התמכרות

התמכרות ../images/Emo186.gif

יש כאלה שמתמכרים לאהבה
- אוהבים להרגיש אוהבים ונאהבים
. יש כאלה שמתמכרים לשוקולד- למתיקות שבו, לזרימה שלו, לטעם שלו
כל אחד מכור במידה זו או אחרת לדברים אחרים. אני אישית בדיעה שכל דבר שעושה לנו טוב ונעשה במידה הוא דבר מעולה, אבל אם הוא מוגזם ומשפיע יותר מידי על החיים שלנו זה כבר סימן לא טוב. למה אתם מכורים
האם ההתמכרות הזאת מגוננת על משהו אחר לדעתכם
מהי התמכרות למעשה

BellA עלמה

New member
התמכרות

אני טיפוס שתמכר די מהר וזו הסיבה שאני ניסיתי לעשן סיגריות פעם אחת והתרחקתי מהחשש שאתמכר. זו הסיבה שמעולם לא ניסיתי סמים - מהחשש שאתמכר. היום אני מכורה לאינטרנט ולמתוקים פעם הייתי מכורה לכל מיני דברים לא הכי בראיים אבל הפסקתי.

reedgreenwhait

New member
הממם

אני מכורה לאינטרנט. לא יודעת על מה עשוייה ההתמכרות הזאת להגן... התמכרות זה מצב הבן אדם זקוק לדבר שהוא מכור לו כמו לאוויר לנשמה וחושב עליו כל הזמן... אני חושבת שהתמכרות חיובית היא התמכרות לעבודה וללימודים, הייתי רוצה להיות מכורה לזה...

s545

New member
אזהרה: הודעה די מגעילה ../images/Emo18.gif

והחלפתי את התיק כדי לענות כי זה משהו שאני די מתביישת להודות בו, אבל הגיע הזמן לשים את הקלפים על השולחן: אני מכורה לפיצוץ חצ'קונים! כן, כן, זה לא מהסוג הרגיל שסתם רואים איזה פצעון ובא לפוצץ אותו. זה ממש עיסוק אובססיבי אצלי, לפעמים אני ממש מחפשת חצ'קונים לפוצץ! וזה הדבר היחיד שאני יכולה לומר עליו שאני ממש מכורה אליו. שנים שאני מנסה להיגמל מזה ולא מצליחה. נראה לי שאם הייתי מעשנת, היה לי יותר קל להפסיק לעשן מאשר להפסיק לפוצץ חצ'קונים.

פאפיט

New member
זה באמת מגעיל

אולי תהפכי לקוסמטיקאית, יש להן מלא טכניקות לפיצוץ והן מאוד אוהבות לפוצץ חיצקונים.

../images/Emo5.gif

בתור אחת שעבדה במכון קוסמטיקה למדתי מניסיון של אחרים כמה זה רע!!! ככה גורמים לפצעים פתוחים בעור, והעור לוקח לו המון זמן עד שמבריא וככה הוא קולט מחלות יותר מהר.

מה את עושה כדי להיגמל?

האם זה הפך להרגל קבוע? או שישנם זמנים מסויימים שבהם את עושה את זה, כדי לברוח מבעיות אחרות? שאלה שלעיתים מצליחה לעזור לי בזמן אמת היא: מה זה ייתן לי להרגיש? בד"כ, ההתמכרות לא עוזרת להרגשה טובה (לא משנה איזו התמכרות), ולכן השאלה הזו לפעמים מצליחה לעצור את הגלישה במדרון.

פאפיט

New member
תלוי

אם לא מתייחסים להתמכרות כמשהו שלילי, אלא מקבלים אותה ומבינים שהיא קיימת, אז מפתחים אדישות, ואז זה לא ענין של הרגשה טובה או לא טובה.

BellA עלמה

New member
אני מתכוונת להתמכרות

לדברים שהם מזיקים כמו סמים ואלכוהול. ההרגשה הטובה היא זמנית עד שההיי חולף ואז באה הנפילה

s545

New member
לעיתים רחוקות מאוד

אני מצליחה לא לפוצץ, כשאני רוצה. (ושוב, סליחה על התיאורים). נכון שאם אני עצבנית או נסערת ממשהו אז אני יותר ארצה לעשות את זה, אבל זה לא בהכרח קשור אחד לשני. לפעמים אני עושה את זה סתם מתוך שעמום או לא יודעת מה. פשוט עושה את זה באופן אינטנסיבי וקשה באותו רגע לעצור ולשאול למה אני עושה את זה ומה זה ייתן לי. לפעמים אני אומרת לעצמי שרק אם אני אקצוץ לעצמי את האצבעות, זה הדבר היחיד שימנע ממני לפוצץ. ניסיתי להיגמל מזה על ידי כך שניסיתי פשוט לא לפוצץ. אני לא זוכרת מה היה השיא שלי. כלומר מה היה הזמן הכי ארוך שהצלחתי לא לפוצץ, אבל זה בטח לא היה יותר משבוע. (וגם עכשיו קשה לי להאמין שקרה מצב שבמשך שבוע לא פוצצתי...)

