התמעטות חלב

התמעטות חלב

שלום, ביתי בת 4 חודשים וחצי, בגיל 3 חודשים וחצי חזרתי לעבודה, שאבתי, בהתחלה היה הכול טוב הייתי שואבת לה ב - 11 בערך שתי ארוחות, אך לאט לאט היא הגדילה במהירות כזו את כמות האוכל שאכלה (אם בהתחלה הייתה אוכלת 80 היום אוכלת 150... לאט לאט החלב החל להתמעט לי מכיוון שבעבודה אין לי כל כך זמן לשאוב, וגם מה שאני שואבת לא מספיק לה (אם בזמן שאני בעבודה היא אוכלת 3 ארוחות אני מצליחה לשאוב בעבודה ארוחה אחת... למזלי באתי מוכנה והיו לי 15 ארוחות במקפיא, אך הן אזלו כל כך מהר.... הייתי שואבת בלילות, ובאמת הצלחתי לסחוב עוד שבוע ועוד עד שממש היו ימים שכבר לא הספקתי לשאוב כי לא יצא לי הרבה בכלל - וכבר לא הייתה לי ברירה והייתי משלימה לה תוספת וממש הייתי מבועסת מזה ממש כאב לי אבל לא הייתה לי ברירה... ניסיתי את החילבה אבל לא ממש עזר לי וגם שאבתי הרבה אבל לא יצא לי כל כך הרבה... אני כל כך מאוכזבת.... כמעט כל יום אני שולח לה רק ארוחה אחת שלי ושתי ארוחות תוספת - מה עוד אני יכולה לעשות? ועוד משהו... מגיל חודש וחצי החלה לישון לילה שלם, כך הייתי שואבת קבוע בלילות, ומשום מה מאז שהתחלתי לעבוד היא התחילה לאכול בלילה, כך שזה ממש הפריע לי בשאיבות של הלילה כי היא פשוט רוקנה אותי... השבוע זה היה ממש מטורף היא פשוט אכלה כל שעה וחצי בלילה (וה לאחר שהייתה ישנה לילות רצופים במשך חודשיים לפחות..) אולי החלב כבר לא מספיק לה? כי אני גם מרגישה שהשדיים שלי ממש מתחילות להיות חסרות אויר ולא גדושות (במובן החיובי) כמו פעם? אשמח לעצות, ועזרה (כי בנתיים מחוסר ברירה היא אוכלת תוספות...) תודה רבה

התמעטות החלב

כל הכבוד לך על השאיבות המרובות! זה באמת מתנה נפלאה לתינוקת שלך. לגבי הגברת החלב בשאיבה- עם איזה משאיבה את שואבת? האם את יכולה לעבור לדו-צדדית? עם דו-צדדית יהיה אפשר לייעל את השאיבות, כי מה שחשוב זה לבצע שאיבות מרובות יותר בעבודה, ועם משאיבה דו-צדדית זה חצי זמן שאיבה. לגבי הלילות- יש יותר מסיבה אחת אפשרית לשינוי של הלילות. ראשית, חזרת לעבודה, והרבה תינוקות משלימים "שעות איכות אמא" בלילה. עוד סיבה אפשרית- שיניים. בגיל 4-5 חודשים המון תינוקות מתחילים לקום בלילה, כאשר קודם ישנו טוב יותר. סיבה אפשרית לכך היא כאבי שיניים שעוד מעט ייצאו. התחושה של חוסר גודש בשדיים זה שגרתי בגיל הזה. מדוע? כי גודש מראה על חוסר איזון בין ביקוש והיצע. לאחר חודשי ההנקה הראשונים חל איזון, ואין עודפים מיותרים. אז איך את יודעת שבכל זאת יש מספיק חלב, ושלא צריך לדאוג? על-פי השתן (5-6 טיטולים רטובים ביממה עם שתן בהיר) ועלייה במשקל. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

התמעטות חלב

אורית , תודה על התשובה. עד עתה הייתי משתמשת במשאבה החשמלית של מדלה, ומאחר ומשום מה לא עובדת התחלתי לשאוב (לסחוט) ביד- וזה מאוד נוח לי (אם כי קצת מעייף) אבל היו יוצאות לי כמויות ממש יפות 100, 200 CC (כשהיה לי חלב....) זה קצת בעיה בעבודה לשאוב הרבה - לא כל כך מתאפשר לי... אנסה אולי את המשאבה הדו צדדית, את יודעת אם אפשר לשאול מיד שרה? בקשר לשינים הי מתעוררת רק לאוכל לא מראה סימנים של כאב - בוכה לאוכל וממשיכה לישון.... אולי זה גם בגל השיניים? גמר חתימה טובה!

השכרת משאיבה

אפשר להשכיר מיד שרה, עם מכתב אישור של אחות טיפת חלב (או יועצת הנקה, או רופא: בקיצור, כל אחד שיש לו חותמת). יש להם גם משאיבה בשם ספקטרה, שגם יכולה להיות דו-צדדית, אם רוכשים שתי ערכות. עבור ספקטרה לא צריך מכתב אישור. אפשר להשכיר ממקומות פרטיים, כמו יועצות הנקה ובייבי-רותם. סחיטה ידנית יכולה בהחלט להיות מאוד יעילה. השאלה אם יהיה לך יותר קל עם המשאיבה או לא. לפעמים אפשר לנסות את המשאיבה לפני השימוש (לדעתי אפשר במרפאת ממ"ש בצפון ת"א, טל.03-6472411). גמר חתימה טובה, אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה