התמסחרות כביכול

אשף

New member
התמסחרות כביכול

ברשור על ההופעה בניצנים נשמעו כמה דעות על התמסחרות, השרשור לא יקפוץ עוד, אז פתחתי חדש. למה התמסחרות ? להופיע מול 8000-10000 איש זה התמסחרות ? לפי דעתי זה כבוד. כמה הזדמנויות יש למוזיקאי להופיע מול קהל כזה ? וזה לא רק הכמות, זה האוירה, זה מחוץ לבית, זה רחוק, זה על הים, יש שם משהו בניצנים אחרת לא היו עושים את זה שם. זאת ועוד, הוא אזכה למופע משלו, לבד. רק הוא ושלום חנוך זכו לזה, ושלום חנוך, הוא שלום חנוך. זה כבוד. וגם ההפקה מטורפת, להגיע לרמות אחרות של סאונד ותאורה, דבר המוסיף הרבה להופעה, במה גדולה וצוות שלם של הפקה מאחוריו. זה כיף לעבוד בתוך דבר כזה, לדעת שיש עוד 50 איש שדואגים שהמופע ידפוק כמו שצריך. וזה סאונדמן נפרד למוניטורים, וסאונדמן נפרד לטלויזיה, לא כל יום שלושה אנשים עושים לך סאונד. אז השירים היו טיפה יותר מיינסטרים, סו וואט. העיבודים לא השתנו, והמשיכו להיות כמו שהם (ביקורת על העיבודים בפעם אחרת). יש גם הגיון מאחורי בחירת השירים. הקהל שבא לשם זה לא הקהל שבא לבארבי, והקהל שבניצנים נהנה יותר משירי מיינסטרים. סך הכל הרי נותנים לקהל מה שהוא רוצה, זה כיף לראות את הקהל נהנה. הוא רוצה שאנשים יהנו בהופעה שלו - וזו סיבה מוצדקת במיוחד. לעמוד על הבמה ולנגן מה שבראש שלך זה נחמד, אבל זה לא עוזר שאין מולך קהל.

israel1986

New member
טוב

לא הייתי בניצנים. לא השנה ולא בשנה שעברה. אבל לפי מה שהבנתי מסיקורים של אנשים וממה שהראו בערוץ 24, הכל שם זה קוקה קולה. ראיתי בפורום אחר שבאחת מההופעות עשו חיפוש אצל כל הקהל ו"החרימו" בקבוקי מים, רק כדי להכריח לאנשים לקנות שתייה. וכשאתה רואה להקה או זמר על הבמה, ומאחורה יש שלט ענק של קוקה קולה, ושאתה רואה את הלוגו של קוקה קולה בכל מקום - אז לי זה נראה צורם. אין ספק שזה מכובד מאוד להופיע במקום כזה, עם כזאת הפקה מושקעת וכל כך הרבה קהל, וזה לא מה שמפריע לי. עם שאר הפסטיבלים הדומים אין לי שום בעיה (רוק עצמאות, ערד לשעבר וכו'), אבל בניצנים זה הרבה ויתר נראה כאילו שהכל נועד רק כדי להרוויח כסף. ולמרות כל זה, עם היה יוצא לי אז כן הייתי הולך, וזה מה שאמרתי בשרשור הקודם, שזה המצב ואין מה לעשות.

Al DiMeola

New member
לדעתי, כל ההתעסקות הזו ב"התמסחרות"

זה שטויות. הרי הוא לא הלך ועשה פרסומת לקוקה קולה, חייך ואמר-קנו קולה זה בריא. כולה הופיע!! וזה מה שאומן עושה. אז נכון שקוקה קולה שילמו לו ולא הקהל שקנה את הכרטיסים, אבל מה זה משנה? אישית, אני לא חושב שיש "לקהל של ברי" מה להתלונן, הרי קיבלתם הופעה בערך בחינם, והופעה טובה. סה"כ אני נהניתי מאוד

israel1986

New member
טוב, אולי קצת הקצנתי את זה

אבל אני עדיין חושב שחבל שכל האירועים הגדולים במוזיקה קורים רק עם מימון מסחרי (ומאוד מורגש). אבל שוב, אין ברירה ממש. לא מזמן היה בגבעת הקיבוצים שזה ליד רחובות (ששם אני גר) ניסיון להתחיל פסטיבל כזה שיהיה כל שנה בט"ו באב. הביאו את ארקדי דוכין, הג'ירפות ושוטי הנבואה, ומן הסםת עוד כל מיני די ג'ייז למסיבה אחרי ההופעות. שבוע אחר כך ראיתי בעיתון מקומי כתבה על זה שהעירייה יצאה בהפסד של מאות אלפי שקלים. חבל.

