שקיבלתי בהעברת התנע למים היה מדהים... למדתי לקח

חי בר

New member
BEEN THERE... ../images/Emo13.gif חייבים לסגור את

הרגליים לפני הפגיעה במים
אבל אחרי פעם אחת שנשארים עם קול סופרן לומדים את הלקח...

shaishoo

New member
אבל כן סגרתי אותם

סגרתי והצמדתי (רק עכשיו שמתי לב איזה שיכול עיצורים מטורף יש במילה הצמדתי), בכל אופן הם היו סגורות..אבל עדיין לפי ניוטון f=ma או במילים אחרות כל גוף שמפעילים עליו כוח מפעיל את אותו כוח בחזרה..ואם אני נפלתי בוא נגיד מ10 מטר ואני שוקל משהו כמו 70 קג זה אומר שהפעלתי משהו כמו 690N במהירות 15 קמש בערך...

shaishoo

New member
הכל זה פיסיקה

כמו שהפרופסור לפיסיקה שלי אמר...העולם פועל לפי הפיסיקה והמתמטיקה שולטת על הכל... חבל רק שאני לומד כימיה... וד"א זה בטח גורם לך גאווה שאומרים שהמתמטיקה שולטת לא סלע?

חי בר

New member
../images/Emo32.gif המתמטיקה שולטת?? ../images/Emo12.gif

כמו שהפרופסור לפיסיקה שלע אמר... המתמטיקה היא בסה"כ כלי עבודה בשביל הפיסיקאים

SPnage

New member
חבר'ה אני מבקש להפסיק ../images/Emo150.gif

פה זה לא פורום סטודנטים, ולא באתי לכאן כדי שתזכירו לי שיש לי מבחן בפיסיקה שבוע הבא. באתי כדי לשכוח מזה ולדמיין שאני לא צריך ללמוד. אודה לשיתוף פעולה שלכם בנושא.

חי בר

New member
"ללכת לאיבוד" זה כל הכיף, לא?

כמעט כל הטיולים שלי הם ללכת לאיבוד אחד גדול. מה רע בעצם? כל עוד אין צורך להגיע לנקודה מאוד מסויימת, או שצריך להקפיד על מסלול ספציפי באיזה טרק, אז לפעמים זה כיף להגיע למקומות בהפתעה- לא פעם מוצאים ככה את החוויות הכי מרגשות בטיול במקום שהכי פחות מצפים- OFF THE BEATEN TRACK.

GPS... כבר לא יקר...

ונוטל ממך כל צורך התמצאות... רק צריך ללמוד איך להשתמש (לא מסובך מידי) ורק צריך לזכור לבדוק איזה נקודות יחס צריך להכנסי בכל מדינה...

למעלה