התמכרות

התמכרות../images/Emo70.gif

שלום לכולם, לדעתי יש לי התמכרות קשה לאינטרנט. כל יום שאני חוזר מהצבא אני חורש על כל האינטרנט. אני חייב לקרוא את כל הכתבות שפורסמו ביום החולף בוואלה (80% מהמדורים שם), YNET, NRG, נענע, כמו כן אני חייב לעבור על עוד 10 אתרים ספציפיים בערך שאני נוהג לבקר מדי יום, בנוסף אני עובר על בערך 20 פורומים קבועים בתפוז וכמה קומונות, בחלק קורא וכותב, בחלק רק קורא, אני חייב לקרוא את כ-ל ההודעות שפורסמו ב2-3 פורומים ספציפיים שאני משתתף בהם ביממה האחרונה, אני קורא כל יום 2-3 אתרים של מגזינים ישראליים (כל הכתבות שמתווספות באותו יום), חייב לעבור על 3 חשבונות אימייל שלי, שביום רגיל אני מקבל 20 הודעות חדשות (FW ודומיהם) ובסופי שבוע 100 בערך (אני קורא את כ-ל המיילים) וכל זה לוקח לי בערך 3 שעות שאני מקדיש כל יום בזמן שאני לא בצבא, ולא רק זה, נניח שהתחלתי לגלוש ועברה שעה שעה וחצי, והאתרים התעדכנו, אני שוב סורק את כל עשרות האתרים האלה לקרוא מה התחדש בשעה וחצי האחרונה. אפילו הכנתי לי דף אינטרנט שמרכז את כל עשרות הקישורים שאני גולש אליהם מדי יום (ויש גם את האתרים החדשים שאני נכנס אליהם מדי יום).... בקיצקצ אני מכור
מה דעתכם

e-magine

New member
כמה זמן הסיפור הזה נמשך?

צריל להיזהר לפני שרצים להגדרות ואבחנות, יש במאמרי הפורום איזה מאמר קצר שלי המבחין בין התלהבות להתמכרות, אולי זה יעניין אותך. לדעתי לא ניתן לדבר על התמכרות כל עוד לט מופיע אלמנט של סבל ונזק (למשל נזק בלימודים/עבודה, נזק למערכות יחסים קודמות).

../images/Emo26.gif

מה שתארתי נמשך בערך חצי שנה, לפני זה הייתי גם משתמש כבד אבל לא בכמויות כאלה. ותכל'ס לא נגרם לי נזק חוצמזה שאת 90 אחוז מהזמן הפנוי שלי אני מבזבז על האינטרנט (חוץ מסופי שבוע)

trixi

New member
אולי הגיע הזמן להקים קבוצת תמיכה??;

מכאן זה נראה שאתה פשוט אדם מקושר ומתוקשר - נראה לי שזה בכלל לא קשור לאינטרנט - אם לא היה אינטרנט היית קורא את כל העיתונים, שומע את כל המבזקים, רואה את כל תוכניות הטלוויזה. אבל, אולי בכל זאת תגביל את עצמך אם זה מפריע לך, אל תפתח חלק מהמיילים ותתעלם לגמרי מחלק מהפורומים. בהצלחה - יש חיים אחרי האינטרנט מסתבר....

אז זהו ש..

נניח אני קונה עיתון אני חייב לקרוא את כל העיתוןוכל המוספים.. ואני לא יכול להתעלם אני מרגיש שהפסדתי אם לא קראתי.

trixi

New member
../images/Emo12.gifווואאוווו

נשמע כאילו אתה צובר כמויות עצומות של מידע.... לי אין כ"כ הרבה תאי זיכרון וגם - אין לי כ"כ הרבה כח לכל המילים של כולללללםםםם. מה אתה עושה עם כל הידע הזה??? (סקרנות = השם השני שלי
)

e-magine

New member
עד היום היו לפחות 3 כאלה

אחת ניסו להקים באוניב' חיפה, לדעתי כלל לא הוקמה. השניה פעלה בדיוק בכתובת זאת, כי לפני הפורום הזה ניהלת כאן פורום "התמכרות לאינטרנט" למשך שנה וחצי. כל תכני הפורום נשארו, את יכולה לעיין בארכיון הפורום בעמודים הישנים ויש גם מאמרים וקישורים רבים מאותה תקופה (אפריל 2001 והילך) השלישית היא קומונה מנוהלת ע"י חברנו הותיק "עכבר כתום". ככה שאם היא נראית לך, ממש אין צורך בעוד אחת.

trixi

New member
האמת...זה נכתב עם חיוך על השפתיים

לא מרגישה מכורה ועדיין לא רואה סכנות באופק.... אבל אני אשתדל לזכור את זה על כל מקרה. תודה

מיסטר בין - שנים רבות מהחיים שלי

נשרפו ברשת ועדיין עד היום אני מבלה ברשת יותר מדי שעות מקווה שזה לא יקרה לך

jdpworld

New member
חשבתי פעם אלכוהליסט

גילית שלמעשה זה מטריד...רק כשסגורה לה המשאבה.

למעלה