פאפיט

New member
אני מכור לעישון סגריות כי

1. ניקוטין זה חומר ממכר (הסתבר לי לאחרונה) 2. זה לא מגונן על שום דבר, אלא עומד בפני עצמו 3. ההתמכרות הזאת למעשה היא הרגל, והתמכרות פיזית כנראה לחומרים שמרכבים סגריה. בכל סטואציה אני מוצא את עצמי עם סגריה.

ניאו30

New member
התמכרות שלי

אני די התמכרתי לאהבה...התמכרתי לאנשים מסויימים בחיים שלי...יש בי המון צורך לתת את האהבה שלי למישהו,למישהי יותר נכון,ולכן ברגע של הקשרות אני נוטה לתת כמעט את כולי למען אותו אדם...כנראה עדיין מרגיש את הצורך,לא יודע,אולי למצוא חן,אולי להרגיש נאהב.אבל זה הרבה יותר מזה לדעתי...כמו שאמרתי,הצורך לתת הוא גם סוג של התמכרות אצלי,ואני חושב שבאיזה מקום זה קשור ישירות לשאלה השנייה-על מה זה בא לגונן?על המחסור, על החסכים,על הצורך העז וכדומה... חוץ מזה,אחת ה"בעיות" שלי בשנה האחרונה היא התמכרות לפעילויות חדשות שלי-ריקודים ומשחקי ילדים בתור דוגמא...ויש גם את ההתמכרות ה"ותיקה" יותר וזו ההתמכרות לחלומות ולמחשבות על "ארץ לעולם לא".אני מוצא את עצמי הרבה פעמים עושה דברים בצורה מאוד טוטלית ו"קיצונית",כלומר קשה לי לשמור על האיזון,וברור שגם כאן מדובר פשוט במשהו שמגונן על החסך העצום שנוצר אצלי בעשייה,ברגש,בתחושת חיות ובעצם בכל מה שמרכיב את ה"חיים".

ההתמכרות שלך לאהבה ../images/Emo23.gif

כאילו אני בעצמי כתבתי על זה. שמחה שאני לא לבד בקטע הזה

מצטרפת חדשה לפורום.. ../images/Emo9.gif

לפי דעתה של נסיכת אהבה - אם אותו דבר שעושים, הוא מוגזם ומשפיע יותר מידי על החיים שלנו זה כבר סימן לא טוב. אז אני יכולה להוסיף או לחדד ולומר שלא רק שהוא משפיע על החיים שלי, הוא בהחלט משפיע לרעה.. אבל למרות הכל אני מוצאת את עצמי מדי פעם נכנסת אליו. (פורום ואולי גם צ'אטTV).. אז יכול להיות לפי ההגדרה פה - שאני מכורה לפורום מסוים בתפוז, ואני לא יודעת איך לצאת ממנו. ההתמכרות לפורום נובעת מאיזה שהוא הרגל מאוד חזק שנובע מלהכנס ישר מדף הבית לתפוז והישר לאותו פורום אולי אפילו בצורה אוטומטית. ההתמכרות הזו קיימת כבר מעבר לאיזה שהוא תוכן של תמיכה (הפורום תמיכתי), כי הפורום נעשה לגמרי לא תמיכתי עבורי, וכרגע גם אין לי כוחות לקרוא ולהכיל הודעות "שליליות".

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

התמכרות לפורום מסויים- האמת שבאיזשהו מובן היה לי כמה פורומים שהתמכרתי אליהם, שכל הזמן הייתי מפרשרשת כאילו כל החיים שלי תלויים בזה, עם הזמן למדתי להעסיק את עצמי בדברים אחרים שהם לא האינטרנט, הלימודים במכללה תרמו לכך רבות, אבל הנה תראי מי נמצאת פה בשש בבוקר לפני הלימודים...

למעלה