התמכרות

התמכרות

האם בן אדם עם נטייה להתמכרויות, או נגיד אפילו נטייה להתנהגות כפייתית יכול באמת להשתחרר מהדפוס הזה או שזה מבנה אישיותי שקשה מאוד להשתחרר ממנו. בעבר צרכתי אלכוהול והפסקתי לאחר טיפול אלטרנטיבי מסויים שדווקא עזר, אח"כ הפסקתי לעשן סיגריות אבל במקביל פיתחתי התמכרות חדשה לקניות. קונה המון ולא בגלל צורך אמיתי אלא כי חייבת "לאגור". פסיכיאטר או מטפל שלא מכיר אותי היה אומר שמדובר בהתקף מאניה. ובאמת אני האבחנה שלי היא הפרעה ביפולארית. אבל העניין הוא שחוץ מהנטייה לבזבוז כספים אין לי מאפיינים אחרים של מאניה כמו ביטחון עצמי מוגזם ומוחצנות, אני שקולה, הגיונית, רגועה ולא מוחצנת במיוחד, מאוזנת כבר די הרבה זמן, לכן נראה לי שמדובר יותר בהתמכרות מאשר במאניה. כמו כן זה נמשך הרבה זמן בצורה יציבה ומאניה למיטב ידיעתי זה דבר חולף ונתון לשינויים. אני רוצה להיגמל ושוקלת אפילו לחזור לאותו מטפל אלטרנטיבי שגמל אותי מאלכוהול אבל מפחדת שזה מבנה האישיות שלי ואחרי שאגמל מהקניות אמצא משהו אחר. תודה מראש.
 

nutmeg

New member
שמתי לב

שציטטת את סיזיפוס בחתימה שלך, ובאמת נשמע שכשרוצים להילחם בהתמכרות מדובר בעבודה כמעט סיזיפית. אני אומרת כמעט כי עבודה סיזיפית לא רק חוזרת על עצמה אלא שהיא גם מיותרת. לא ממש צריך את האבן הזו במעלה ההר אבל סיזיפוס עושה את עבודתו נאמנה כחלק מהעונש שלו... המלחמה בהתמכרות (שחוזרת על עצמה, שהיא קשה, שצריך בה התמדה, שיש בה עליות ומורדות ושהיא אינה נגמרת לעולם) אינה מיותרת. גם ההתמודדות עם מחלה בי פולארית אינה מיותרת ומדובר בהתמודדות לכל החיים, ולא משהו חד פעמי. חשוב שתמצאי מסגרת קבועה להיתמך בה. יש אפשרות?
 
אממ

זה קצת בעיה כי אני שומרת את זה בסוד. אני יכולה לנסות ולהיגמל בכל מיני שיטות, הפחד שלי שתבוא התמכרות חדשה להחליף אותה. ביחד עם האבחנה הבי פולאריות הרופאים גם איבחנו אותי כבורדר ליין פרסונאליטי, ואני מבינה שבאמת נטייה להמכרויות זה משהו שמאפיין בורדר ליין. אז ככה שזה כן מובנה כפי שחשבתי.
 
למעלה