התמכרות

ניר555

New member
התמכרות

אהלן כולם, יופי של פורום יש לכם פה. את האלכוהול גיליתי רק בשנים האחרונות (בן 30), וזה התחיל בבירות פה ושם פעם בכמה חודשים - ולאט לאט התפתח ליינות ודרינקים טיפה יותר עמוסים. השאלה שלי מופנית אליכם, אנשים שאוהבים אלכוהול, איזה כללים וקווים אדומים אתם שמים בפני עצמכם, על מנת שלא להגיע למצב שהאלכוהול מנהל אתכם ולא אתם אותו.

marsala

New member
../images/Emo48.gifניר שלום

קווים אדומים זה עניין אישי ואם יש לך נטיה להיות יום אחד מנוהל בידי אלכוהול לא יעזרו לך גם קווים כחולים או ורודים, זה הכל אשליה . לעומת זאת אם יש לך אישיות שלא תאפשר לך להגיע בקלות למצב הלא נעים דלהלן אז פיתוח התחביב החדש לא ידרדר אותך לאלכוהוליזם, אל דאגה , חרדה נפוצה אך חסרת בסיס , תהנה ותשתף, ברוך הבא מוש

night mistress

New member
אצלי זה ממש קל...

אני שותה לעיתים נדירות..משהו כמו כל ערב
(סתם סתם..) אני לא שותה הרבה, אבל דואגת שכשאניכבר שותה-המשקה יהיה איכותי.. אני לעולם לא משתכרת ולעולם לא שותה יומיים ברציפות.. בנתיים-כבר מספר שנים, זה עובד מצויין.. אבל אני מניחה שאני לא דוגמה..

Orrza

New member
אצלי זה גם כן פשוט...

כשאני מרגיש שאני "צריך" משקה, וכשהתחושה הזו מגיעה יותר מפעם פעמיים בשבוע אני לא ממלא את הצורך. גם כשממלאים את הצורך, יש לשתות במידה. מנת אלכוהול או שתיים לא ירעילו לך את הכבד.

Crazy_Bitch

New member
בנתיים...

ואני אומרת את זה כי דרך ארוכה לפני, למדתי מעט ואני מנסה להמשיך וללמוד כמה שאפשר על אלכוהול. הידע לדעתי מאפשר את הכרת העולם ולכן שתיה חכמה יותר. איך לא להתמכר? למרות שזה נשמע פרדוקסלי, להנות מהאלכוהול. לא לשתות משקה שאתה לא נהנה משתיתו (כל הדמויי טקילה למינהם הם דוגמא טובה), כל עוד מטרת השתיה היא רק לתפוס ראש. בקיצור, אם אתה שותה מתוך אהבת המשקה הספציפי, אתה לא צריך להגזים בשתיתו כדי להנות. אני אישית לא שמה גבולות ולא קווים אדומים. אני לא חושבת שיש רע בלהשתכר מדי פעם (ואני לא מדברת על איבוד שליטה טוטלי, זה דוחה אותי), כל עוד זה נעשה לעתים רחוקות (כדי לא לפגוע בגוף) ועם ידיעה מראש שלא נוהגים / יוצאים לטיולים / הולכים לעבודה אחר כך..

Orrza

New member
הידעתם שכל פעם שמשתכרים../images/Emo101.gif

"נשרפים" במוחינו קרוב ל 2,000,000 תאים ???

MEIMIS

New member
וכמה תאים בבמוצע יש במוח??../images/Emo9.gif

האם התאים משתחזרים אחר כך?

Orrza

New member
יכול להיות...

על חידוש התאים לא דיברו בהרצאה... וכמה תאים יש במח? הרבה מאוד, אבל בתשעים אחוז אנחנו לא משתמשים.

bar wine

New member
אני רק מקווה ש...

התאים שנשרפים הם מאוכלוסיית ה 90 אחוז ...

siete

New member
שירשור נזקי אלכוהול?

תודה bar wine! אמנם לא כלכך קשור (כי השאלה היתה של בן 30) - אבל יש הרבה ילדים ששותים, ולא מעט ששותים יותר מדי. הייתי רוצה להגיד להם משהו פחות או יותר אנטלגנטי בנושא. לא להפחיד סתם, אבל לספר את האמת על הנזקים. יש למישהו עוד לינקים או משהו לומר בנושא? (היו כמה שירשורים בפורום שהיו דיי מוצלחים, אם זכרוני אינו מטעני).

siete

New member
קראתי אבל...

בדף אחר שלו הוא מדבר בגנות שתיה מבוקרת של אלכוהול. על כך שנזק גדול נגרם גם מנת אלכוהול קטנה, ושתעשיית האלכוהול משקרת לאנשים שיין אדום ובירה הן בריאות. וממשלת ארה"ב שותקת בגלל לובי חזק מאד של חברות למשקאות. בדיוק כמו שפעם קרה עם עישון. מעניין. אף פעם לא שמעתי טעון כזה.

למעלה