Al DiMeola

New member
אישית,

אין לי בעיה עם "המימון המסחרי". כי רק בזכותו האירועים האלה מתקיימים בכלל. ושמע, אני מעדיף שקוקהקולה יפרסמו ת'צמם דרך אירגון הופעות מאשר דרך עוד איזו פרסומת וקמפיין בטלוויזיה.

xero1

New member
הכל הכסף

עובדה ששנה שעברה ברי סירב להופיע שם (בזה של קוקה קולה בכל אופן).

כמה דברים ....

בקשר למצחיקול שטען שהחרימו בקבוקי מים (= נכון שאי אפשר היה להיכנס עם בקבוקים אבל בכל דוכני המזון ניתן היה לקנות מים מינרליים. בנוגע להתמסחרות כן או לא - זה נושא מאוד מסובך ומורכב והגבול בין הופעה כזאת להתמסחרות הוא דק מאוד. לפי דעתי אמן בארץ ישראל לא יכול להרשות לסרב להופיע בקוקה קולה, בעיקר עם הצרובים ועם הכסף המועט שמרוויחים כאן . ברי סחרוף הוא בין האמנים היחידיים שנשאר אמיתי וכנה ולא פרסם (כמעט) שום דבר עם השירים שלו . אפשר לראות שהרבה מהאמנים שבחרו בדרך זו נפלו חזק מאוד. לעומת זאת אם היה קורה באמריקה לדוגמה אז הייתי אומר שזו התמסחרות כי שם אתה חי וחי בגדול מהמוזיקה שאתה עושה. לדוגמה להקה כמו Rage against the machine אף פעם לא היתה מופיעה שם . גם אתם שמתם לב שהשיר האחרון שברי ביצע לבדו היה עבדים ? לפי דעתי יש כאן אירוניה מצדו של ברי מה דעתכם ???

israel1986

New member
המצחיקול עם המים (שזה אני כנראה)

התכוון שהיו חייבים לקנות שתייה במקום לשתות מים רגילים וטובים מהבית. ומן הסתם מים מינרליים עולים הרבה, בעיקר במקומות כאלה. אבל זאת היתה סתם דוגמה. וחוץ מזה, גם אני אמרתי שאי אפשר לסרב לדברים כאלה במצב הנוכחי.

אז סבבה (=

שקלתי רבות אם ללכת לכפר המוזיקה בדיוק בגלל מיליון הסיבות בשרשור מעליי , אבל לבסוף החלטתי שאם ברי הסכים להופיע, קטונתי מלא להסכים לבוא

xero1

New member
זיינתי את השמירת חפצים!!!

"לא, זה רק לתיקים גדולים" זיןןן
במקום להיכנס ולצאת למה שרציתי כל הזמן מהתיק שלי, כבר שמתי אותו באחד הפאבים שם וזהו! אה

xero1

New member
../images/Emo13.gif

פשוט דיברנו על ניצנים אז כתבתי משהו שקשור לזה.

אשף

New member
הכינוי ד"א ממטריקס ?

אז תצטרך הסבר ארוך ומפרך לענת.

Al DiMeola

New member
חחח. לפי מה שהבנתי

הכינוי הוא תרגום חופשי של רייג' אגאינסט דה מאשין.

חחח סחטיין

מכיוון שכבר תפסו לי את הכינוי.........אמרתי למה לא נלך על שפת הקודש מוות למטריקס 2 ו3 הם הרסו הכל

ben4ever

New member
מסכים איתך ב100%

בארץ יש מעט מאוד מצבים בהם אומן יכול לתת הופעה בתנאים הגבוהים שהיו בניצנים. אז נכון שהמופע הזה היה בחסות תאגיד משקאות ענק, ביג פאקינג דיל.... כאילו, זה באמת משנה לכם? הרי באתם כדי לראות את ההופעות נטו, ועוד איזה הופעות:פליינג בייבי,הג'ינג'יות,וכמובן ברי. מגיע הרבה כבוד למארגנים של כפר המוזיקה הזה, שהפיקו ויזמו הופעות כאלה מושקעות באווירה ותנאים פנטסטיים, בעיקר כאשר אין הרבה יוזמות דומות בארץ.... אני אישית,יחסית לפעם ראשונה,נהנתי בטירוף....אבל אני יודע שכדי לחוות חוויה מושלמת מהופעה של ברי, אני צריך ללכת לאחד ההופעות שלו במבצר האישי שלו....הבארבי

למעלה