התמצאות במרחב

מכירה מקרוב

לחברתי הטובה ביותר יש "נתקים מרחביים" בכל הקשור להתמצאות. לעתים היא ממש לא מצליחה לדמיין איך להגיע מאיפה שהיא נמצאת עכשיו (שהוא מקום מוכר) למקום אליו היא צריכה להגיע (שגם הוא מקום מוכר). המפה המנטאלית נעלמת לה. ושתביני - זו חברה שמטלפנת אלי מהדרך ושואלת אותי: "יעל, איפה אני?" או פעם ממש בשכונה היא שאלה איך מגיעים לבנק... מה שהיא למדה לעשות זה פשוט לשבת בצד ולחכות. פתאום המפה מופיעה לה out of nowhere... או שלא (ואז מטלפנים). אני יכולה להזדהות לפחות חלקית כי לי זה קורה בירושלים. בית דין לא יעזור, אני לא מצליחה להתמצא בעיר הזו. אני מזהה חלקים, שכונות ורחובות - אבל אין לי מושג איך הם מחוברים אחד לשני. זו הרגשה מאוד מזופתת. במיוחד שמחוץ לירושלים אני מתמצאת טוב. בחו"ל ובמקומות שלא הייתי מעולם, אני מסתדרת יותר טוב מאשר בירושלים. באג בתוכנה, מה ני'יגיד.

ayeletg1

New member
מאד מזדהה איתך בנושא של ירושלים

ואני חשבתי שזה רק אני. ואגב, גם בחיפה אני מרגישה די דומה אבל פחות. אולי זה משהו במבנה ההררי..

מיקמק1

New member
בכל הרצינות

הידעת שיש אנשים שנוהגים אחרי ארוע מוחי ??? עם נגלקט או ליקויים מרחביים שונים...? הוא עוד בסדר...

hana5

New member
בוודאי שידעתי

יש גם מי שלא חוגרים את הילדים שלהם או מסיעים אותם במושב הקידמי על הברכיים. איזה ליקוי יש להם?

תעלולה

New member
הם לא עמדו בתור הנכון

כשאלוהים חילק אחריות... וזו לא בדיחה - זה ממש עצוב. אגב, אני מכירה לא מעט אנשים אחרי ארוע מוחי שחזרו לנהוג רק כי לרופא המשפחה שלהם לא היה נעים לדווח למשרד התחבורה שהם לא כשירים. כלומר, מילא שהם יהיו עם בעיה בשיפוט (מותר להם, הם אחרי CVA), אבל הרופא? האם הוא יתנדב לנהוג לצידם על הכביש?

תעלולה

New member
מי שמודע לבעיה לרוב נוסע לאט

עם האף דבוק לשמשה... עדיף ככה, שיסעו לאט. או שלא ינהגו ויקחו אוטובוס או מונית ממקום למקום.

למעלה